Сполучливи имитации на маркови парфюми - 61

• 43 647
  • 732
  •   2
Отговори
# 390
Момичета, точно тоя Jeny навсякъде ми дава, че не е налично. Да не би да е спряно

# 391
  • Стара Загора
Надали...Допускам че шокиращото развитие на аромата идва от това, че във Варна беше студено, а тук в Пловдив горещо, и телесните ми химии явно в горещината не се сработват никак добре с парфюма..

Ривийл е страхотен парфюм, който обаче разкрива хубостта си през студения сезон.
Моя го ползвам само зимата. Топъл, по-различен от масовката аромат, изключително траен.
Не знаех, че е спрян.

# 392
В парфимо скоро бяха много намалени.
Тук го има
https://makeup.bg/product/560845/
над 39лв е безплатна доставката

# 393
  • София
Идвам да похваля The Chant на Maison Alhambra клонинг на Gucci chant for a nymph. Взех си отливка от ionelli преди време. Днес реших да го тествам като първо се напръсках с масло от Monoi. Е няма такава наслада 🩷 Вече ми е лятно 😊

# 394
  • Sofia
А тези парфюми Jenny Glow как са като трайност? И арабски ли са?

# 395
Трайността е субективно понятие:)
Чичо Гугъл :
https://www.fragrantica.com/designers/Jenny-Glow.html

# 396
Трайността е субективно понятие:)
Чичо Гугъл :
https://www.fragrantica.com/designers/Jenny-Glow.html

В случая Fragrantica греши. Не използвам марката и не мога да съдя за трайността, но парфюмите не са арабски, а ирландски.

https://makesscents.ie/pages/about-us

# 397
  • Sofia
Ами аз и в други сайтове видях, че ги предлагат като арабски, но това Jenny Glow никак не ми звучи арабско.

# 398
Произвеждали се в UAE,доколкото пише в нета,съфорумците тук имат добро впечатление от тях.

# 399
Парфюмите на Jenny Glow според мен не си струват с някои малки изключения, първо не са трайни, второ на мен по принцип много трудно може реално да ми е противен парфюма, но тук два от трите, които имах ми бяха неприятни. Едното е French lime leaves , който мирише на всичко друго, но не и на липа ( любимият ми аромат, когато цъфнат липите навън), и другият е nectarine blossoms , който купих с мисълта да мирише на праскова, но е някаква химична смесица на нещо непонятно( на моите приятели също не им хареса този аромат) , т.е. трябват си тестване , на сляпо може да се разочаровате. Имам голяма база за сравнение, т.к. съм поредния парфюмен маниак и са минали стотици имитации и оригинали през мен, може би тези парфюми не правят добра връзка с кожата ми , любим ми е например wood sage& sea salt и тука те добре са се справили, но друго не съм пробвала след два горчиви опита.

# 400
Да,трябва да се пробват Jenny-тата ! Аз съм от феновете и,имам над 10 аромата. French lime leaves ми е един от любимите,липа с роза,силна и зелена,Не е нежна и срамежлива липа!
А nectarine blossoms ми е най-любим от всички. Следват Бери енд Бей и Мимозата,както и Круша и Фрезия:) Всички са много трайни при мен! Помегранате ми е също голяма любов но напоследък мъж ми го ползва та аз му го отстъпих. Като хвърли тениските за пране цялото помещение мирише! Оооо, и White Jasmin & Mint ми е огромен любимец за лятото.Невероятно красив,мек жасмин с хладна мента...много нежен и траен на мен. А за зимата- Jenny Glow Myrrh & Bean,няколко бутилки ми заминаха. Харесвам ги много Green Heart
Идвам да похваля The Chant на Maison Alhambra клонинг на Gucci chant for a nymph. Взех си отливка от ionelli преди време. Днес реших да го тествам като първо се напръсках с масло от Monoi. Е няма такава наслада 🩷 Вече ми е лятно 😊
Нали:) Страхотен е ,и аз го имам от 2-3 седмици и не спирам да му се радвам:) Силен иланг-иланг с кокос и тиаре Yellow Heart
Аз да похваля La Voie Maison Alhambra дюп на Май Уей:) Вчера го побвах. Цял ден ми държа! Купих го за дъщеря ми,тя е с оригинала но свършва и реших да го тестваме. Има леки разминавания с оригинала- на Заг и на Мартинез са по-добри откъм близост,но като аромат е добре направен .
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Alhambra/La-Voie-89028.html
А днес разнасям Narcotic Flower Maison Alhambra - до момента съм много доволна.Близък като аромат,траен и излъчващ мощно.Самия аромат си е нахален Simple Smile
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Alhambra/Narcotic-Flower-93820.html

# 401
Здравейте, парфюмни приятели Simple Smile Тъкмо си казвах днес, че спирам с арабските парфюми, но чета поста на Ре и започвам пак  борба със себе си, но съм решила да удържа този път и да направя една дълга пауза. Напоследък нещо ми става, никога не съм харесвала парфюми с доминираща роза, но след покупката на Zimaya Fatima Pink,  която не ми допадна първоначално, реших, че трябва да имам и други розови аромати. Първо ми се искаше да попадна на аромат на току-що отрязана роза, да усещам и зеленината, но после ми се прииска да имам различни рози.
 Maison Alhambra Infini Rose - сходен с Initio Atomic Rose. Прекрасен, завладяващ, има дълбочина. На заден план се усещат мека ванилия и кехлибар. Има много добра трайност и проекция. Ще се купува резерва на по-късен етап Heart Eyes
Delilah - вдъхновен от Delina. Хубав, нежен, женствен аромат. Определено в пъти го предпочитам  пред Zimaya Fatima Pink. Доста различни са и двата. Delilah  е много по-добър, трайността и проекцията също. Няма развитие на аромата и при мен стои близо до кожата, а аз харесвам по-дръзки аромати. Бих си го взела пак, да си го имам за разнообразие.
Lattafa Ramz Gold - Бях чела тук положително мнение, но все отлагах покупка. Наистина е много добър аромат, подценявах го заради цената 22-24 лв. Траен и средна проекция при мен.

Скрит текст:

Lattafa Lahdath - вдъхновен от Mancera Roses Vanille. Много красив аромат, с много добра трайност и проекция. Розата е доминираща, но се усеща и сладостта от карамела, цитрус, кедър и ванилия. Много добре направен, има развитие. Ще си го взема пак. Опаковката е много красива, но заема много място с този купол и кутията е огромна. За феновете с големи колекции - да предвидят място колкото за 2-3 парфюма Grinning

Скрит текст:

Lattafa Afeef - не знам с кой аромат е сходен. Отлагах покупката дълго време заради капачката. Голям кич Grinning Идеята е хубава, но да бяха направили по-малка, фина капачка. По същата причина все още не съм взела Her Confession Grinning Иначе ароматът е чудесен. Свеж, летен, с остро начало и добро развитие. Траен, с хубав шлейф.

Скрит текст:

Lattafa Ajayeb и  Ajayeb Portrait - и двата парфюма са много хубави, с добра трайност и проекция. Благодаря на Ре и ina-mina за препоръките за тези аромати. Ще си ги разнасям с кеф и определено мисля за резерви.

Скрит текст:

Le Chameau Arabia Haya - сходна с Латафа Яра. Има същата пирамида. Излезе ми някаква реклама в Ютуб, че е по-траен от Ярата и тъй като много харесвам Casabella Moonlight  на същият бранд, реших да взема и този. Не познавам Яра и не мога да ги сравня. Ароматът е красив, женствен,  но при мен е много слаб, трайността и проекцията хич ги няма.
Lattafa Emaan - сходен с  My way.  Някой го беше препоръчал скоро, но не мога да намеря поста. Благодарности Flowers Hibiscus Много интересен, свеж, траен, с добра проекция.  Доминиращи бели цветя, добре съчетани с останалите съставки. Ох.... и на него ще вземам резерва Grinning

Скрит текст:

# 402
  • BG-DE
Necha, много благодаря за изчерпателния и полезен пост. Моля те, би ли споделила малко повече за Lattafa Emaan, най-вече ме интересува трайност и близост до My way.

# 403
Носи ми се хубаво НеролиSimple Smile Кремаво ! Скоро тествах Аlhambra pacific blue, хареса ми много но ми се стори нетрайно,а аз искам да излъчва:)
Дайте идеи какво да пробвам,да е трайно и да мирише на кремче Innocent
Преди месец си взех от книжарница Гринуич ей това Нероли :Bois de Néroli Les Senteurs Gourmandes.Много красиво и трайно,но 70 лв....ще го изфъскам бързо и ми се иска да презаредя нещо подобно....
https://www.fragrantica.com/perfume/Les-Senteurs-Gourmandes/Bois … Neroli-97867.html

на първа страница са дадени- Tom Ford Neroli Portofino-Парфен,Рефан,но до колко е актуално?
Пробвах на Заг,ужасно мирише в началото на кисели краставици,НЕ Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 11:50 от Ре

# 404
Ре, моето пасифик блу беше така в началото, сега е убиец.
Иначе...колкото и странно да звучи, Lattafa Qaed al fursan Unlimited, ми е точно нероли-кремче, а няма нероли и нищо подобно я пирамидата - кокос, ананас, цитруси, иланг иланг, жасмин..

Necha - прекрасни придобивки Heart Eyes Моята Delilah е задушлива с едно пръскане..толкова обсебващ аромат май съм нямала, чак ми люти на гърлото на моменти. Може би не се сработва с кожата ти, иначе е чак дразнещо траен.

Общи условия

Активация на акаунт