Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 3

• 12 249
  • 219
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Здравейте!
А някой дали има информация предишни години с какъв бал са приемали в МГ?
Знам, че няма да е релевантно за тази година, но все пак да се ориентирам донякъде.
Най сайта им открих бал за второ класиране миналата година. Били са обявени 3 места за момичета:
Скрит текст:

# 61
Много зависи от резултатите от състезанията и най-вече от МзВ. От миналата година не се и публикуват, само в системата на МОН са. От мои любителска справка около 1300 трябва да е при момчетата, а за момичетата имаше и допълнително класиране и там го имаше някъде официално на сайта на МГ, около 518  мисля, че беше.
Предишните години ги имаше качени на сайта на МГ.  От мои наблюдения в последните 6-7 години, влизане е гарантирано при момчетата при поне 50% успеваемост на МзВ (20-22т), при момичетата пада и до 13-14 т.

# 62
AsitaNew, имате ли представа миналата година колко деца са се явили на МзВ? Направи ми впечатление, че тази година са доста по-малко, отколкото очаквах.

# 63
Имам 150 резултата от миналата година от МзВ, но бяха записани повече деца първоначално, около 200 бяха по списъците за явяване.

# 64
Ясно, тази година бяха с една идея по-малко записалите се.

# 65
По мои наблюдения за предните две години - при момчетата най-ниският бал беше около 800, при момичетата - около 500

# 66
Здравейте, някой има ли представа как се образува бала за Патриарха? Написано е ако има това, ако има онова, нещо ми е двусмислено...
За годишните оценки и оценките от Пролетните състезания е ясно.
Но влиза ли НВОто за всички или само за тези деца, които са над допустимата бройка?
Притеснението ми е, че в момента от точките на пролетното им състезание сме на в топ 30, но по отношение на НВОто ще има и по-добри точки, това ще ни измести ли надолу в списъка?

# 67
От миналата година са публикувани в сайта на РУО. Това е за първото класиране. https://www.ruoplovdiv.bg/messages/file_messages_priem_16/spr_1_ … asirane_5_kl.xlsx

Не съм сигурна, но мисля, че тази година балът се изчислява по друга формула - взимат 6 пъти МзВ и 2 пъти ПМС, а преди мисля, че е било 8 пъти МзВ и 4 пъти ПМС, което дава по-висок общ бал. Не съм сигурна -  да не объркам някого.

quote author=Raffaella_ link=topic=1757678.msg49836364#msg49836364 date=1749634169]
Здравейте!
А някой дали има информация предишни години с какъв бал са приемали в МГ?
Знам, че няма да е релевантно за тази година, но все пак да се ориентирам донякъде.
[/quote]

# 68
Благодаря ви, момичета! Страхотни сте!
Явно е имало някакви промени, наистина, защото гледах от преди 3 години, там максималният бал е бил над 1000, а сега ако изкараш максимален резултат на МВ и ПМС го смятах 950. Дано аз не бъркам нещо.

Като че ли доста деца си тръгнаха притеснени от МВ тази година, последните задачи в първи модул бяха труднички, а нямаха време за тях....

От списъка на Патриарха имайте предвид, че голяма част от децата ще отидат в МГ. Не всички, но голяма част. Повечето се явяват и на двата изпита. Ако детето ви е в топ 30, 100% ще влезе в Патриарха с математика си мисля аз. Взимат НВО само при еднакъв резултат, тоест ще отиде по-назад в списъка само спрямо децата, които имат неговите/нейните точки на Пролетното, а повече на НВО. Няма да го/я изместят деца с по-малко точки от Пролетното. Така че според мен си влиза. Моето дете е в топ 40, също мисля, че ще влезе, но предпочита МГ ако му стигне за там.

# 69
Е, приемът в Патриарха с математика е 2 паралелки, т.е. достатъчно е да си в топ 52, за да е сигурно влизането, независимо колко деца преди теб ще се ориентират към други училища.

# 70
Че и малко по-назад от 52 пак има голям шанс. Миналата година около 30 деца от първите в Лиляната, бяха същите и в МГ, и в Княза. От класиращите се за МГ, мисля само 4 видях в списъците на Лиляната (т.е. избраха Лиляната пред МГ), като 2 от тях бяха момичета със сигурност.
В Лиляната има и още един допълнителен момент - там повечето се явяват и на математика, и на български. При писането на желанията, имайте предвид, че това, което сложите на първо място, само за него ще ви разглеждат при първото класиране. Ако иска математика и не е в първите около 60 резултата, но има висок резултат и по БЕЛ и това е алтернатива, не бих посъветвала първото желание да е математика, защото класираните в БЕЛ нямат алтернатива къде да се изместят (една паралелка в Княза) и се записват масово и да не се получи да се случи некласиране в математика, но и пропилян шанс за БЕЛ.
И се дописвам: екипите на паралелките с математика и тези с български са едни и същи. А и В клас вървят с един екип, Б и Г с другия екип, като класните на А и Б преподават математика на В и Г и съответно класните на В и Г са тези по БЕЛ на А и Б.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 12:55 от AsitaNew

# 71
Все си мисля за 26 момчета, но вярно, че в Патриарха няма такова разделение по пол, така че ако си под 52-рия в списъка със сигурност ще влезеш, че даже и след тази позиция също.

# 72
Ние също сме кандидатствали с мат и бел в Патриарха, в Княза и в МГ. Чакаме резултатите за последните две училища и ще решаваме къде и какво, най-вероятно ще освободим място за бел в Патриарха, детето предпочита да е с математика.

# 73
Някой има ли представа, докато свърши ремонта в Княза, по кои училища ще бъдат разпределени различните випуски?

# 74
  • Пловдив
Някой има ли представа, докато свърши ремонта в Княза, по кои училища ще бъдат разпределени различните випуски?
Здравейте! За сега още не сме информирани, но имаме уверение от директорката, че ще бъдем своевременно информирани веднага щом има решение по въпроса. Детето ми завършва пети клас и на есен ще бъде шести. Днес ми подхвърли, че като евентуално училище се спряга Никола Вапцаров.

Общи условия

Активация на акаунт