Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 1

• 37 076
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
Някой знае ли какво се случва с група „Жабчета“ в ДГ 117 „Лютиче“? В момента втора градинска група са 4 групи – „Кокиче“, „Маргаритка“,  „Мики Маус“ и „Жабчета“ . За следващата година в системата са отбелязани първите три групи за трета градинска, а „Жабчета“ е посочена за прием в първа градинска. Какво се случва с децата? Ще са разпределени в другите групи и ще станат по 40 деца в група или ще са прехвърлени в друга детска градина?

# 61
Здравейте,

аз имам въпрос във връзка със санкцията от евентуален отказ при записване на дете в ясла.

Текстът е: В случай, че родителят на дете, класирано в общинска СДЯ, ДГ и общинско училище не запише детето си в определения срок, губи право за кандидатстване в съответната общинска СДЯ/ДГ и общинско училище до началото на класиранията за следващата учебна година. Детето може да участва за следващо класиране. Допълнителните точки за поредността на желанията по низходящ ред се намаляват с 1 точка.

Това намаляване на точките по низходящ ред единствено за текущите класирания за съответната година ли е? При кандидатстване за следващата учебна година има ли някаква санкция? Аз го тълкувам като да "започваш отначало" догодина с пълен набор от точки.

Предварително благодаря

# 62
  • Sofia
Санкцията важи само за текущата година.
Но защо трябва да се стига до там?
Просто отивате и отказвате мястото - така няма да бъдете санкционирани.

# 63
Санкцията важи само за текущата година.
Но защо трябва да се стига до там?
Просто отивате и отказвате мястото - така няма да бъдете санкционирани.

може би аз не съм разбрала правилно? Когато се откажеш от мястото, както и да го направиш, не губиш ли точката за съответната текуща година?

# 64
  • Sofia
Санкционират ви, ако не си запишете детето, без да сте заявили отказ - просто не го записваш.
Ако заявите отказ със заявление до директора - няма санкция.

# 65
Какви калкулатори използвате за класирането?

Аз се спрях на този: https://kg-chances.org/chance

# 66
При използването на калкулатора как въвеждате точките? Примерно 12 или 15 (с първо желание бонус 3 точки)?

# 67
Този, който ползвам аз (в предния ми пост) дърпа данните автоматично и дава процентите.

Иначе в други, които съм ползвала слагам общо точките т.е. 15 т. (в които влизат и бонусните).

# 68
  • София
Аз съм запазила този https://sofiadz-calculator.eu/?region=11&year=2023&points=15&gro … =1&is_in=1&type=1
Не знам колко са точни, например в едно от желанията ми децата с 15 точки, колкото сме и ние вече надвишават с 2-3 свободните места, което означава, че най-вероятно ще има жребий, ако остане така, а калкулаторите дават 100% прием.

# 69
Аз съм запазила този https://sofiadz-calculator.eu/?region=11&year=2023&points=15&gro … =1&is_in=1&type=1
Не знам колко са точни, например в едно от желанията ми децата с 15 точки, колкото сме и ние вече надвишават с 2-3 свободните места, което означава, че най-вероятно ще има жребий, ако остане така, а калкулаторите дават 100% прием.
И аз не мога да разбера защо понякога излиза 100% прием, когато очевидно не е така.

# 70
На част от тези деца може това да не е първо желание, както и може да участват в социалната опашка с повече точки.
Не съм ползвала калкулатори, не знам дали работят така, просто предполагам възможните причини.

# 71
Моят опит от миналата година показва, че тези калкулатори работят адекватно, но към края, когато вече почти всички са наредили желания. На 10 май беше миналата година класирането, буквално в рамките на деня имаше разместване и в калкулаторите.

# 72
Само при мен ли още е блокирал сайтът?

# 73
  • Замък сред облаците
През лаптоп работи, през телефон не.

# 74
Само при мен ли още е блокирал сайтът?
И при мен

Общи условия

Активация на акаунт