Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 3

• 12 259
  • 219
  •   1
Отговори
# 120
Имам въпрос към потребителките, чиито деца учат/са учили в МГ - може ли малко инфо относно допълнителните школи, които им се предлагат в V клас, както и да ме насочите къде (фейсбук група, тема, форум) да прочета инфо относно порядките в училището от организационно, битово и образователно естество Simple Smile

# 121
  • Пловдив
Не се притеснявайте, ще имате родителска среща, ще ви разяснят всичко и ще ви отговорят на въпросите.
За петокласниците много държат да са ежедневно униформени. Така, че купете си достатъчно дрехи. За униформите на сайта изнасят информация. Малко е неприятно, че се купуват от различни места различните елементи. Някой се поръчват и чакат, други ги има налични. Така, че започвайте да събирате униформи отсега. Задължително риза и вратовръзка, за официалните празници. Блузките тип лакоста са за ежедневието. Суичърите също не са лоши. От елеци няма нужда. Панталонът/полата може да са униформените, може и да са просто тъмно сини или черени. Може и дънки, джинси в тези цветове.
Бъдете спокойни, за петокласниците избират винаги най-добрите учители по Мат и Бел. Обгрижват си ги и си ги обичат. Ще видите отношението още на родителската среща. 5-7 клас в МГ са ни с прекрасни спомени и за децата ми и за мен. Моите деца /сега завършват 8 клас/ избраха да продължат след 7 клас в други училища, но още страдат за МГ-то, учителите и съучениците си там. Подготовката е прекрасна! Такава школа им дадоха, че сега не срещат никакви проблеми с мат. Научиха ги как да учат и мислят Simple Smile
Предстоят ви хубави години Simple Smile и много, много, много математика.
Класните им стаи са отделени от тези на големите ученици. В отделно крило са на 1 етаж, в ляво от стената на славата.
Успех ви желая!

# 122
Много благодаря за насърчителните думи и отношение, както и за всичката информация, която сте споделила - изчела съм и трите теми по 2 пъти, въз основа на вашето и на още няколко потребители мнения взимахме решенията за училища и паралелки. Весело лято и на вас!

# 123
Школите ще ви ги кажат като започнат иновациите. Те включват БЕЛ, математика, Информационни технологии и Информатика. В 5. клас основни са школите по математика, информационни технологии и информатика. В 7. има практически по всичко, за което има интерес, школи, а за БЕЛ и математика са в два вида - за подготовка за НВО и за подготовка за състезания и олимпиади.
Организационно - всичко много куца и се разбира в последния момент, ама ще свикнете. Даже и сайтът го направиха по-ужасен, с предишния като че ли по-лесно се откриваха важните неща като учебни планове, дати на иновациите и пр. Работи се с школо и Google Classroom. Ще направят профили на 5.-класниците на иновациите. Преди началото на учебната година трябва да имате и родителска среща, там ще разберете повече неща, ако имате късмет, ще знаете и преди септември имената на основните учители - по математика и БЕЛ (винаги за прогимназия са най-добрите) , по ЧП е само една, която поема 5 и 6. клас - Емилия Иванова. Децата много я харесват и часовете ѝ са разчупени, за домашно правят най-различни проекти като да приготвят кисело мляко, да търкат кранчетата вкъщи, за да махнат котления камък  и да видят реакция и пр.
Има униформа, ама може да си купите и само емблеми и да си ги зашиете на едноцветни блузи (най-добре бяла). Емблемите ги има в Пен силуетс, в ТЦ до Гранда, иначе самата униформа може да си я купите от Гранда (магазина за униформи). Суитчърът си струва, тениските се спират и не си заслужава да се влагат средства в тях, по-добре бели от Уайкики/НМ и да си зашиете емблема. Ще ви дадат при записването лист с адрес на местата, от които се купуват частите на униформата, че е из целия град.

# 124
Много благодаря Simple Smile

# 125
Формулата за СМГ е различна, за НПМГ е аналогична на тази за Пловдив, там балът е доста по-висок от тук.
Моят син също не беше на олимпиадата, на пмс беше преди 26-тия, но на МзВ не се справи добре и е под чертата.... Автоматично ли си остава за второ класиране или трябва да се подава нещо в системата?

# 126
Излезе класирането в Княза. Ние освобождаваме 1 място в паралелката с математика Simple Smile

# 127
  • Пловдив
Излезе класирането и в Патриарха.
Честито на всички приети.

Резултати-по-училища-от-националното-външно-оценяване-за-VII-клас-учебна-2024_2025-година
https://docs.google.com/spreadsheets/d/10qKkZsuxIb5hSKDHUkSZ0CWO … tpof=true&sd=true

# 128
  • filibeto-maina:)
Да, в Патриарха излезнаха резултатите, една приятелка ме пита дали има значение денят за записването, защото е отишла в последния ден на 30-ти и затова детото е влезнало в резерви?
Казах и едва ли е такъв критерия за класирането, но погледнах и се зачудих, доста голям брой са записани за резерва.
Замислех се толкова ли много места са били някога освобождавани, че такъв брой резерва са записали....

# 129
Няма никакво значение денят на подаване на заявленията. Има много резерви, защото миналите години много от приетите отиваха в МГ. Тази година обаче класирането за МГ излезе преди крайният срок за подаване на заявления за Патриарха и вероятно няма да има толкова много отказали се деца, очаквам по-малко свободни места за второ класиране

# 130
Дъщеря ми е приета в Патриарха. Имам питане за униформата. Каква комбинация е най - удачна,практична да се вземе?
Синът ми преди 10г. носеше( комбинираше) обикновена тениска с къс ръкав, лакоста с дълъг и суичер. Сега обаче за дъщерята не мога да реша. До преди седмица работех точно срещу училището ,но си признавам,че не съм заглеждала децата с какво ходят облечени.🤔

# 131
Следя и аз това за униформата за момиче!
Друго да питам - имат ли стол или си от лафката? Дъщеря ми 4 ри години си носеше храна, тук носят ли си?
Имат ли си някакво шкафче, да си оставят учебниците или ги носят всеки ден?

# 132
В Лиляната имат шкафчета, които са неизползваеми, т.к. са на един етаж, а те обикалят целия ден нагоре надолу и последните две междучасия са по 5 мин., няма време да ходят да си взимат/оставят нещата в шкафчето, което е да речем на 2. етаж, а те имат часове в двора или на 4. Стол няма (работещ, с храна, която се готви на място и е топла, май само в МГ. Злите езици казват, че било заради социалната кухня, но и така да е, е голямо удобство). Около Лиляната има много заведения и магазинчета и от там си купуват, но има деца, които не се притесняват и да си носят кутии от вкъщи. За униформите - май суитчърът е най-непрактичното нещо, което съм виждала, прекалено дебел за вътре през зимата, прекалено тънък за навън (явява се нещо като яке, ама от плат и не съм виждала някой да го носи). В кварталното училище преди години имаха пуловер без ръкави (слагаш го върху каквото искаш блуза през зимата и си готов), това ми се вижда най-практично. Тениските са тип лакоста и обикновени като за физическо, но за разлика от МГ не може да си зашиеш емблема, за да си купиш от друго място, а качеството им не блести. Май тези обикновените посивяват, а може такъв да си им е цветът, който съм виждала, лакоста като че ли са по-добри от на МГ (не ми изглеждат като да се спират, в МГ се спират). За момичетата полите са тип прегърни ме (за слабите се увиваш няколко пъти), но пък не всички ги носят по официални поводи. Най-често съм виждала да се носи ризата, вързана върху нещо друго от момичетата и комбинирана даже и с анцуг.

# 133
Тъкмо щях да задавам същите въпроси за МГ - има ли възможност за ползване на стол, ако да - как, имат ли шкафчета поне да си оставят екип за физическо, и т.н. Споменаха, че родителската среща ще е на 15.7., когато няма да сме в града, и явно ще пропуснем да зададем тогава въпросите си.

# 134
  • Пловдив
Тъкмо щях да задавам същите въпроси за МГ - има ли възможност за ползване на стол, ако да - как, имат ли шкафчета поне да си оставят екип за физическо, и т.н. Споменаха, че родителската среща ще е на 15.7., когато няма да сме в града, и явно ще пропуснем да зададем тогава въпросите си.
Имат стол и може да го ползват свободно. Мисля, че можеше в деня детето да реши, дали иска да обядва там, след  като провери какво е готвеното. Плаща-обядва Simple Smile
Шкафчета имат с ключета и могат да си оставят там каквото искат.

Общи условия

Активация на акаунт