Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебе да повива!

• 13 629
  • 315
  •   1
Отговори
# 75
Честито на новите мами!!! Много хубави емоции с малките госпожички!!!   bouquet

Добре дошли и на завърналите се мами с бебоци у дома!  Hug Очакваме ви с разкази скоро Simple Smile

Аз да ви се оплача - като повечето и аз си чакам парите от НОИ  #Cussing out, за съжаление моите са за февруари и са два, "малки" болнични, т.е. няма да ми ги платят скоро. Всъщност двата малки болнични правят повече от половината месец! Много съм им набрала на НОИ и се чудя няма ли начин да се повдигне иск срещу тях - не може да ти бавят парите повече от месец, а когато става въпрос да си платиш осигуровките трябва да си абсолютно точен. Освен това как така изведнъж решиха да се въвежда тази система - сметките си текат, лихвите също ... !!! И навсякъде искат пари!
Уфффф ... много негативно стана!

Днес ходих да си взема изследванията - хемоглобинът ми е нисък - 99, но това не е нещо изненадващо за мен, по принцип съм с анемия, а при бремнност пада доста, даже тази бременност съм направо екстра. Вече си имам пълен комплект документи за раждането!
Направихме запис за бебо - всичко е ОК. Засега нямам болезнени контракции, само неболезнени. Много искам да остискам до началото на април! 90% от родата е родена през март, включително и баткото, и ако и бебчо се роди през март, не знам какво ще правим ... цяла година трябва да работим за този месец  Grinning

Днес правим размествания - тъй като скоро се преместихме и тримата спяхме в една стая, реших че е време да оставим бъдещия батко сам, за да свиква. Че сигурно ще му дойде в повече, ако в деня когато се приберем с бебо ние се преместим в другата стая, а той остане самичък, особено в ден, в който цялото внимание ще е насочено към бебо. И той при всички случаи ще се почуства пренебрегнат.

Поне с педиатъра нямаме проблем. Ще си ползваме тази на баткото, която е и личният лекар на цялото семейство.

Май прекалих с писането, но поне ми олекна малко  Laughing
Хубави почивни дни, дано ни зарадват с малко слънчице!

# 76
  • София
ЧЕСТИТИ ПРИНЦЕСИ НА ani4ka 76 и на Саня!

Някъде четох, че бебетата, родени на една дата с майката са особени късметлии!

А момчешките майки, ще ни стигнете, ама друг път!  Stuck Out Tongue Winking Eye

За боцкането долу. Имам го от шести месец. Тъй че, Пролет, не предвещава раждане и уви, не води до изглаждане или разкритие. Няма страшно, всички казват, че няма опасност да "пропуснеш" родилните контракции. Знам ли защо, но вече им вярвам.  Grinning

За обиколниците. Изпрани са /на ръка/, изсъхнаха нормално. Като че ли леко им се посмачка ватата, но не са се обезформили.

Равномерно стеснен таз. Такава ми е диагнозата от началото на бременността и една от мерките е 18см. Сега, обаче не са ме мерили, надявам се да се е разширил. Обикновено така прави накрая.  Grinning Отвътре обаче никой не ме е мерил.  newsm78

Зазу, плотът за повиване не тежи да го пренесеш от единия край на стаята до другия. Но ако трябва да го мъкнеш от магазина до вкъщи на ръка...  Rolling Eyes Мен поне щеше да ме затрудни. Ако си вземеш такси, например, няма да е проблем, но за дълги разстояния на ръка... може пък и аз да съм станала кекава, но си е тежичък. Има едно 3-4 кила и най-вече неудобна за носене форма.

За ускоряването на раждането. Решила съм да раждам на 09.04.  hahaha Без кръчмаря. Така че на 08.04. започвам с всички трикове.  clean clean running luvbed  bath1 afwitch

# 77
Честити бебчета на всички новообебили се мами! Да си им живи и здрави бебоците!   bouquet
Честита Пролет на всички!

Вчера ходих на пазар и като се прибрах след 3 часа - краката ми се бяха подули в глезените неистово!!!За пръв път ми се случва!  #Crazy А мислех, че като не съм надебеляла, съм се спесила от подуването... И не си внушавам - мъжът ми като ги видя, се шашна още повече и от мен.
...
Освен това усещам бодежите, за които говори Илит и Страчи - едни такива все едно бебето с пръстче ми боде във влагалището. Тези бодежи ги има от около месец, но на последния преглед преди 10 дни нямах разкритие - та най-вероятно не са разкритие. Ама от толкова контракции със сигурност шийката ми ще претърпи сериозни промени.
P-r-o-l-e-t, и аз съм така с отоците от 2 дена. Моят термин е на 25-ти април, не съм качила много кг, но като поседя малко повече на крак (както ми се случва от 3-4 дена) и вече не си усещам краката, и ми отичат глезените. А това с бодежите също го усещам, дори може би от 2 месеца. Даже единият път си направо си мислех, че ще му се подаде някое краче на мъника.  Crazy

# 78
  • София
Плотът за повиване - Илит е много права - става за раднасяне на кратки разстояния, но на по-големи - не! Хем е голям и се мотае към краката при ходене, хем тежи , макар и малко, но с ходенето става неприятно и опасно тежък.  Сещам се - към преносващите - купете един плот за повиване и го мъкнете от другия край на града - няма как да не получите контракции, а може и да родите.
Мразя обиколниците!!!

# 79
Споко Пролет, бодежи и аз имам от доста време като почне да се протяга това бебе   Wink ... И всякакви други болежки ми се появяват обясних на Клисурски и той ми опипа корема, пита ме дали ми се стяга и отпуска корема на интервали, аз казах не и той каза че още не е интересно тогава   Laughing ... Но така или иначе твойто бебе е голямо и ако реши да излиза какво ти пречи... Тъкмо по бързо ще има секс   Laughing ... Виж за отоците отиди да се прегледаш да не си вдигнала кръвното ...
Аз днес бях на консултация и моя дофтор пак не ми даде направление, имало време, другата седмица иска да ми прави гинекологичен преглед и тогава се надявам да ми даде направление ...
Обаче нещо ви се ражда май на всички щом се разисква темата за предизвикване на по ранно раждане   Party И на мен ми се иска за великден да съм с бебе вкъщи ама пита ли ме някои   Tired
Хайде момичета лека ви вечер, чакам следващата приятна изненада и да се надяваме че ще е от мъжките рожби че нещо много станаха булките май   Laughing

# 80
  • София
Не мога да се стърпя и ще се похваля. Една моя приятелка днес е родила момче 3650  Mr. Green Вчера й беше термина и днес е родила. Много се радвам Party

За подутите крака - аз съм така от известно време, а вчера бях на театър, после на пицария и като се прибрах бях като болна от слонска болест. Ужасно се почувствах. Днес слава богу, ги няма големите оттоци. Явно, че ще сме си така до края на бременността.

И още нещо - днес питах една позната, която работи в аптека за ампулите на Лиерак и тя категорично ми каза да не ги ползвам по време на бременността, чак след това. На някоя от вас да са обеснявали таков анещо в аптеките?  newsm78

Ще видите вие как ще наваксаме изведнъж мъжките майки  newsm48   smile3534

# 81
  • София
На мен пък изобщо не ми правят гинекологични прегледи. Само като ми вземаха секрет заради течението и то пак не ме е преглеждал, а като гледам вас май ви преглеждат. Аз не, че преритвам да се кикерча, то и без друго като тръгна да раждам, ще усетя предполагам  newsm78

# 82
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ И ЦЕЛУВКИ НА МАЛКИТЕ ПРИНЦЕСИ

# 83
Току-що се прибирам от среднощен преглед Simple Smile. Най-после се навих да отида в Шейново, където ще раждам и съответно минахме и на ултразвук и гинекологичен преглед (zazu1, първият ми такъв преглед за тази бременност, а ако питаш мен и него бих прескочила, ама нямаше как).
Та новината е, че въобще няма да се ражда скоро. Имам кръгла нула разкритие, втора степен плацента, много околоплодни води и бебенце, тежащо 3,350 кг. и диаметър на главичката 9.3 см. Бях се настроила, че ще родя на рождения ден на баща ми на 25-ти март и дори си мислех, че може днес да ме оставят в болницата, ако има разкритие, но явно ще се пренастройвам за април Simple Smile)). В момента съм в седмицата и деня от бременността, в които се роди Руми, но второто дете явно ще се бави (сигурно е момче).
И другата новина е, че за пореден път не видяха пола .......много са срамежливи моите бебета. Руми не се показа и на последния видозон 3 часа преди да я родя.............

Та това е, момичета, оставам с вас Simple Smile)))

# 84
  • Far away from here...
Ама,че рано заспахте... smile3507Само на мен ли не ми се спи тази вечер? smile3556

# 85
  • Попово
Аз вече се понаспах...  Crazy

# 86
  • София
Още една кукувица има, споко!!!
Леле, 2 часа гладих 1 пералня с бебешорски дрешки... Ужас... Иначе с 3 перални (наши и на Ида за макс 1 час съм готова) newsm78 Явно ще преразгледам приоритетите в скоро време! #Crazy

Стайл, нещо бях пропуснала, че още не знаете пола... Голяма веселба така ми се вижда! Mr. Green Но си спомням, че Руми си я обличала в бяло - явно освен любим цвят и друга причина е имало!!! Mr. Green

А за прегледите - и моя пръв беше преди 2 дни.  Hug От което съм много доволна!!!

Днес подредихме детската стая и не се провирам там като шпионин между мебелите. Най-накрая го направих жълт и новия гардероб и вече са в тон нещата!

# 87
  • БГ
добро утро от мен Hug, вчера си взех болничния, с  картата и направление за клиниката, чудеха се дали до сега съм била на работа, ами аз и вчера бях а ми дадоха болничен от преди 3 дни, ама айде 2 дена работа на вятъра............за изписването  съм приготвила и аз като вас нещата с портбебе плюшено,но мисля да взема по-тънка пелена ако е топло.нямам нито бодежи,нито стягания на корема, нищо, ама все пак съм за 21.04, нито са ми казвали дали е изгладена шийката,нито размери на бебо, освен че не е малко, нито хемоглобин..... newsm78 ......абе странна работа аз съм в неведение. #Crazyнадявам се в клиниката като отида на преглед да ми кажат повече инфо.не са ми правили и гинекологичен преглед.....ама каквото стане.
днес смятам да подреждам дрехи и да  пера бебешки и гладя. хубав ден на всички  bouquet

# 88
Здравейте мами. Как сте?   

# 89
За обиколниците - нашите ги изпрахме в пералнята на програма D и с центрофуга. Нищо не им стана, единствено възглавничката към комплекта малко ватата и се размарда но не е кое знае какво, защото езнам дали въобще ще я използвам.

Честито на Саня - много здраво и щастливо бебче!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт