Дубай /Тема 18/

• 9 527
  • 162
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте на всички. Не съм била в Дубай и някак си никога не ме е привличал, но в момента със съпруга ми се замисляме за възможността да се преместим там. Той би могъл да работи на престижна работа, за мен не знам дали ще е възможно, тъй като компанията, в която работя, няма клон в Дубай и всичко ще зависи от ЧР.
С детенце на почти 4 години сме и исках да ви питам как ви се струва от гледна точка на семейство: има ли зелени площи, площадки, места за разходка? Всичко, което знам за Дубай е свързано с лукса: молове, магазини, яхтеното пристанище и забележителностите. Вие мислите ли, че бихте могли да живеете там? Ужасно горещо ли е?

Благодаря предварително на всички.

# 16
Не ви пречи да опитате. Все пак детето не е ученик , тогава е по - трудно. Винаги ,може да се върнете, както направи наша близка лекар. Отидоха с мъжът и също лекар. Стояха две години и се прибраха с някой лев. Аз бих пробвала, но с уговорката да не си загубя сегашната работа.... Горещо е през половината част от годината, сутрин и вечер пролетта и есента са добре.

# 17
  • here and now
В Дубай, както и в София има и добри и не толкова добри места за живеене.
Аз, ако съм добре заплатена мога да живея навсякъде по света, където не е студено. Стига ми да имам достатъчно почивни дни да щъкам насам натам.

# 18
  • София
Здравейте, някой който е бил скоро да обясни, колко време отнема издаването на визата за турист на летището? Каква цена е, защото ще кацнем късно вечерта и не мога да преценя хотел или апартамент, че кой ще ни чака в апартамента ако пристигнем в 23ч или по- късно?

# 19
  • here and now
Визи няма.

# 20
Едно въпросче-има ли автобус/и до Мангровата гора?Става дума за тази част от нея с дървените пътеки над водата.
Благодаря.

# 21
Здравейте!
Нищо не разбирам от организирането на екскурзии. Винаги ММ ги организира и то съвсем сам.
По повод рождения му се замислих за пътуване.
Опитвам се да видя някакви полети. От София ми дава само с прикачване. Така ли е? И гледам, че много дълги часове се пътува, а мен ме е страх по принцип да летя..........

Моля, кажете ми от къде пътувате, колко време трае полета, има ли прикачване?

Кога е най-подходящото време за посещение? Виждам, че е ужасна жега.

# 22
Здравейте!
Нищо не разбирам от организирането на екскурзии. Винаги ММ ги организира и то съвсем сам.
По повод рождения му се замислих за пътуване.
Опитвам се да видя някакви полети. От София ми дава само с прикачване. Така ли е? И гледам, че много дълги часове се пътува, а мен ме е страх по принцип да летя..........

Моля, кажете ми от къде пътувате, колко време трае полета, има ли прикачване?

Кога е най-подходящото време за посещение? Виждам, че е ужасна жега.

От София директно до Абу Даби летят Уизеър. Полетите са около 5-6 часа в посока. От Абу Даби има автобус до Дубай. Ние поне летим така. ФлайДубай лети до Дубай, но ние не сме летяли с тях.
Не пишете кога искате да пътувате, но ако е след април вече ще е много горещо. Ние ходим обикновено края на януари началото на февруари и е било около 23-26 градуса през деня.

# 23
  • here and now
Аз летя от Истанбул директно. Полети има и за Дубай и за Абу Даби по няколко дневно, всеки ден.
От април до октомври е горещо, да.

# 24
Благодаря ви!
Ориентирам се в момента.
Тази идея все още не е конкретизирана. Определено ще гледаме да не е прекалено горещо.

# 25
Ноември или февруари да избера за ходене в Дубай с децата с идея за плажуване? Миналата седмица се върнахме от 8-дневна екскурзия, видяхме повечето неща, влюбихме се в Дубай и искам да се върна с децата за почивка.

# 26
  • София
Здравейте на всички. Не съм била в Дубай и някак си никога не ме е привличал, но в момента със съпруга ми се замисляме за възможността да се преместим там. Той би могъл да работи на престижна работа, за мен не знам дали ще е възможно, тъй като компанията, в която работя, няма клон в Дубай и всичко ще зависи от ЧР.
С детенце на почти 4 години сме и исках да ви питам как ви се струва от гледна точка на семейство: има ли зелени площи, площадки, места за разходка? Всичко, което знам за Дубай е свързано с лукса: молове, магазини, яхтеното пристанище и забележителностите. Вие мислите ли, че бихте могли да живеете там? Ужасно горещо ли е?

Благодаря предварително на всички.
Можете да летите с Флайдубай директно. Там е много горещо от юни до септември, август месец 42° беше в 2ч през нощта. Проблема е че влажността е голяма.

Имам въпрос, някой дали е плащал в карта на ТБИ банка, че понякога и тук имам проблеми с плащнето?

# 27
  • София
Ноември или февруари да избера за ходене в Дубай с децата с идея за плажуване? Миналата седмица се върнахме от 8-дневна екскурзия, видяхме повечето неща, влюбихме се в Дубай и искам да се върна с децата за почивка.
ноември, февруари можете да отидете за разходки, но не и за плажуване. Ноември е най-хубавия месец за разходки и плажуване в Дубай. Перфектно време и за двете.

# 28
 Благодаря Роже. Започвам направо организацията за ноември. Simple Smile

# 29
  • Хасково
Може ли да споделите с коя ТА ходихте на екскурзията, през ноември мисля да си направя една такава за юбилея ми.  Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт