Дубай /Тема 18/

• 9 643
  • 165
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,
през ноември ни предстои 7-дневено пътуване до Дубай за двама. С Дари Тур сме, като имаме включени закуски, две вечери и всички екскурзии. Може ли да ме ориентирате какъв бюджет да придвидим за останалите разходи - обяд,вечеря,пазаруване. Знам,че е много относително на какви места ще се храним и съответно какво ще пазаруваме, но искам поне нещо ориентировъчно да предвидя. Говорим за среден клас ресторанти, без да целим бюджетно пътуване, но не е и за някакъв лукс,като например вечеря за двама на стойност 2000 лева.
Ще ми е полезно,ако някой може да сподели приблизителни стойности.

Ние лично винаги взимаме във нас повече( за всеки случай) и по скоро не обменяме много дирхами, ами просто плащаме с карта навсякъде....относително е, защото не знаем какво и колко ще пазарувате...според мен това вече зависи според джоба на човек....

# 106
  • here and now
Момичета, тези от вас, които са били в Дубай бихте ли споделили как са цените на такситата?
Колко би излязло от летището до този район:
Скрит текст:

И съответно от този район до по-централната част на Дубай, то аз реално не знам какво бихме могли и какво си заслужава да приоритизираме за един ден престой?
Около 110 дирхама е в едната посока. А какво си заслужава, зависи изцяло от вашите интереси.

# 107
  • София
Такситата бяха евтини.

# 108
Евтини, но и разстоянията са големи.

# 109
Както има и първоначална такса, която не зависи от разстоянието.

# 110
Около 50 ст. на километър май беше. Последно сме ползвали преди 3 години. От летището на Абу Даби до Корниш бяха към 70-80 км. Взех ни около 40, а може и малко по-малко. Затова, кола под наем е нашето. И не зависим от никого. Но за по-къси разстояние, ок си е с такси. Има и много безплатни трансфери от хотелите до атракции и летища, не сме ги ползвали обаче.

# 111
  • София
От хотела ни до мола беше към 15мин возене и бяхме 5 човека...към 20лв излизаше.

# 112
Че то в пъти по-евтино от София...
Супер. Благодаря ви.

# 113
  • София
Че то в пъти по-евтино от София...
Супер. Благодаря ви.
не се лъжете, въобще не е в пъти по-евтино от София. Напротив, предвид разстоянията е по-скъпо.
Особено ако поръчвате такси през приложенията.
Но и от улицата да го хванете е по-скъпо отколкото в София.
базовата начална цена е 5 дирхама / при повикване през приложение от 12 до 15дирхама/, а на км е 2.14 дирхама. минимална цена за пътуване 12 дирхама, но това почти няма как да се случи.
И е много важно да познавате посоката, в която ще пътувате, защото ако го хванете от грешната страна може да минете и 5 квм. докато обърне посоката.

# 114
  • Хасково
Аз бях в Дубай през м.Май, таксито до Мола на 15км ми взе 13лв, а на връщане 17лв. Търсете държавните таксита, имат цветни тавани- зелен, син, червен, жълт / розов е само за жени/.  Според мен са изгодни.

# 115
  • София...........
Здравейте,
през ноември ни предстои 7-дневено пътуване до Дубай за двама. С Дари Тур сме, като имаме включени закуски, две вечери и всички екскурзии. Може ли да ме ориентирате какъв бюджет да придвидим за останалите разходи - обяд,вечеря,пазаруване. Знам,че е много относително на какви места ще се храним и съответно какво ще пазаруваме, но искам поне нещо ориентировъчно да предвидя. Говорим за среден клас ресторанти, без да целим бюджетно пътуване, но не е и за някакъв лукс,като например вечеря за двама на стойност 2000 лева.
Ще ми е полезно,ако някой може да сподели приблизителни стойности.

Както вие сте казали зависи от местата на които ще се храните и в кой квартал са .... Зависи дали ще консумирате алкохол и тн.... Приемете , че са като в София Wink

# 116
Агенциите много юркат туристите. Не могат да се насладят. Препускат като коне и каталясват.Взимат им двойно.
Дестинацията е с нулева престъпност. За самата организация без агенция всеки за пет минути може да си избере кои забележителности иска да посети,  да си купи онлайн билети и то от сайт на български език , да си хареса хотел в Букинг, както и да си вземе самолетни билети за дати на които му е удобно.
 Наистина не виждам предимство за агенциите които губят време да обикалят по различни хотели и да събират група от 50 човека ,които в куп да посетят нещо си..
Държавните таксита да буквално на всякъде. Цели паркинги с таксита пред всеки вход. От хотелите ги викат от рецепция.
За Абу Даби не избирайте хотел на центъра , а в някой бизнес район. Много голяма разлика има ,сякаш от гето попадаш в квартала на богатите.

# 117
Момичета, през февруари дали става за плаж? Ако не на море, то на басейн? Или е твърде студено още? Някой бил ли е?

# 118
В момента съм в Дубай.
Знаех, че ще е горещо, но такава безподобна, нечовешка жега наистина не очаквах..
На летището беше 39 градуса като кацнахме в 22:30ч. А през деня..просто не мърдам навън. Всичко се е напекло до безобразие и понеже навсякъде работят климатици, разликата в температурата е голяма и е ужас.
Иначе е много футуристично, аз за пръв път съм тук. И изключително чисто. Просто блести навсякаде.
Днес прекарах цял ден в мола, навъртях 15 000 крачки. Аквариумът е страхотен.

# 119
И аз гледам разни сторита в инстаграм. Боклуче няма по улиците, прах, всичко блести.
Един инфлуенсър пък върви с бели чорапи по улицата и показва след някакво време, че не са мръсни.

Общи условия

Активация на акаунт