Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 680
  • 783
  •   1
Отговори
# 765
Аз имам два безконтактни на Микролайф и съм доволна. Естествено, има случаи да са мерили грешно, ако са изтощени батериите или са зацапани сензорите. Затова имам и галиев ако нещо ме усъмни.

# 766
  • гр.Пловдив
Мами,има ли при вас драма с даването на сиропи и АБ ,че при нас е война на световете,нечовешка инквизиция,мисия невъзможна и много рев ...Нерви не ми останаха,какво ли не съм изчела и не сме викали на помощ,единствено при психолог не съм я водила още,но май натам се очертават нещата като гледам..
Нямаме довършен курс АБ,понеже изпада в истерии,с лъжичка ,в сокче и какво се сетите няма шанс ,с приказки ,уговорки,подкупи,наградки,виж как бати пие,викнахме и комшийчето и то да пие ..
С писалка се получава насила ,но пак 1/3 от съдържанието е изтекло,тя се бие,рита,върти главата,стиска устата ,до рев ме докара вчера и вдигнах кръвно Disappointed RelievedDisappointedConfounded

# 767
За термометър - имам такъв за ухо, braun thermoscan 7. Май леко завишава, но е бърз и удобен.

За даване на капки, аб и лекарства- teddymn, и нашето дете е супер некооперативно, квичи, блъска ни и реве, с баща му двамата го заклещваме и така даваме. Лъжиците излива, затова процедираме със спринцовка.

# 768
Барбалена, не бях разбрала, че има и повръщане. Уф, че гадно... Да минава бързо!!

Теди, ние имаме проблем със сиропите. Детето е на 3г. Миналият декември на 2.10г беше много болен пиеше си ги, докато не се влоши изведнъж и отказа да приема каквото и да било. Тогава влезнахме в болница. Там освен венозните лекарства трябваше да му давам и през устата, едва успявах. Молех сестрите като минават за помощ. Мислех си че е заради самата болест, че му е зле, че го боли стомаха от толкова панадоли и нурофени, които се наложи да изпие тогава.
Да, обаче мина време в което не боледува и се надявах да е забравил, но не. В последствие се разболя от грип и се наложи да пие тамифлу, което е адски гадно за голям човек, камо ли за дете. Та, нещата станаха още по зле.
До ден днешен е голяма мъка и го гоня, моля му се, заплашвам, пазаря се, любимо детско да гледа и какви ли още не глупости. Той много добре помни болницата, обяснила съм му че е бил там защото не си е пил лекарствата и сега пак така ще стане, ще има абокат на ръката и тн.
Накрая го хващам в ъгъла или с баща му и го набутваме. По малко - по 1 мл, стискам устата и докато не видя че преглътне. Знам че звучи ужасно и то е, но какво да направя. Не мога още да го науча да пие таблетки, а и за неговата възраст няма.

# 769
  • гр.Пловдив
По същия начин мъчим детето на 2г и 9м е ,заклещваме я в столчето за хранене и като не иска да съдейства по никакъв начин ММ я хваща за главата и й отваря устата насила,ама лошото е,че днес не иска и да преглътне някакви си 2-3мл и всичко плюе навън маймуната  ..Всичко е по дрехите,лицето,косата ,само не и в устата ,такъв зор ви казвам,че като трябва да давам и лошо ми става..

# 770
Момичета, аз да ви попитам. Тази година боледувам доста с дъщеря си. Даже си пусках имунологични изследвания, които са ок. Та сега вече може би трета седмица съм болна и всяка седмица различен симптом. Първо започнах с пристъпна кашлица, след седмица започнах да отхрачвам, пак обаче много кашлица. По цялата трахея хрипове. Чиста снимка на бял дроб, няма левкоцити, няма ЦРП, нищо. Започнах антибиотик от страх. Сега вече 5 дни след антибиотика гадно запушен нос, горе синусите ме болят, глъхнещи уши и главоболие заради синусите. Кажете миля ви какво да правя…

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 16:08 от Snow309

# 771
Имаше един период, когато дъщеря ми беше на около 3г., в който не искаше да пие лекарства. Точно такива циркове правеше, но в крайна сметка си изпиваше всичко, което трябва. Много нерви сме изхабили, но не се отказахме, неизпито лекарство не е имало. Спомням си един сироп..час и половина пищя, ама го изпи. Много рядко ми се е налагало да давам прахчета за разстройство, ама и тях ги помня - отново поне час писъци и драматизми. Общо взето, ако трябва да дам някакъв съвет - търпение и постоянство, не се отказвайте и не позволявайте на детето да се налага. Към днешна дата пие всичко, което трябва да се пие, ние не я и питаме дали и харесва, лекарства са в крайна сметка, каквото трябва се пие и точка. Единствено до ден днешен мрази Панадол, но аз отдавна не го и ползвам. Когато беше по-малка и нямаше други разновидности на парацетамола, които да са подходящи за нейната възраст го слагах в сок обикновено и така го изпиваше, иначе направо и се повдигаше от него.

# 772
Извинявам се, пак се включвам, надявам се този път наистина за последно по тази тема, а и като цяло по темата с боледуването.
Рейна, защо според теб аз/ние трябва да поемем отговорност за всичко изброено от теб, но ти/вие не можете да поемете отговорност , когато детето ви е болно да си го държите вкъщи?
Как така?
Иначе, да, тия психо глупости и клишета звучат много поучително, много ми е интересно на родител, на който му се е наложило да влезе в болница с детето си, заради някое дете на безотговорен родител, така ли ще му обясниш нещата от живота.

Извинявам се на всички в темата, много подпалих, но за мен лично това е изключително вредно и  изкривено мислене, което единствено може да служи за успокояване на съвестта на някой си.

Хайде бъдете здрави!
Ролята на жертва е най-удобна признавам.
Това хайде бъдете здрави, останете си със здрве, приятен ден и тнт...хайде няма нужда.
Влизала съм в болница с детето около 6-7 пъти за 2 год..след това в годините пак. Няма нужда от повече обяснения.
Който го е страх от мечки не ходи в гората.

# 773
Моята също със зор пие лекарства.Един път като лежахме в болницата сестрата със спринцовка от страни на бузата сложи лекарството и стисна леко носа всичко изпи,но на мен нерви сили не ми останаха.

# 774
Малката беше така като бебе, за щастие само тогава. И двете пият сиропите, дори горчивите с удоволствие....да бяха така и с храната, щеше да е върха.

# 775
Моето дете беше по същият начин. На 3,6 години от вече изнемогване на непиене на сиропи предложих на педито да пробваме с таблетки. Съгласи се с определени резерви. Чудото се случи. Детето пие таблетки (вече на 4,2 години) без проблеми. Сиропи и до ден днешен не пие с изключение на Нурофен и Панцеф.

# 776
Ама просто така, само с вода ли ги пие? Аз дълго време ги "пиех" заровени с лъжичка кисело мляко.

Днес не съм мерила температура, но не ми се виждаше топъл на допир. Устните и ръцете ми са постоянно на челото... Не кашля засега, леко подсмърча, но бих казала, че няма сополи. Повече не е и повръщал. Утре пак ще правя тест 5 в 1...  Надали ще се разминем само с това, чакам "развитие"...

# 777
Ама просто така, само с вода ли ги пие? Аз дълго време ги "пиех" заровени с лъжичка кисело мляко.

Днес не съм мерила температура, но не ми се виждаше топъл на допир. Устните и ръцете ми са постоянно на челото... Не кашля засега, леко подсмърча, но бих казала, че няма сополи. Повече не е и повръщал. Утре пак ще правя тест 5 в 1...  Надали ще се разминем само с това, чакам "развитие"...

Давам му го в устата директно с вода, понякога го гълта преди водата. Grinning
Преди това предупреждавам да не го дъвче, че сдъвкано е гадно.

Силно ти пожелавам "развитието" да е оздравително. Аман вече. И ти много се измъчи.

# 778
Много интересно. Направих тест като на Емилия, и също излезе аденовирус и се загледах че има и бледа на РСВ. Съмнявам се да са двата. По скоро вярвам, че някой друг вирус реагира на тях. Или РСВ си остава дълго време.
От петък късно вечерта има кашлица и сополи. Онзи ден имаше еднократно меко изхождане и днес пак. Иначе е много жизнен, температура не е вдигал за сега. И аз като Барбалена постоянно го проверявам

# 779
Извън темата да питам имате ли проблем с рязането на нокти?Моята е на 6 и е голям ужас пищене,дърпане пробвах ш като спи,но се буди.Обяснявам говоря не и не ревове все едно я колят.

Общи условия

Активация на акаунт