🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-26

• 27 509
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • AMS

Привет и поздравления за високия рейтинг!!!
Благодаря за всичките ви постове!!!
Забелязвам една закономерност при мен.
Като не разбера серията на първо четене
и има гадни сцени, смятам, че не е добра.
А на другата сутрин рейтинга скача. А де.
Сега се върнах да видя по подробно, защо така ми се получава.
Наистина много е добър епизода. Според мен, по-добър е,
не заради комисарката, Гюрдал, мафиотските убийства, ... ,
а заради Ешреф и Нисан, заради сираците и "Малка съм аз" и подаръците за всички,
заради сцената на люлката, заради сцената пред джамията с Мюслюм,
заради тънкия хумор на "професора" Фарук, ...

Играта на Чаатай ми харесва. Излъчва увереност.

И Демет усилено напредва.

Успехът в рейтингът не е само на единия, а и на другия,
а и на всички, дори тези, които не харесвам. 
Новите в сериала също допринасят за повишението,
както милото сираче рожденичка, така и лютата сестра, ...

# 661
Диве, благодаря за мнението! Радвам се, че ти е харесала като цяло серията.
В крайна сметка всеки си е с виждането и усещането. Едни, едно ги впечатлява, други, друго ги впечатлява. Важното е за всеки да има по нещо, за да поддържа рейтинга.
Като общо съм доволна от серията, с малки изключения.

# 662
Diva,благодаря ти за мнението! Hug
Съгласна съм с него.
В този епизод имаше  сцени е изпълнени с емоции.
 Бяха като момент на крехкост, в който двама души се разкриват един пред друг. Нисан изглеждаше уязвима, но смела, сякаш беше събрала сили да каже нещо важно. Ешреф пък изглеждаше замислен, трогнат и леко наранен, защото може би чува нещо, което е чакал дълго или не е очаквал.
Това е типичният момент, в който маските падат, и двама души за първи път се срещат не само като личности, но и като души. Имаше нещо красиво и болезнено в това.
Сцената в сиропиталището беше промувствена, но пак ще се спра на момента на люлката.
Това, което ми направи впечатление първо, беше мълчанието между тях. Понякога то казва повече от всякакви думи.
Те са двама души, които са  били непознати дълго време, но сега, на тази люлка – едно толкова детско и уязвимо място – изведнъж се оказват близо, не физически, а емоционално.
Погледите им казват: „И аз имам болка, и аз се страхувам, но съм тук, пред теб.“ А това е огромна крачка – да признаеш, че си раним пред някого. Може би досега са носили маски – силни, уверени, недостъпни – но сега... нещо се пропуква.
Тя, с леко трепереща усмивка, сякаш казва: „Искам да ми се довериш, въпреки че ме е страх.“
А той, с този замислен и тежък поглед, сякаш отвръща: „И аз, повече отколкото си мислиш.“
И двамата  играха с дълбочина и автентичност.
Липсата на прекалена емоция, играта с погледи, дишането, паузите – всичко това говори за зряло, премерено изпълнение. Не се опитваха да „играят болка“ или „драма“ на показ. Те я преживяха. Поне за Чаатай съм сигурна.
Демет успя да ми внуши, че Нисан притежава излъчване за колебание, но и решимост. Очите и светеха, през сълзи – това е един от най-силните знаци за задържана болка и уязвимост. Начинът, по който държеше веригите на люлката, сякаш се крепи не само физически, а и емоционално на тях.
Чаатай – с този напрегнат поглед и стиснати устни, показваше вътрешната борба на Ешреф. Нищо не казваше, но погледът му беше крясък.
Понякога най-силната актьорска игра е тази, в която зрителят усеща мислите на героя, без да му се казват.
Има моменти, които те докосват, този беше един от тях!

# 663
Днес ще гледам с бг субтитри, ако не заспя преди да видя целия епизод. Просто реалния живот ме е притиснал до стената и главата ми е гръмнала  от задачи.Joy
Благодаря за всичко споделено.
Аз съм супер доволна от рейтинга, има химия, хубава история, просто перфектно.
Сбъдната мечта Heart

# 664
Нинче, и аз съм така. Wink
Ако не заспя също ще изгледам серията с превод. Макар,че нямам много неясни неща.
Извинете,че  по-емоционално се изразявам за тази сцена, но обожавам такива тихи, емоционално наситени сцени,те казват много без да крещят.
Нямам търпение и другите момичета да изгледат серията със субтитри и, когато са готови, да дойдат за  впечатления, анализи или просто емоционално киноразговаряне.Wink

# 665
Добро утро! Coffee

На сета

Класиране в Amazon Prime от вчера

Саудитска Арабия - 6

Турция - 4

Хубав ден!

# 666
Добро утро!

Снощи почти изгледах серията с превод. Заспала съм малко след люлката. Ще догледам и ще коментирам. Съгласна съм с почти всичко, което и вие виждате.
Днес ще споделя с вас оценка на стилът на Ешреф.

Ами стилен си е.

А вчера попаднах на тези снимки с дрехите на Нисан. Това са ми любими постове и много се радвам като видя такива и за сериал, в който участва Чаатай.

Това яке е като ходи да се вижда с Чийдем. Явно го смята за камуфлажно. Втори път го слага.

Нина беше споделила снимката с дънковата пола още в сряда.

# 667
За втора поредна седмица образът на Ешреф Тек от сериала "Сънят на Ешреф"
е най-известният и най-рейтинговият в Canal D, ❤️‍🔥❤️‍🔥

# 668
Добро утро!

Благодаря ти, Жаки! Hug
Мисля, че третия епизод беше най-последователният досега, в действие и разказ. Ако историята продължи по този начин (а аз мисля, че ще стане), прогнозирам още по-голям растеж на рейтингите в бъдеще. Имаше много емоционални сцени, други пълни със напрежение и всички заедно ни дадоха епизод от висока класа. Още в началото ви казах, че в ролята на  Ешреф, Чаатай оставя своя отпечатък.
Със своите многозначителни мълчания, които обаче само отчасти прикриват това, което той чувства или таи в себе си. Мисля, че това е основното му качество. От време на време привидно неотзивчивото му лице, независимо от ситуацията, в която се намира, издава страдание, нежност, гняв или вътрешната му борба да взема решения или да действа по определен начин. За съжаление цялото му равновесие и самоконтрол ще бъдат силно разклатени от любовта към Нисан, която бавно започва да пуска корени. Мисля, че това ще го доведе до гибел, защото вече няма да може да има същия самоконтрол. От самото начало знаем от сюжета на сериала, който беше публикуван преди излизането му, че той иска да намери спокойствие и да напусне бурния свят, в който живее, но нещо винаги го връща обратно. Тоест той ще бъде в постоянна вътрешна борба между желанието да живее в мир и предизвикателствата на подземния свят, в който живее. Изпълнението на Чаатай върху този последователен и логично написан сценарий е изключително. Трябва да призная, че сцените в сиропиталището доведоха до сълзи в очите ми, където Ешреф остави грубостта на мафията пред вратата, предавайки се на чувствата и спомените на дете сираче и навлизайки с душата си във вселената на онези деца, които имат същата житейска история като него.
Хареса ми и начинът, по който Демет играе нейния герой.
В тази серия наистина я видях като партньор от калибъра на Чаатай. Освен това, за това трябва да отдам заслуженото и на сценариста, който направи от Нисан силен персонаж, който не е просто аксесоар.
Нещото, което не ми харесва, вече го казах, отрязване на части от тялото и твърде много кръв. И този сестра (Нимет), която се появи, ми е много неприятна, но не мога да разбера още чия е заслугата- актрисата или на персонажа и.
Чакането на следващия епизод ще бъде дълго...

Желая ви прекрасен ден.
Позитивно утвърждение за деня

# 669
Съгласна съм, че Ешреф в сиропиталището беше друг човек. От големия мафиот, до човек с голямо сърце. Няма го този суров поглед, моментално започна да гледа с други очи. Точно тази среща с децата разколеба Нисан да го предаде. Самата тя го погледна с други очи и като че ли спря да се страхува от него. Изобщо темата за сираците  става все по-ясна, но и много трогателна и вълнуваща. Само тази Афра ми е много дразнещ герой, иначе самата актриса е много сладка.
Много ми харесва сюжета около тримата приятели и сестрата на Гюрдал. Всички са с еднакво минало, но коренно различни като характери. Има някакво допълване между тях и като включим както казах още след първи епизод, хумористичната нишка, образите стават доста пълни и интересни за гледане.
Новият клан, който вкараха, също ни засили интереса. Сега ще настъпи истинската война. Нимет е огън, само с поглед те убива...много добър подбор на актрисата! Изобщо целият каст е много, много добър.
После като се сетя нещо пак ще пиша.

# 670
Още не съм догледала серията, но ще ви кажа какво ми направи впечатление. По-скоро факти и детайли.
Афра пие някакви лекарства, които замайват главата ѝ. Не разбрах да има депресия или нещо подобно. Нея я представят толкова празноглава и вятърничава, че чак ме отблъсква. Когато ги показват една до друга с Нисан и образа на Нисан моментално олеква.
Гюрдал има две приятелки, но това не му пречи и другата жена в групата да ухажва. Ако може да се нарече това ухажване.
Любимата ми негова реплика е, че Нисан ще ги помисли за психопати и убийци.
Ешреф халва не яде. Само се правеше. Ама така де. Чаатай как да отслабне с цялото това ядене. Два дубъла на сцената при племето и веднага е качил килограми. Може и да не обича халва.
Супа на масата яде. Тази супа ми изглежда символична. Някак бедняшка ми изглежда и традиционна. За да им напомня, откъде са тръгнали.
Ешреф е причината Сираците да са толкова силни сега. Явно във времето не е било точно така.
Ешреф е имал и други приятелки. Яма явно те не са били платонични и там любов не е имало. Което пък поставя под въпрос единствената любов. Явно има някаква рязка граница между сърцето и тялото. И е напълно възможно да ги отделиш. Това според тях. Не според мен. Идеята да не е имал никога друга приятелка и да е тотален психопат ми изглеждаше по-интересна. Сега любовта му към Роя леко олекна в моите очи. Не че не разбирам концепцията. Мислех си обаче че фиксацията е доста по-крайна.
Сираците трябва да ходят в сиропиталището при другите сираци. Кадир не е много редовен. Напомнянето на Якуп Баба беше като предупреждение да се смири малко и да не му знае много устата. Да спре да мисли глупости и да си припомни по-висшата цел.
На женския образ в мафиотските сериали явно му се отрежда ролята на не много умна. Не се опитват много да ги изграждат последователно. Достатъчен е един жест и тя вече се е влюбила. Това на мен ми липсва.
Нисан е много по-хубава с естествен грим и без това червено червило.
Сестрата на Изит има татуировка на лицето. Явно е нормално за племената. Майка ѝ е представена като истерична жена без право на глас. Но на нея ѝ се разрешава да говори.

# 671
Гери, много ми хареса твоя поглед. Всичко съвпада и с моето виждане, даже и добави неща, на които не бях наблегнала. Точно и на мен сцените на двете сестрички ми бяха скучни. Но за сюжета, трябва да има една сестра, която да я спъва на всяка крачка.

По-голямата сестра на Eşref: Ceren Benderlioğlu... „Публиката ще обикне Ирмак след време“

Джерен Бендерлиоглу, която играе ролята на Ирмак Бозок в амбициозната продукция на Kanal D Eşref Rüya, е описвана като „серийната по-голяма сестра“. Бендерлиоглу, която играе доминиращ герой в ролята на брата на Гюрдал и управител на хотел, изигран от Неджип Мемили, казва: „Мисля, че публиката ще обикне Ирмак, когато види нейното минало и пътя, който е поела.“

Ceren Benderlioğlu , една от женските звезди на Eşref Rüya , привлича вниманието на публиката още от първия епизод с изпълнението си на Irmak Bozok и дълбочината на героя. Успешната актриса прегръща героя си с думите: „Хубаво е да изобразяваш силни жени. Ирмак е герой-сирак. Тя е различна жена, която е земна със способността си да мисли стратегически. Тя няма никого и няма какво да губи.“

Говорейки с Оя Чинар от вестник Posta, Бендерлиоглу приписва тежкия имидж на Ирмак на миналия й опит и инстинкта й да защитава братята и сестрите си: "Ирмак е млада жена, която има свои собствени драми и е израснала като сираче. Въпреки че има умения за стратегическо мислене, много неща й липсват. Мисля, че публиката ще хареса Ирмак, тъй като вижда нейното минало и пътищата, по които е вървяла. Тя се опитва да защити нейното сигурно пространство. Тя е ощетена много и не иска повече да бъде наранявана, тя също се опитва да защити своите братя и сестри.

# 672
Гери, както винаги си отбелязала всичко много детайлно.Hug
Аз, например не съм забелязала,че Ешреф реално не е ял халва.
Но пък ми направиха впечатление думите му, че много му се е усладила и ,че би искал по-голямо парче. Което аз разбрах, че следващия път иска да яде на някой друг халвата, даже може и на някой по-важен член на фамилията.
За другата мафиотска организиция ще кажа, че засега ми изглеждат малко пасивни.
За Якуп Баба мислех,че ще е по-авторитетен, за сега не оправдава очакванията ми.
Афра е вятърничава, но не ми изглежда глупава.
По-скоро е свикнала сестра и да мисли за всичко, а тя само за себе си.
Аз май и това с лекарствата съм го пропуснала.
Още нещо,  което си мислех- как ще постъпи сега Нисан, когато разбра, че задачата и да следи Ешреф не идва от полицията, а само от Чийgем?
Чачо тука много ме изкефи!

# 673
Нези, Вълка не е ли пуснал рецензията за епизода.

Продължават да растът гледанията....браво!
Епизод 3 достигна 8,2 милиона за един ден. 
Епизод 1 достигна почти 21 милиона (20 930 133) за три седмици.
Епизод 2 достигна 16 милиона за две седмици.

# 674
Жаки, Вълка в момента е в Истанбул.
Аз лично очаквам нещо от това посещение, но ще видим.Wink
Още няма отзив за епизода.
При Айлето ми правеше впечатление, че не коментираше всеки епизод.
Понякога правеше обзор или пък характеристика на един или друг герой.
Ще видим тук как ще е.
Следя го, няма да го пропусна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт