ОКР психолог онлайн

• 628
  • 12
  •   1
Отговори
  • UK/София
Здравейте! Търся психолог занимаващ се с ОКР и да води сесии онлайн. Много ми е спешно и търся изпитан специалист. Намерих двама в  Healee, но нямаше резултат с тях, не били специалисти в тази област. За това много моля, ако някой е ползвал ОКР психолог и да знае, че работи онлайн да ми го препоръча!

# 1
От ковид онлайн сесии имат повечето психолози , разбирам че понякога се налага да е онлайн , но реалният контакт е незаменим.

# 2
  • UK/София
От ковид онлайн сесии имат повечето психолози , разбирам че понякога се налага да е онлайн , но реалният контакт е незаменим.
Напълно ми е ясно,  но не живея в България. За това търся български психолог занимаващ се с ОКР. Вие можете ли да ми препоръчате?

# 3
тази която познавам , вече не практикува . Можете да погледнете тук https://psiholozi.com/

# 4
  • UK/София
тази която познавам , вече не практикува . Можете да погледнете тук https://psiholozi.com/
Благодаря, но както написах търся препоръка за някой конкретен. Вече попаднах на една психоложка, която намерих онлайн, която почти заспиваше пред монитора. Сайтове има много,  но за съжаление не ми вършат работа.

# 5
Докато търсите психолог,аз ще ви дам два метода,които ще Ви помогнат. Единият от тях е точно когато мислите са най-силно натрапчиви,започвате да клатите главата всякаш имате листя от дървета върху нея и се опитвате да се отърсите. Вторият е да о ставатите наптрапчивите мисли да си преминават през съзнанието Ви,без да се опитвате да им се съпротивлявате и да ги спирате със силна емоция. ОКР-си го създаваме сами,като се опитваме да го спрем.

П.п. Не съм срещал читав психолог никога през живота ми,да не говорим за човечност,така че не мога да Ви препоръчам  никого. Онлайн терапията си е чисто търгашество. Успех!

# 6
  • UK/София
Докато търсите психолог,аз ще ви дам два метода,които ще Ви помогнат. Единият от тях е точно когато мислите са най-силно натрапчиви,започвате да клатите главата всякаш имате листя от дървета върху нея и се опитвате да се отърсите. Вторият е да о ставатите наптрапчивите мисли да си преминават през съзнанието Ви,без да се опитвате да им се съпротивлявате и да ги спирате със силна емоция. ОКР-си го създаваме сами,като се опитваме да го спрем.

П.п. Не съм срещал читав психолог никога през живота ми,да не говорим за човечност,така че не мога да Ви препоръчам  никого. Онлайн терапията си е чисто търгашество. Успех!
Става въпрос за сериозен случай за младеж на 20г. Това с тръскането на главата на обществени места няма да е много удачно. Все някой трябва да му повлияе с пропускането на мислите,  защото той се бори с тях. И аз не вярвам много в психолозите,  работеше с един който през повечето време мълчеше. Но според психиатъра не става само с лекарства,  трябва и психологическа помощ. И сигурно е вярно....вече 3 години се бори с мислите и няма промяна.
Благодаря за Ви за съвета!

# 7
Колкото до лекарствата-те НЕ лекуват. Дано намерите подходящият човек,който да Ви помогне и момчето да си стъпи на краката.

# 8
При ОКР целта на лекарствата е да намалят тревожността , да прекъсна цикъла на тревожност - компулсивно поведение. През това време обаче пациента трябва да се научи да познава мислите си, да ги маркира като вредни и да ги филтрира. Ще се "излекува" когато почне да се "разбира" с тях , защото това са неговите мисли , неговите страхове от неговото подсъзнание

# 9
  • UK/София
При ОКР целта на лекарствата е да намалят тревожността , да прекъсна цикъла на тревожност - компулсивно поведение. През това време обаче пациента трябва да се научи да познава мислите си, да ги маркира като вредни и да ги филтрира. Ще се "излекува" когато почне да се "разбира" с тях , защото това са неговите мисли , неговите страхове от неговото подсъзнание

Много точно обяснено, благодаря!

# 10
Здравейте,
Най-бързо повлияващата терапия при ОКР е когнитивно-поведенческата.
Нужен ви е психотерапевт, това е проблематика непосилна за един психолог. Има регистър на психотерапевтите в България, може да проверите там.
За съжаление, хората, които бих препоръчала не работят онлайн Sad

# 11
Здравейте,
Нужен ви е психотерапевт, това е проблематика непосилна за един психолог. Има регистър на психотерапевтите в България, може да проверите там.
Съгласен съм за когнитивно-поведенческата терапия -дава добри резултати.

# 12
Здравейте,

Здравейте,
Ако имате опит с добър терапевт за ОКР в София, моля споделете информация.

Общи условия

Активация на акаунт