Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 1

• 37 093
  • 735
  •   2
Отговори
# 75
Здравейте.
Аз искам да попитам следното.
Как е по добре детето да изкара подготвителна група в детската градина или направо във училището.
Какво Вие вашето мнение.
Виждам, че за набор 2020 от Септември месец има места във училищата.
Успех ви желая на кандидатстванията тази година.

# 76
  • Sofia
Здравейте.
Аз искам да попитам следното.
Как е по добре детето да изкара подготвителна група в детската градина или направо във училището.
Какво Вие вашето мнение.
Това си е личен избор - дали детето има нужда от следобедна почивка, дали има кой да го взима на обяд и т.н.
В ДГ са целодневно и занятията са ... като в ДГ. В училището подготвителната в повечето случаи е само до обяд и обстановката е като в училище - седнали на чинове.
Вие си преценявате кое е по-подходящо във вашия случай.

И аз не ползвам калкулатори. Не виждам смисъла - и аз мога да си изчисля шансовете за няколко минути.
Но най-вече, този калкулатор как ще разбере дали дадено детенце пред нас може да бъде прието по първо желание в друго ДЗ (ДГ1)? Ами ако по първото си желание отива на жребий - как тогава ще изчисли моите шансове в ДГ2, където съм след това дете?
Винаги съм издирвала къде кандидатстват по първо желание децата преди нас, за да си преценя шансовете за прием. Винаги са били точни. Но тези калкулатори не ми вдъхват вяра.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 12:20 от Brin de muguet

# 77
Здравейте,

знаете ли дали и кога незаетите места по социални критерии се трансформират в места по общия ред ?

# 78
10.1. Какво става с оставащите свободни места от квотата от 30%, ако в някоя група няма достатъчно кандидатури по социални критерии?
Ако останат свободни места след стъпката за класиране на чакащите деца по социални критерии, тези места ще бъдат прехвърлени към общата опашка още в хода на първото класиране. Така ще бъдат класирани по-голям брой деца по общи критерии, от първоначално обявените места.

В сайта има секция въпроси и отговори, полезни неща съдържа принципно.

# 79
  • Sofia
Здравейте,

знаете ли дали и кога незаетите места по социални критерии се трансформират в места по общия ред ?
Още по време на първото класиране, ако изобщо останат незаети.

# 80
Здравейте, някой има ли мнения за яслените групи в СДЯ 31 Палавници към район Красно село? Като цяло какви са шансовете за прием?

# 81
Здравейте, някой има ли мнения за яслените групи в СДЯ 31 Палавници към район Красно село? Като цяло какви са шансовете за прием?

Шансовете не са особено големи. Но яслата е страхотна! Извеждат децата, няма екрани, храната е добра.

# 82
Здравейте! Някой има ли отзив за яслите и градините в район Възраждане? По понкретно Лилия и Куики?

# 83
Здравейте! Някой има ли отзив за яслите и градините в район Възраждане? По понкретно Лилия и Куики?
И за двете съм чувала добри отзиви, особено за Куики. Но ако кандидатствате за първа яслена група, в Куики е нулева година, а в Лилия местата са само 4 Confused

# 84
В една от яслите в Красно село има кандидат с 20 т. Anguished
Как се сформират толкова много точки?

# 85
  • София
В една от яслите в Красно село има кандидат с 20 т. Anguished
Как се сформират толкова много точки?
20 точки не са от хубаво - може да видите социалните критерии в чл. 18 от Наредбата за прием - различни комбинации от житейски обстоятелства и съответно точки по критериите са възможни за стигането на тези 20: https://sofia.obshtini.bg/doc/5247734

# 86
Ще използвам да попитам за отзиви за яслените групи на 75 ДГ Сърчице в Младост 1а, и 178 ДГ Сребърно Копитце в Младост 3, благодаря

# 87
  • София
Аз пък се чудя на обратния казус, при нас в Красна поляна има деца с 0 точки (второ желание), какво значи, че нито имат отседналост, нито родителите работят, нито пък са от общината Rolling Eyes

# 88
  • София
Това трябва да е някакъв бъг. Второ желание = 2 т.

# 89
Аз пък видях градина с 0 обявени места, а като влезеш в чакащи и има списък с кандидати. И по всеки критерий си пише, че местата са 0. Това нормално ли е, аз ли нещо не разбирам? Системата разрешава ли да кандидатстваш в такава градина?
Трябва да спра да гледам и чак в началото на месец май да видя какво ни чака. Blush

Общи условия

Активация на акаунт