Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 3

• 12 254
  • 219
  •   1
Отговори
# 105
  • filibeto-maina:)
От тези деца, които се явиха на диагностика в Лиляната, колко бройки ще успеят да влезнат? Имам предвид знае ли се за колко места се борят тези деца?

# 106
От тези деца, които се явиха на диагностика в Лиляната, колко бройки ще успеят да влезнат? Имам предвид знае ли се за колко места се борят тези деца?
Не е ли за 26 места, т.е цял клас?

# 107
Имате ли идея дали с 55 точки по български и 42 по математика (състезанията на П. Евтимий ) има някакви шансове за специализираните паралелки или да не се рискува и направо да подам за общообразователните (с по 100 точки на НВО)? Благодаря Simple Smile

# 108
Малко рисковано ми се вижда, но риск печели, риск губи.
По БЕЛ преди вас има 87 по-силни резултата, знам за 3, които са записани вече в други училища въпреки силните си резултати. Ще има още около 20-30, които ще са силни и по математика и най-вероятно ще предпочетат математиката или Княза евентуално и най-вероятно на първо класиране за БЕЛ ще сте или в последните приети или в резервите.
По математика ми се вижда по-невъзможно, 120 по-високи резултата, даже всичките 52 деца, които ще бъдат приети и в МГ да са в тях (а обикновено не е точно така, има едни 10-20 деца, които имат резултат за Лиляната, но недостатъчен за МГ), пак ще останат над 65 деца преди вас, така че на първо класиране със сигурност няма да стане, но дали ще стигне за резерви не мога да прогнозирам тази година с толкова високи резултати.

# 109
И моите разсъждения за сходни. Прогнозирам, че тази година повече деца ще предпочетат специализираните паралелки в Лиляната пред тези в Княза, с оглед на ремонта на сградата на последното училище и релокирането му. С БЕЛ шансовете ви са повече, отколкото с математика.

# 110
Здравейте, знаете ли дали при записване в МГ е необходимо да присъства детето или един родител е достатъчен?

# 111
Хубаво е да присъства и детето. Дават им да попълват разни бланки, на които се изисква и подпис на ученика, но предполагам, че нищо фатално не става, ако го няма. Иначе децата се радват, има дух в това записване в 5. клас, че даже може и да попаднат на някои от бъдещите си учители.

# 112
Ех, накара ме да се замисля, че би било хубаво наистина моето дете да дойде на записването, в което и училище да е (чакаме класирания), но няма да е в града тогава.

# 113
  • Пловдив
Здравейте, знаете ли дали при записване в МГ е необходимо да присъства детето или един родител е достатъчен?
Дете/деца (че моите са близнаци) не съм водила. Само аз отидох и ги записах.

# 114
Излезнало е класирането в системата за математическата. Честито на всички, които са приети.

# 115
Минимален бал момчета - 539.54, минимален бал момичета - 431.06.

# 116
Честито на приетите! Пожелавам им щастлив прогимназиален етап. Flowers Four Leaf Clover

# 117
Ех, на моят син не му стигна за малко. Доста нисък минимален бал за момчетата ми се струва, за момичетата пък съвсем.

# 118
Аз още не мога да го проумея. Синът ми не успя да се класира за областния кръг на олимпиадата - не му стигнаха точките. След това на ПМС като резултат беше на около 30-31 място от момчетата, сметнах, че няма шансове, но все пак продължи да се готви за МВ, успоредно с тези за Лиляната и Княза. Като ми даде черновата от модул 1 на МВ и му изчислих точките - ми стана лошо, едва 11, и категорично го отписах. С изумление видях, че в крайна сметка на модул 2 има повече точки, което го върна в играта, както и 100-те точки на НВО. Остана да чакаме анонимните състезатели, няколко от които бяха с по-добър от неговия резултат на МВ. И сега влиза - даже не е с минималния бал Grinning Едновременно изненадана, горда и развълнувана съм. 
Raffaella, миналата година са приели 2 момчета на второ класиране, не се отчайвай. А по неофициалните данни - тази година балът за СМГ е горе-долу колкото този за нашето МГ, което също е изненада за мен.

# 119
Формулата е различна тази година, МзВ е с по-ниска тежест в сравнение с предишните години. Честито на приетите. Едни незабравими години в МГ пожелавам на децата и това да се превърне в "тяхното" училище. Учителите в 5. клас ще се постараят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт