Дубай /Тема 18/

• 9 890
  • 171
  •   2
Отговори
# 60
Много благодаря! Вече ми стана ясно. Мисля, че ще се възползваме от услугите на тези автобуси. Вместо да ползваме таксита, май ще ни излезе по-изгодно. Simple Smile

# 61
Много благодаря! Вече ми стана ясно. Мисля, че ще се възползваме от услугите на тези автобуси. Вместо да ползваме таксита, май ще ни излезе по-изгодно. Simple Smile
Такситата също не са скъпи. Ние бяхме с кола под наем, но взехме автобуса за забавление най-вече, a и е страхотно друг да шофира в тази лудница Nerd. Не е лукс, но ако не сте сууупер претенциозни, е много приятно и много добре организирано, както каза Доня Роса. И доста неща научих за самия град и необичайната му история. След разходката бях изморена, но много заредена. Пробвайте, не вярвам да съжалявате.

# 62
  • София
Моля разкажете малко за яхтата по Марината, офертата за 130 лв. за двама.

# 63
Моля разкажете малко за яхтата по Марината, офертата за 130 лв. за двама.
На Марината има няколко места, на които има закотвени яхти. Там има хора, които ги предлагат на минувачите и туристи, които се пазарят с тях за цена. На нас ни предложиха малка яхта за 130 лв. за разходка за нас двамата (не разбрах за колко време), предполагам, че във високия сезон са по-скъпи. Не се възползвахме, защото планирахме корабче с вечеря друга вечер, но съм сигурна че би било приятно, вечер Марината е много красива. Не ни стигна времето за вечеря на корабче, но снимах доволно тези, които ми харесаха за следващия път задължително. Grinning Ето този най-много хваща окото, мисля че се обсъждаше из старите теми. Лотус Роял.

# 64
С круизите с вечеря трябва да се внимава. Много грозно впечатление ми направи , че всички руско говорящи се настаняваха долу, а индийци и западни народности на горна пауба.
( Да стоят от вън , повечето хора си бяха купили предварително билети ,но явно продават и там. )
120 лв  беше на човек . Влизаме , настаняват ни долу на затворено. При което на въпроса ни , защо при положение, че изрично сме упоменали  че желаем горна пауба , отговарят, че в схемата за резервация са ни настанили долу и ако не се запълни горе ,ще ни преместят. Огледах се  явно по фамилии са преценявали и всички завършващи за ова и ов бяха като нас. Да, не се запълни и ни преместиха ,но това разделение много ме изненада.

# 65
С круизите с вечеря трябва да се внимава. Много грозно впечатление ми направи , че всички руско говорящи се настаняваха долу, а индийци и западни народности на горна пауба.
( Да стоят от вън , повечето хора си бяха купили предварително билети ,но явно продават и там. )
120 лв  беше на човек . Влизаме , настаняват ни долу на затворено. При което на въпроса ни , защо при положение, че изрично сме упоменали  че желаем горна пауба , отговарят, че в схемата за резервация са ни настанили долу и ако не се запълни горе ,ще ни преместят. Огледах се  явно по фамилии са преценявали и всички завършващи за ова и ов бяха като нас. Да, не се запълни и ни преместиха ,но това разделение много ме изненада.
Ужас. Останала съм с впечатление, че са доста любезни като цяло в сферата на всички услуги, но явно си го има отношението, като навсякъде. Индийците там се ползват с доста привилегии, наистина, не искам да ги коментирам, че няма да съм много любезна... И е пълно с руснаци, не знам те като какви клиенти се славят, но явно сме в общия кюп.

# 66
Здравейте! Предстои ни пътуване за нова година, имам въпрос относно rent a car. Ще бъдем 6 възрастни и две деца на 4г и на 7г. Може ли препоръки и насоки? Благодаря!

# 67
Здравейте! Предстои ни пътуване за нова година, имам въпрос относно rent a car. Ще бъдем 6 възрастни и две деца на 4г и на 7г. Може ли препоръки и насоки? Благодаря!
На страница 3 от темата съм дала отзив и препоръки по въпроса.

# 68
Здравейте,
В събота се завърнахме от едноседмична ваканция в Абу Даби и Дубай.
За разлика от предишните пъти, в които сме ходили и за по-кратко време, съм повече от очарована. Преизпълнихме плана и като се абстрахираме от трафика в Дубай и факта, че навигацията не се справи на 100 % с промяната в маршрутите, заради многото строежи, съм повече от щастлива за това малко бягство на топличко.
За всички, които имат съмнения относно пътуването през месец май, трябва да кажа, че нямаше чак екстремни горещини и хотелите и атракциите не бяха неприятно претъпкани. Имаше доста хора с малки деца. Уви, според местните, предстоят 3-4 месеца, в които, заради очакваните жеги през лятото, се очаква да почти да няма посещения на туристи. Новият активен сезон се очаква през октомври.
Докладвам, че с колата под наем, за която писах нямахме никакви проблеми с Europcar, както винаги. Хотелите, особено втория в Дубай (там бяхме 2 вечери в кораба Queen Elizabeth и 3 вечери в Ramada Hotel and Suites by Wyndham Dubai JBR) бяха супер, а цените повече от добри. Aquaventure беше включен в програмата в последния момент, а плажът му, точно пред Atlantis the Royal и в близост до Atlantis the Palm беше разкошен и почти пуст, гледката като от картичка. За сметка на това, не останахме очаровани от публичния плаж на JBR, който освен, че не е хубав, платената зона е скъпа като за точно този недобър плаж, цената е 240 дирхама (120 лв.) за два шезлонга и чадър на втора линия. За сравнение, входът за Soul Beach на Saаdyat Island в Абу Даби е 70 дирхама на човек с включен шезлонг и чадър и е в пъти по-екзотичен и красив. Сафарито в Абу Даби отново беше на ниво, но този път още по-екстремно и дълго като бяхме само двамата в джипа и шофьорът се постара да направи страхотно шоу в дюните.
Имам още много за споделяне, ако някой се интересува от нещо конкретно, нека пита.
Здравейте, виждам, че сте останали доволни от сафарито, бихте ли споделили от къде сте резервирали, на каква цена и какво включва цената?

# 69
Здравейте,
В събота се завърнахме от едноседмична ваканция в Абу Даби и Дубай.
За разлика от предишните пъти, в които сме ходили и за по-кратко време, съм повече от очарована. Преизпълнихме плана и като се абстрахираме от трафика в Дубай и факта, че навигацията не се справи на 100 % с промяната в маршрутите, заради многото строежи, съм повече от щастлива за това малко бягство на топличко.
За всички, които имат съмнения относно пътуването през месец май, трябва да кажа, че нямаше чак екстремни горещини и хотелите и атракциите не бяха неприятно претъпкани. Имаше доста хора с малки деца. Уви, според местните, предстоят 3-4 месеца, в които, заради очакваните жеги през лятото, се очаква да почти да няма посещения на туристи. Новият активен сезон се очаква през октомври.
Докладвам, че с колата под наем, за която писах нямахме никакви проблеми с Europcar, както винаги. Хотелите, особено втория в Дубай (там бяхме 2 вечери в кораба Queen Elizabeth и 3 вечери в Ramada Hotel and Suites by Wyndham Dubai JBR) бяха супер, а цените повече от добри. Aquaventure беше включен в програмата в последния момент, а плажът му, точно пред Atlantis the Royal и в близост до Atlantis the Palm беше разкошен и почти пуст, гледката като от картичка. За сметка на това, не останахме очаровани от публичния плаж на JBR, който освен, че не е хубав, платената зона е скъпа като за точно този недобър плаж, цената е 240 дирхама (120 лв.) за два шезлонга и чадър на втора линия. За сравнение, входът за Soul Beach на Saаdyat Island в Абу Даби е 70 дирхама на човек с включен шезлонг и чадър и е в пъти по-екзотичен и красив. Сафарито в Абу Даби отново беше на ниво, но този път още по-екстремно и дълго като бяхме само двамата в джипа и шофьорът се постара да направи страхотно шоу в дюните.
Имам още много за споделяне, ако някой се интересува от нещо конкретно, нека пита.
Здравейте, виждам, че сте останали доволни от сафарито, бихте ли споделили от къде сте резервирали, на каква цена и какво включва цената?
Съжалявам за големия цитат, но пиша през телефона.
Компанията се казва Desert Rose Tourism. В Абу Даби е. Сафарито, на което ние бяхме вече два пъти с тях е вечерно. Взимат те от хотела с джип. Пътуването до пустинята е около час и половина. После има сафари в пясъчните дюни (не е за всеки, защото на някои хора им става лошо) като шофьорът следи за реакциите на пътниците и съобразява екстремността с тях. После отивате в бедуински camp, където можете да яздите камили, има и пясъчен борд по дюните, за който иска. После има вечеря с включени безалкохолни напитки и храна. Ако искате бира, плаща се. Докато вечеряте има шоу с огън, кючекчийка, един мъж като дервиш и музика. След шоуто и вечерята, ви прибират до хотела с джипа. Някъде от откъм 14:00 часа след обед до към 22:00 часа вечер е всичко.

# 70
Уиз спрели ли са полетите си от София, исках да купя за ноември и декември и виждам, че няма такива, както и още няколко месеца занапред....

# 71
  • Бургас
Уиз спрели ли са полетите си от София, исках да купя за ноември и декември и виждам, че няма такива, както и още няколко месеца занапред....

Да спрени са, само от Варна има в момента, но няма официална информация.

# 72
  • Хасково
Моля, посъветвайте ме! Искам да си празнувам годишнината в Дубай. През ноември е, но съм в голямо чудене :
1. Дали ще има полети от София, много далече ми е Варна ? До кога да чакам, т.е август или септември?
2. Съпругът ми не иска да обикаля с ТА. Аз бях през май и ТА ме разсипа 5 дни от разходки.  По скоро ми препоръчате хотел близо до плажа, ако и някой мол има наблизо ще е добре.
Сърдечно благодаря.

# 73
  • here and now
Истанбул не ви ли е вариант? Има по няколко полета на ден с хубави авиолинии и удобни часове.

# 74
Никой не знае, нито за София, нито за Варна. То е заради политическата обстановка. Предполагам ноември ще има полети.
Не се чака, гледаш си постоянно, цените се качват, спадат, тоест може и да чакаш, но цените през това време си ги следиш.
Може да сложиш алерт в Гугъл флайтс и да не проверяваш на сайта постоянно, а си получаваш цените по мейла

Общи условия

Активация на акаунт