Дубай /Тема 18/

• 9 786
  • 170
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Момичета, през февруари дали става за плаж? Ако не на море, то на басейн? Или е твърде студено още? Някой бил ли е?
За плаж може и да става, но за къпане едва ли. Ние ходим началото на март и си е студена водата.

# 121
Момичета, през февруари дали става за плаж? Ако не на море, то на басейн? Или е твърде студено още? Някой бил ли е?
Краят на януари беше 28 градуса, така че напълно приемливо за плаж.

# 122
А имате ли информация кога ще пускат фонтаните отново ?

# 123
  • Бургас
А имате ли информация кога ще пускат фонтаните отново ?
Следя няколко руски блогъри, които живеят там, казват, че официално като дата е обявен 01.10.

# 124
И на мен ми каза човек, живеещ тук, че Октомври.

Да ви помоля за съвет: ние сме тук по работа със съпруга ми. Той по-скоро, аз днес вися в хотела и гледам Приятели, понеже е нечовешка жега. Вчера бях в мола цял ден и днес не ми се занимава. Но евентуално вечерта ще имаме време за някаква вечерна разходка, какво бихте препоръчали? Какво можем да направим примерно след 18-19ч? Мислех за някаква разходка с лодка или друго, много ми се иска да видя souk all seef и пристанището или марината.
Ще съм много благодарна за някакви препоръки за няколко часа.

# 125
  • here and now
Има открити басейни, които са отопляеми, така че във всеки сезон стават за плаж.

# 126
И аз гледам разни сторита в инстаграм. Боклуче няма по улиците, прах, всичко блести.
Един инфлуенсър пък върви с бели чорапи по улицата и показва след някакво време, че не са мръсни.
А всички наши обувки от там са захабени с черен, неизмиващ се слой. Мъжът ми гледа клиповете и казва: да си покажа ли маратонките и сандалите от там? 😆
Иначе е чисто, да.
И на мен ми каза човек, живеещ тук, че Октомври.

Да ви помоля за съвет: ние сме тук по работа със съпруга ми. Той по-скоро, аз днес вися в хотела и гледам Приятели, понеже е нечовешка жега. Вчера бях в мола цял ден и днес не ми се занимава. Но евентуално вечерта ще имаме време за някаква вечерна разходка, какво бихте препоръчали? Какво можем да направим примерно след 18-19ч? Мислех за някаква разходка с лодка или друго, много ми се иска да видя souk all seef и пристанището или марината.
Ще съм много благодарна за някакви препоръки за няколко часа.
Виж ми мненията за тази година малко по- назад в тази тема или предишната. Суковете и Ал Сееф са в Старата част на града. Не знам къде сте отседнали и имате ли транспорт.
Марината е супер за корабче. Има и комбинирани турове, например с вечеря до Бурж Ал Араб по вода.
ПП: не съм стъпвала в Мола, толкова други неща има за правене.
А, на вечерно Сафари били ли сте?

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 20:52 от FreakOnALeash

# 127
Ние не сме на екскурзия. Мъжът ми по цял ден е зает и вечер не му е до корабчета, иначе отдавна да съм отишла, звучи супер. Днес ходихме все пак до Марината, поразходихме се и вечеряхме в един доста приятен ресторант Asia Asia мисля, че се казва. За повече нямаме време. Искаше ми се суковете да посетим, но следващия път. Аз не съм фен на моловете, но понеже бях сама цял ден, а навън зверска горещина, убих почти целия ден там.

# 128
Ние не сме на екскурзия. Мъжът ми по цял ден е зает и вечер не му е до корабчета, иначе отдавна да съм отишла, звучи супер. Днес ходихме все пак до Марината, поразходихме се и вечеряхме в един доста приятен ресторант Asia Asia мисля, че се казва. За повече нямаме време. Искаше ми се суковете да посетим, но следващия път. Аз не съм фен на моловете, но понеже бях сама цял ден, а навън зверска горещина, убих почти целия ден там.
Аз, ако съм сама цял ден в Дубай, ще ида на някой готин плаж. Ама да е от тези с ветрец. Или се качвам на Биг Бъс, в климатизираната зона, и обикалям с виртуален гид. Кеф ти сук, кеф ти мол, или Музея на бъдещето. 😎

# 129
Обмислях го. Но на температури, които се усещат 47-50 градуса не посмях. Другият път.

# 130
Здравейте! Имам въпрос относно пътувалите към Дубай с Turkish airlines. Харесахме си полети Варна-Истанбул и после до Дубай, но престоят в Истанбул е само 2 часа и се притеснявам от забавяния, да не изтървем полета. Някакви съвети , има ли пътуващи които също са били с такъв малък престои между полетите?

# 131
  • София
Здравейте! Имам въпрос относно пътувалите към Дубай с Turkish airlines. Харесахме си полети Варна-Истанбул и после до Дубай, но престоят в Истанбул е само 2 часа и се притеснявам от забавяния, да не изтървем полета. Някакви съвети , има ли пътуващи които също са били с такъв малък престои между полетите?
Ако си имате трансфер, няма как да го изпуснете, освен ако не закъснее от тук. Ние сме летели с 55мин трансфер на Истанбул до Дубай, тичахме, и успяхме да хванем  полета.
И такситата ми се видяха скъпи на мен . За 30км от летището до Барша , където ни беше хотела 160др.
През януари може да се ходи на плаж ,денем е към 25, 27°, била съм на 01.01 на плаж, водата е студена обаче.

# 132
Когато ние бяхме първите дни на месец април , не усетих големи температурни разлики от климатиците.  Аз съм зиморничав човек . Сутрин  и вечер  беше много приятно. Хранихме се навън , а не вътре в ресторанта и на закуска и на вечеря и не е било горещо.
За таксита , само тези с шарените покриви. Не помня дали имаха първоначална такса ,но караха на един лев на км и си беше изгодно.
И двата басейна в хотелите бяха захабени  , не навсякъде е чисто, [тоалетните в мола са както нашите ) и когато видях какви се къпят в тях съвсем  се отказах.
За храна в мола излизаше както в заведения навън. Но храненето в мола е шумно и неприятно.
Друг съвет е ,за да се наслади човек е добре да не е както в програмите на агенциите по три основни забележителности на ден едно след друго. Дубай наистина е много подходящ за самостоятелна организация.
С открити крака ходиха само децата. Нито една жена не видях с къси панталони или къса рокля, дори в хотелите. Освен двата в които спах ,посетих и други четири , за да пия кафе в тях.

# 133
  • София...........
Когато ние бяхме първите дни на месец април , не усетих големи температурни разлики от климатиците.  Аз съм зиморничав човек . Сутрин  и вечер  беше много приятно. Хранихме се навън , а не вътре в ресторанта и на закуска и на вечеря и не е било горещо.
За таксита , само тези с шарените покриви. Не помня дали имаха първоначална такса ,но караха на един лев на км и си беше изгодно.
И двата басейна в хотелите бяха захабени  , не навсякъде е чисто, [тоалетните в мола са както нашите ) и когато видях какви се къпят в тях съвсем  се отказах.
За храна в мола излизаше както в заведения навън. Но храненето в мола е шумно и неприятно.
Друг съвет е ,за да се наслади човек е добре да не е както в програмите на агенциите по три основни забележителности на ден едно след друго. Дубай наистина е много подходящ за самостоятелна организация.
С открити крака ходиха само децата. Нито една жена не видях с къси панталони или къса рокля, дори в хотелите. Освен двата в които спах ,посетих и други четири , за да пия кафе в тях.
Извинявам се, вие коя година сте ходили в Дубай?

# 134
Тази година.

Общи условия

Активация на акаунт