Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 1

• 22 785
  • 646
  •   4
Отговори
# 15
  • София
Да, могат да се гледат, аз миналата година си ги снимах без да кандидатстваме.
Успях да погледна свободните места в Красна поляна, сега уж съм логната, но не излиза никаква информация, обаче имаше някаква ДГ 128 Феникс, която като потърся на картата ми дава, че е в Манастирски ливади 🤔

# 16
  • София
Кога се зареждаше “бонус” точката от ЧДЯ и СДЯ? Май не става автоматично, като добавиш желания, а после.

# 17
  • Sofia
Успех на всички! Тази година ще съм страничен наблюдател само, тъй като миналата година синът ми беше приет в СДЯ. Догодина обаче пак кандидатстване, но в градина с яслени групи, тъй като той ще става батко.
Преди да се бъгне сайта/да заключат системата/каквото там правят видях в нашия район кои градини имат яслени групи и бройки. Знам, че няма да е релевантно за кандидатстването след време, но все пак - сега, като не кандидатстваме, ще можем ли пак да гледаме "опашките"? Интересно ми е във въпросните детски градини с по колко точки ще приемат в яслените групи.
И аз ще съм страничен наблюдател.
Мислехме да кандиатстваме за преместване в първа група в ДГ близо до училището на големите, за да ги взимаме заедно, но се отказахме. Ще си остане в ДГ до нас.

Да, опашките са видими за всички, не само за кандидатсващите.
И аз като kupu, си снимах опашките на ДЗ, които ме интересуват, за да имам ориентировъчна информация за следващата година: колко бройки отпускат, колко деца чакат, с колко точки приемат, колко деца отиват на жребий.
Снимам опашките буквално минути преди да заключат системата и после снимам и резултатите с класираните.
Разбира се, винаги ги има публичните регистри (.log файловете), но там ги няма точките на децата.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 13:36 от Brin de muguet

# 18
О, супер тогава! И мен Красна поляна ме вълнува, ще гледам в деня на заключването какво ще стане, макар че то после и класирания има, така че май не е задължително точно преди заключването да се влиза.

Успех на всички!

# 19
  • Sofia
... май не е задължително точно преди заключването да се влиза.
Аз снимам малко преди заключването за класиране, защото често в последните дни, часове че и минути стават размествания и промени. И затова изчаквам последния момент.
Разбира се можете да снимате и само резултатите с класираните деца. Но по едно време (не знам дали все още е така, не си спомням и не ми се рови) резултатите с класираните не включваха точките, а само имената/инициалите на децата. И аз най-вече заради точките снимах и преди и след класирането.

# 20
Ясно. Ще направя и аз така значи. За Красна поляна са обявили 73 места за втора яслена в ДГ с яслени групи и се чудя малко ли е, много ли е. Пак казвам - осъзнавам, че не е релевантно за мен, но пусто любопитство. Миналата година, когато кандидатстваше синът ми, приемаха в 1 яслена и с по 12-13 точки, а племеникът ми преди 3 г. с 15 не го приеха никъде. Предполагам, че за тези втори яслени масово ще са с по 16 точки и повече, колкото живот и здраве ще имаме и ние, но все пак...

# 21
  • Sofia
Дали са много или малко зависи и от броя на чакащите (по първо желание най-вече). Ако за 73 места има 150-200 чакащи и всичките по първо желание, ами няма да е достатъчно. Зависи от района - колко деца има и колко други ДЗ.

# 22
Аз съм потресена, че изобщо няма прием за 2024 набор в ОДЗ-то. За първи път ми е такова кандидатстване. За по-опитните, това често срещано явление ли е?

# 23
Здравейте, нова съм тук и се включвам с въпроси относно кандидатстването и най-вече за терминологията в сайта. Извинявайте за глупавия въпрос, но в детската градина, която ни е на първо място излиза, че няма свободни места за нашата група, има 15 записани и ние сме първи в списъка за чакащи. Означава ли, че нямаме шанс, вече като има 15 записани и кога са успели, като нали днес отвориха нареждането на желанията?

# 24
За Красно село има само 4 яслени групи, но от това което успях да видя местата са доста, а чакащите с 15 т. са сравнително малко и това ми дава някаква надежда, че ще приемат синът ми Grinning

Точно успях да наредя желанията, да разгледам бройките и системата се бъгна нещо. Надявам се, че всичко се е запаметило Grinning

# 25
  • Sofia
Аз съм потресена, че изобщо няма прием за 2024 набор в ОДЗ-то. За първи път ми е такова кандидатстване. За по-опитните, това често срещано явление ли е?
Да, често срещана практика е ОДЗ да приема от втора ясла и изобщо да нямат групи/група за първа ясла.
Търсете или СДЯ или ДГ с яслени групи, която приема от първа ясла.
Винаги обявените свободни места за първа ясла са най-малко (общо за цяла София).

Извинявайте за глупавия въпрос, но в детската градина, която ни е на първо място излиза, че няма свободни места за нашата група, има 15 записани и ние сме първи в списъка за чакащи. Означава ли, че нямаме шанс, вече като има 15 записани и кога са успели, като нали днес отвориха нареждането на желанията?
Тези деца са записани от предишни класирания (от предишната кампания - 2024/2025). Вас в момента Ви интересуват обявените свободните места за 2025/2026, а не заетите от вече посещаващи деца.

# 26
PB88, имайте предвид, че днес едва отваря системата, а до затварянето й има повече от месец. Не искам да ви обезкуражавам, но през идните седмици тепърва ще се редят желания.

# 27
Да, често срещана практика е ОДЗ да приема от втора ясла и изобщо да нямат групи/група за първа ясла.
Търсете или СДЯ или ДГ с яслени групи, която приема от първа ясла.
Винаги обявените свободни места за първа ясла са най-малко (общо за цяла София).

Извинявайте за глупавия въпрос, но в детската градина, която ни е на първо място излиза, че няма свободни места за нашата група, има 15 записани и ние сме първи в списъка за чакащи. Означава ли, че нямаме шанс, вече като има 15 записани и кога са успели, като нали днес отвориха нареждането на желанията?
Тези деца са записани от предишни класирания (от предишната кампания - 2024/2025). Вас в момента Ви интересуват обявените свободните места за 2025/2026, а не заетите от вече посещаващи деца.

Благодаря много, а щом в момента няма свободни обявени места, означава ли, че няма и да има? Виждам, че има и други чакащи за тази дг.

# 28
PB88, имайте предвид, че днес едва отваря системата, а до затварянето й има повече от месец. Не искам да ви обезкуражавам, но през идните седмици тепърва ще се редят желания.

О да, това ми е пределно ясно. Просто сега гледам наличната информация и свободните места спрямо чакащите с 15 т. ми дават някаква малка доза надежа хахаххахах Grinning

ПС: В интерес на истината, имам наблюдение, че в Красно село има някакъв бум на бебета набор 2024, т.к. консумативите за бебето ми свършват супер бързо по магазините в района.

# 29
Аз се чудя дали има смисъл да подаваме. Преди няколко часа пуснаха подаване, а в нашия район вече няма места. Ние сме с 14 точки, а вече местата са запълнени само с 16 и 15 точки.........

Общи условия

Активация на акаунт