Сполучливи имитации на маркови парфюми - 61

• 43 505
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
Нищо конкретно не търся. Бих пробвала аналог на някой ниш, който го няма в бг сайтове или е отвратително скъп.

# 706
  • София
Аз имам едно малко странично питане - коя е марката имитационна парфюмерия, която има в най-голяма степен сполучливи парфюми? Ясно, че няма как всичко да е 10/10 ама все пак..
Аз съм тотално боса в тази сфера, чат пат се изкушавам да поръчам нещо за проба, но не знам от кой от всичките налични търговци…
Няма такава математика, уви, щеше да е лесно с нея.
Аромат по аромат е начина тук.
*Сега виждам и следващия пост, но и той няма да ти даде насока. От ниш до ниш разликата е огромна, както и размиване на понятията кое точно е ниш.
Ако просто искаш да миришеш скъпо и това да се отчете, стреляш в тъмното. Примерно последната ми голяма любов е Lost Cherry / Tom Ford в изпълнение на Заг. Скъп и разпознаваем аромат, направен добре от Заг. С шлейф, трайност и усет.
Но да го няма по сайтовете, е трудно изпълнимо. Ако е чак толкова скрит, едва ли би имал достатъчно пазар за да го произвеждат коментираните тук фирми.

# 707
Значи, така се бях ентусиазирала днес да съм с lost cherry на заг. Облякох се, оправих се, полях се обилно ииии...няма и 10 минути и ми изби някаква гадна нотка....и няма махане.... Какво ли ме направих за да се обезмирися 🤣 и няма бее, седи това чудо. Протрих си врата с гъбата 🤣... Жалко, обичам череши, парфюм с череша, но това беше греда. А уж го бях пробвала и беше добре 🤷🏼‍♀️
И нещо хубаво, Гайдънс на Заг пък е мноооого хубав. И на Гиза си го харесах, но май ще си взимам от Заг, че нямам търпение да го чакам 🤣

# 708
Нищо конкретно не търся. Бих пробвала аналог на някой ниш, който го няма в бг сайтове или е отвратително скъп.
Гиза е с най-много ниш и сполучливи имитации,качество и т.н според мен.

# 709
  • Deutschland
Преди може би две години имах Lost cherry на Заг и при мен беше с нулева трайност. Вероятно са го подобрили сега.
С версиите на Good girl и Good girl Blush обаче са уцелили десятката. Страхотно направени и безумно трайни. Бях забравила, че ги имам, но сега ги нося с удоволствие.

# 710

Може този да пробваш UNS 93 La Capitale на Xerjoff . Много се харесвше от повечето пишещи тук.
https://giza-perfumes.eu/ambrov/531-parfyum-uns93-kapitel.html#/28-vid-spray

Този е истински шедьовър! Парфюм UNS116 Табак & Мед
https://giza-perfumes.eu/orientalski/594-parfyum-uns116-tabak-med.html

За мен е плътен и изпечен  тютюн с ванилия и много восъчен, тежък мед. Това е парфюм за есен или зима, много мощен и присъствен със страшен интензитет и сила, направо звяр, 10/10.
Той е от онези парфюми с скъпо и луксозно усещане.

Друг ниш е парфюм UNS 114 Ретро е Old fashioned от колекцията by Kilian, него не го познавам обаче.
https://giza-perfumes.eu/orientalski/592-parfyum-uns114-retro.html

Друг ниш - парфюм UNS 117 Абанос -Ebony Wood  на Zara.   https://giza-perfumes.eu/drvesen/597-parfyum-uns117-abanos.html

Друг ниш - M172 Джаз Клуб е Jazz Club  от колекцията на Replica на Maison Martin Margiela..
https://giza-perfumes.eu/tabakov/562-parfyum-m172-dzhaz-klub.html

Друг ниш  UNS 70 Бляк Фантом Ексклузив - By Kilian Black phantom
https://giza-perfumes.eu/gurme/457-parfyum-uns70-blyak-fantom-ekskluziv.html

Парфюм UNS 118 Наргиле е Smoking Hot на By Kilian.
 https://giza-perfumes.eu/orientalski/586-parfyum-uns118-nargile.html

Парфюм UNS 80 Хануман Ексклузив - Hanuman на  Boadicea the Victorious,
https://giza-perfumes.eu/citrusov/512-parfyum-uns80-khanuman-ekskluziv.html

Всички имат кратки описания,  по които може да се ориентираш според твоите предпочитания.

Ако те интересува някой питай и тука пишещите съм сигурна, че ще те насочват.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 12:41 от Cristalle

# 711
Гиза е с най-много ниш и сполучливи имитации,качество и т.н според мен.
И аз така мисля, ако трябва да се подбере една марка, която да припокрива критерии като трайност и интересни предложения. Скъпи са, но човек преценява кое му е най-важното. Например, за Hypnotic Poison Dior, който е направен от всички имитационни марки, категорично на Гиза е най-добрата. По-добра от самия оригинал, който в момента е пълна нула.

# 712
Преди може би две години имах Lost cherry на Заг и при мен беше с нулева трайност. Вероятно са го подобрили сега.
С версиите на Good girl и Good girl Blush обаче са уцелили десятката. Страхотно направени и безумно трайни. Бях забравила, че ги имам, но сега ги нося с удоволствие.
Оо дааа, good girl blush е страхотен. Аз съм се заредила в промишлени количества с него 🤣

# 713
Още един глас за Гиза! Аз от години имам хроничен проблем с трайността на парфюмите, не знам на какво се дължи. Имам оригинали,имам и копия, но единствено на Гиза парфюмите са ми трайни.

# 714
Няма фирма за аналогови парфюми с най-много топ имитации, но лично за мен най-добрите като цяло са Zag, La Parfume, D&P, Sansiro, забравих и Рефан Simple Smile, но и някои на Aristea, Martinez, Parfen и тн... Даже има имитации, които повече ми допадат от оригинала и поне на моята кожа са адски трайни, шлейфови и кожата ми страхотно ги интерпретира. Но имам и Yodeyma, една испанска фирма Verset по софийските аптеки, адски трайни и добри като изпълнение.
Сега Дегаже се чудя дали да поръчвам другия месец, че този вече доста неща накупих, като Бай Юсуф и разни на Парфен. Ще разказвам скоро, само да ги взема 😂🤣
Сега пак от няколко дни се любувам на La Vie Est Belle Soleil Cristal Lancôme в изпълнение на Заг, адски траен, който харесва кокосови нотки, страхотен е, за мен е по-добър от класическия вариант, няма го блудкавия елемент 😂🤣. Аз не харесвам кокосови парфюми извън плажа, но този е много приятен, поне за мен и се носи около мен дълго и приятно.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 11:46 от Sansola

# 715
Заинтригувахте ме с това la capitale. Може ли са ми го опишете, да добия по-голяма представа, че по пирамида съм готова вече 🤣
Търсих си сега Poudre, Poeme и Dolce garden, но ги няма вече в сайта на гиза и ще ги търся при друг, пък дано ми харесат.

# 716
Да,за съжаление,Гиза правят определено количество от някой парфюм и като се продаде,май няма ново производство.

# 717
  • Deutschland
Току що купих  Caline Elixir Floral, копие на Делина. Похвалихте го назад в темата, нямаше тестер обаче и направо го купих, че бързам.
Отзиви ще дам задължително.

# 718
Да,за съжаление,Гиза правят определено количество от някой парфюм и като се продаде,май няма ново производство.

Забелязала съм, че когато има голямо търсене на някой парфюм, който  се е изчерпал Милка го прави отново. Така стана с Пастел, Уоманити, Унание, Липа,  Капител.

Този La Capitale много исках да се запозная с него, но малките количества свършиха много бързо  и не ми се стреляше с най-голямото количество. Радвам се, че отново го е подновила и го има във всички количества.  Слагам го в кошницата.
Ина ме запали по този парфюм,  дано се включи да го опише.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 13:28 от Cristalle

# 719
  • BG-DE
Фрау, и аз го взех преди няколко дни но не съм очарована, при нас също нямаше тестер та го взех насляпо 🙂 В началото е горе-долу добре но много бързо затихва и след около час нямаше никой, с две думи не съм очарована.Това ми е втори, и по всяка вероятност последен парфюм от тази марка, като близост ги докарват, макар и да има какво още да се желае но трайността им е по-зле и от тази на Ла Рив. Конкретно на Делина аз съм най-доволна от имитацията на Eclat, но и тази на Мезон Алхамбра също не е лоша.
Току що купих  Caline Elixir Floral, копие на Делина. Похвалихте го назад в темата, нямаше тестер обаче и направо го купих, че бързам.
Отзиви ще дам задължително.

Общи условия

Активация на акаунт