Дубай /Тема 18/

• 9 487
  • 162
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
С каква навигация бяхте ? Доколкото съм чувал , Гугъл мапс там не върши работа .

# 46
С каква навигация бяхте ? Доколкото съм чувал , Гугъл мапс там не върши работа .
Точно с нея. Интернетът ни два дни беше с карта Du, дубайска компания. Дават за 24 часа 10 гигабайта безплатно с регистрация с паспорта и после с Airalo. Иначе има ограничение за Гугъл, да, както и на Вайбър и социални мрежи. Но не и за нас, чужденците, които се регистрираме с чужд документ за самоличност.

# 47
Много ви моля да ме ориентирате с тези аквариуми. Има Национален аквариум в Абу Даби, има Sea World в Абу Даби, има аквариум в Дубай. Моля ви за преценка кой е най-добър за поцещение. Като имате предвид, че няма да има малки деца с нас и подобие на Дисниленд не ни се гледа.
Също за Ferrari World струва ли си да бъде посетен от възрстни (какво дава този парк за хора на средна възраст), защото снимките ми приличан на детска занималня Simple Smile?

# 48
Много ви моля да ме ориентирате с тези аквариуми. Има Национален аквариум в Абу Даби, има Sea World в Абу Даби, има аквариум в Дубай. Моля ви за преценка кой е най-добър за поцещение. Като имате предвид, че няма да има малки деца с нас и подобие на Дисниленд не ни се гледа.
Също за Ferrari World струва ли си да бъде посетен от възрстни (какво дава този парк за хора на средна възраст), защото снимките ми приличан на детска занималня Simple Smile?

Ние сме били разглеждали аквариума Lost Chambers на Палм Джумейра. Беше ни включен към билета за Хоп-он автобуса, иначе не сме някакви фенове на аквариумите. Не е някакво невероятно изживяване, даже децата не се впечатлиха особено, стори ми се малък.  За възрастни изобщо не бих го препоръчала, нито е много голям, нито е много интересен. Вие явно сте фенове на аквариумите, може да погледнете и този в Дубай мол и ако прецените да си вземете билет и да го посетите.
Ходили сме и в Sea World аквариум, но в Европа. Беше много добре направен, интересен, но и там ходихме заради децата.
Ferrari World ми се струва, че е по-скоро също за деца. Разгледайте сайта им и ще прецените дали би ви харесало. Ние тази година ходихме на пистата Яз Марина, че децата ни са фенове на Формула 1. Тя е точно до Ferrari World, носеха се викове от вътре, но нямахме време и за там.

# 49
В аквапарка Aquaventure на палмата в Дубай има аквариум, но не сме го посещавали,  само другите атракциони и плажа. Заплаща се допълнително от стандартния билет, има и комбинирани. На сайта ще има описание и цени. https://www.tiqets.com/en/aquaventure-waterpark-tickets-l147173/ … o7JRoCAOcQAvD_BwE

# 50
  • София
Аквариумът в Дубай Мол - всичко се вижда отвън, най-големият акрилен панел в света.

# 51
  • Варна
Точно с нея. Интернетът ни два дни беше с карта Du, дубайска компания. Дават за 24 часа 10 гигабайта безплатно с регистрация с паспорта и после с Airalo. Иначе има ограничение за Гугъл, да, както и на Вайбър и социални мрежи. Но не и за нас, чужденците, които се регистрираме с чужд документ за самоличност.
Много благодаря !

# 52
  • София
Sea World в Абу Даби- най-добрият от всички в ОАЕ и не само...
Ако Ви допадат екстремни изживявания значи Ferrari World е за Вас. Той е като всички останали атракционни паркове в света.

# 53
Здравейте,

Планираме пътуване до Дубай през ноември. Хотелите, които ни предлагат, са доста, предполагам повечето не толкова добри, но се спряхме на 3, от които да изберем: Dusit D2 Kenz 4*, Elite Byblos Hotel 5*, Flora Al Barsha 4*. Имате ли опит с някои от тях? Бихте ли ми препоръчали на кой да се спрем? (държим на чистота и добра локация).
Благодаря!

# 54
  • София
Здравейте.
Ще имаме три дни в Дубай през ноември, живот и здраве. Приятелят ми е бил там преди, обикалял е, дава съвети, но исках да се допитам и до вас. Какво бихте препоръчали като "must see" там?
Аз искам фонтаните, плаж, евентуално басейн с гледка, круиз по марината, коктейли и ако успея да направя резервация в Гастрономи. Още се чудя искам ли качване на Бурж Халифа 🤭
Другото е, коя локация за хотел ви се струва оптимална предвид малкото време?
Много ще съм благодарна на всякакви препоръки 🙏❤️

# 55
  • here and now
Вижте, какво се предлага в getyourguide и си преценете кое  е вашето.
Локацията на хотела ще си определите като оптимална за вас, в зависимост от това, какъв транспорт ще използвате и какви забележителности искате да посетите.

# 56
Здравейте.
Ще имаме три дни в Дубай през ноември, живот и здраве. Приятелят ми е бил там преди, обикалял е, дава съвети, но исках да се допитам и до вас. Какво бихте препоръчали като "must see" там?
Аз искам фонтаните, плаж, евентуално басейн с гледка, круиз по марината, коктейли и ако успея да направя резервация в Гастрономи. Още се чудя искам ли качване на Бурж Халифа 🤭
Другото е, коя локация за хотел ви се струва оптимална предвид малкото време?
Много ще съм благодарна на всякакви препоръки 🙏❤️
Не мога да кажа какво е must see за вас, но споделям отново какво правихме ние и ми хареса много:

Скрит текст:
Хотелът (Рамада JBR, в който вместо стая ни дадоха разкошен апартамент без доплащане) беше до Дубай Марина, буквално на 5 минути пеша. На толкова и от плажа JBR, който не препоръчвам. Марината става за разходка, има и заведения там. Не сме пили коктейли, но виждах, че се предлагат. Ние, общо взето не сме много по алкохола, но си бяхме взели от магазин за алкохол в Абу Даби, както правим винаги, ако ни се допие нещо. Има от пиле мляко и на два пъти по-ниски цени (говорим за вносен алкохол, а не за местен). Възможно е и в хотела ви да предлагат коктейли. По Марината има възможност за наемане на яхтичка (дадоха ни оферта от 130 лв. за двама, не помня за колко часа) или да се качите на голям луксозен  или по-малък кораб с вечеря. Има и корабче, което обикаля по залез Марината, отива до Бурж Ал Араб по вода и се връща като вечеряте на него. Не ни остана време за него, обаче. Общо взето, Марината е красиво място за разходка, без да е като "главната на морето" у нас.
Пред хотела имаше спирка на BIGBUS, който обикаля по всички по-известни забележителности и за хора, които нямат време е супер да разгледат града. Автобусът е климатизиран на долния етаж, а на горния половината е пак климатизирана зона, а другата половина е открит. Има виртуален гид с безплатни слушалки на 5 езика. Автобусът спира на спирки на определени места, за които имате карта и в рамките на един ден можете а го ползвате неограничено като се качвате и слизате на обозначените на картата места. На Бурж Халифа/Мол Дубай се сменя със същия автобус, но втора линия до стария град. В Стария град, на спирка Ал Сееф (там има уникален хотел на Хилтън в старинен вид, в който бяхме преди 2 години) можете да вземете включена в билета разходка с корабче (лодка Доу) по Дубай крийк и после отново да вземете автобуса до пазарите - стария арабски, за злато и за подправки или да се разходите в стария квартал Ал Фахиди. Накрая си избирате къде слезете, нас ни закара пак до нашия хотел. Приятно е, почти през цялото време бяхме сами. Целият маршрут и обиколката с корабче, плюс обикаляне на един от пазарите ни отне 6 часа. На забележителностите можете да слезете ако имате билети за тях, например за Музея на бъдещето, Атлантис или друго по пътя.
Бурж халифа е впечатляващ вечер, но фонтаните не работят сега, не знам до кога - пише по сайтовете. Можете да комбинирате с мола, който за мен не е нищо особено, но минахме от там, заради паркинга, който е безплатен и работи до към полунощ.
Кулата The view at the Palm я посетихме, не е лоша, има и малко шоу интерактивно преди това, но не е кой знае какво, за мен. Гледката към палмата е ок, не съм се качвала на 54-и етаж, защото малко ме достраша, не че не бях само два етажа по-надолу. Мъжът ми се качи и каза, че площадката е малка и няма толкова големи стъклени прегради като на етаж 52.
Сафари в Дубай не сме посещавали, фенове сме на Абу-Дабското. Сафарито като цяло си е готино преживяване, особено на залез и шоуто с вечеря след това. Не знам дали ще имате време, защото с пътя до пустинята, ще ви отнеме деня, но за мен това си е must see от всякъде Blue Heart . Ако някой реши да иде в Абу Даби, препоръчвам компанията Desert Rose, с които вече два пъти сме били. Иначе, с колата ходихме и до едно изоставено село в пустинята, Ал Мадам, но беше пълна тъпотия, заради него изпуснахме оазиса и Love Lakes, които също са в пустинята.
Последния ден изкарахме в Aquaventure на палмата, плажът е уникален. Пуст, бял пясък, прозрачно синя и много топла вода и без никакъв вятър, който го прави доста горещ, но на мен ми хареса. Няма коктейли там и като цяло не се допуска алкохол в аквапарка, проверяват багажа на влизане.
А, да, една вечер ходихме то Day to Day за сувенири и купихме от там за подарък дубайски шоколад и фурми с шоколад и бадеми, които се оказаха супер вкусни. Както и още 100 глупости, та с тях и всичко останало, на връщане докупихме още чекиран багаж.Laughing
Другият хотел, в който бяхме беше Queen Elizabeth, сладурски, но на много тъпо място, заобиколено от настоящи строежи. Иначе храната и хотелчето са хубави и е готино да си в истинска каюта:smiley:.
Май това е за Дубай тази година, надявам се да не пропускам нещо.

ПП: Искам да похваля още и един хотел в пустинята, който пак преди 2 години ми открадна сърцето с вилички в самата пустиня - Telal Resort Al Ain.

# 57
FreakOnALeash, много ви моля да ми поясните по-подробно за тези автобуси  BigBus, понеже много съм обърках. Като си купя билет за тях, ги ползвам за обиколка по техен маршрут - това е ок и слизам на определени стоп-спирки от маршрута да направя снимки, а ако имам билет за дадена забележителност? .... ммм, кой ще ме чака аз да вляза примерно за час да посетя тази забележителност. Не разбирам това. Нали BigBus ще си продължи и аз оставам без автобус. Или се ползват много такива автобуски, които минават по този маршрут? Честно не го проумявам. Влязох в сайта им, и не ми се сърдете, но пак не разбрах.
Иначе, FreakOnALeash, много ценна инфромация ми дадохте, много, много благодаря.

# 58
FreakOnALeash, много ви моля да ми поясните по-подробно за тези автобуси  BigBus, понеже много съм обърках. Като си купя билет за тях, ги ползвам за обиколка по техен маршрут - това е ок и слизам на определени стоп-спирки от маршрута да направя снимки, а ако имам билет за дадена забележителност? .... ммм, кой ще ме чака аз да вляза примерно за час да посетя тази забележителност. Не разбирам това. Нали BigBus ще си продължи и аз оставам без автобус. Или се ползват много такива автобуски, които минават по този маршрут? Честно не го проумявам. Влязох в сайта им, и не ми се сърдете, но пак не разбрах.
Иначе, FreakOnALeash, много ценна инфромация ми дадохте, много, много благодаря.

Не съм FreakOnALeash, но пък имаме опит с BigBus.
BigBus и CitySightseeing Bus са Хоп-он Хоп-оф автобуси, ние сме ползвали и едните, и другите. Те пътуват по определен маршрут, спират на различни забележителности и където решите може да слизате от автобуса, да се разхождате в дадения район или да посетите някоя забележителност и после да изчакате на спирката следващия автобус и да продължите пътуването си. Естествено, че по един маршрут се ползват няколко автобуса, а не е само един и като слезете на някоя спирка да си останете там. И двете фирми предлагат билети за ден, два или три дни, като към някои от билетите е включена и някоя активност.

Например 48 часов билет на БигБус включва и Dhow cruise, Lost Chambers Aquarium като цената му е 87,20 долара.
https://www.bigbustours.com/en/dubai/dubai-bus-tours

48 часов билет за  CitySightseeing Bus включва за цена от 85,04 долара
Free Sunset and Night Tour
Free water onboard (Except in Ramadan)
Al Seef Dhow Cruise
Lost Chambers Aquarium (with 2 and 3-day tickets
https://city-sightseeing.com/en/112/dubai/3456/premium-pass-dubai

БигБус има и петдневен билет, който включва повече екстри и на практика е най-изгоден. Ние преди няколко години си бяхме купили точно такъв и бяхме много доволни. Ходихме и в пустинята, и на нощна обиколка и с лодка се возихме. Тази година имахме малко време и взехме само еднодневен CitySightseeing Bus. Бусовете бяха почти празни, но организацията беше перфектна.

# 59
Автобусите са някъде от към 9 ч. сутринта до към 7 ч. привечер и са на интервал от около 30-40 минути. За да се приберем в хотела, за нас последният явтобус, тръгващ за там от Мол Дубай по синята линия беше в 17:15 ч. Слизате на спирка, разглеждате или посещавате съответната забележителност и след това хващате следващия автобус от същата спирка като продължавате маршрута. С билета ви дават карта със спирките и разписание на автобусите, както и безплатни слушалки за виртуалния гид в автобуса.
Ето: https://www.bigbustours.com/en/dubai/dubai-routes-and-tour-maps?_gl=1*1pe2zpw*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=EAIaIQobChMI8pO_ubTLjQMVcHZBAh2y_BxxEAAYASAAEgLjyvD_BwE&gbraid=0AAAAADe-u1LOgYRELUdsq7OctNllhLJmx
Ние бяхме с билет Discover за 24 часа.

ПП: Не видях, че  Доня Роса е отговорила, но е точно така. Има и отстъпки, на нас ни даде 50 % намаление за музея Мадам Тюсо, който беше съвсем близо до нашия хотел, но не остана време за него. По-скъпите билети наистина имат и повече е кстри, но и един ден е супер, ако нямате време.

Общи условия

Активация на акаунт