Интернет увлечение

• 6 814
  • 179
  •   1
Отговори
# 150
Абе не е невъзможно по принцип, но точно в този случай няма такова нещо. Има някакъв момък (няма пък да го нарека мъж) който се радва на вниманието и самотна жена която се е излъгала да му обърне внимание и му се е радвала че го приема а не я е пратил у лево, то сякаш много занимавка иска.

# 151
Лекувай се авторке. Лекувай се. Напълно сериозно го казвам. Лекувай се.

# 152
Елора, и от какво толкова трябва да се лекувам ?
От това, че от скука съм харесала женен мъж?
Между другото, гледах едно видео, в което психолог много добре изяснява защо когато някой не отговаря на интереса ни към него, се увличаме.
Задейства се някаква химия в мозъка и това, че единият е недостъпен и емоционално неангажиран, кара другият да се чуди как да го заинтригува.
Добри съвети е дал за emotional detachment, за повдигане на самочувствието и тн.
Не мисля да пълня джоба на психолозите заради ниското ми самочувствие.
По скоро бих отишла заради проблемите с мъжа ми нарцисист.
Жененият ютюбър е бита карта.

# 153
Абе жена, не си на 12,а на 42 години, че да се влюбиш в някакъв, дето дори не си го виждала на живо. Все едно в Брад Пит...

# 154
Между другото, гледах едно видео, в което психолог много добре изяснява защо когато някой не отговаря на интереса ни към него, се увличаме.
Задейства се някаква химия в мозъка и това, че единият е недостъпен и емоционално неангажиран, кара другият да се чуди как да го заинтригува.
Добри съвети е дал за emotional detachment, за повдигане на самочувствието и тн.

Как от какво? Ненормално поведение имаш. Плачеш за специалист.
Не си малка.
Ми като не ти се пълнят джобове - недей, стой си така.
Другия вариант да изчетеш тонове литература по психология.

# 155
Госпожата няма нужда от литература, а от залъгалки.
Аз съм да продължи.

# 156

Точно ей тия неща подчертаните си ги прочети отново... По самочувствието си вярно има да поработиш - със или без терапевт, ама прави нещо.
Проблемите с мъжа нарцисист се решават по Сталински основно: Няма човек - няма проблем. Е, не чак да го затриеш де, но там терапевт не помага, защото нарцисист на терапевт не ходи, те не смятат че нещо им има на тях. Проблем имаш ти с него, а не той с теб, във вашата ситуация Grinning

# 157

Не си си харесала мъж, защото този мъж не си го виждала. Ти не го познаваш. Не знаеш какви са му жестовете, как говори, как мирише, каква енергия излъчва. За да харесваш някого, трябва поне за малко да си стоял близо до него. Иначе е някаква фантазия.

# 158
  • Между гори и планини
По едно време синът ми беше залитнал по някакво момиче в интернет. Добре де, как се влюби без да знаеш дали бе ѝ мирише устата, хигиена? Човек се влюбва от фермони, аромат на кожа, глас... Такива глупости да си чатя с някой да се пиша влюбена за мен е пълна глупост. В психологията се нарича кристализация - изграждане на образ само в твоята глава, който като цяло няма нищо общо с реалността.

# 159
В съвременния свят повечето връзки започват в интернет, но платоничната любов е на друго ниво вече. Ако беше на 17 години, можеше да разбереш такова маниакално отношение. Но когато става въпрос за жена, която има мъж и деца - не, благодаря.

# 160
То няма проблем, че си го е харесала.
Проблемът е, че той не я харесва, а тя се подлага.

# 161
По едно време синът ми беше залитнал по някакво момиче в интернет. Добре де, как се влюби без да знаеш дали бе ѝ мирише устата, хигиена? Човек се влюбва от фермони, аромат на кожа, глас... Такива глупости да си чатя с някой да се пиша влюбена за мен е пълна глупост. В психологията се нарича кристализация - изграждане на образ само в твоята глава, който като цяло няма нищо общо с реалността.

Много правилно.
И такова поведение налага лечение.
Не е ок хич.
Няма как да се влюбиш в някой от нета.
Може да се запознаеш, да си пишеш, да харесваш разговорите, но влюбване - абсурд.
Евентуално след среща, може да се появи привличане.
Но в случая има и друг проблем. Тя напира за среща, той не иска, женен е.
Това също е грозно и пак подлежи на лечение.
Грозно е да с вреш в чуждия личен живот. И при положение, че отказва, ама ти напираш и напираш, още по-лошо впечатление прави.
Второ,  така и се самосаботира. Губи си времето.
Определено много бъгове има.

# 162
Оказва се, че има много необвързани млади хора, които въобще не излизат и седят само по приложенията и социалните мрежи. Чатят с много хора, и понякога ''се влюбват'' и дори имат ''връзка'' виртуална... Не поглеждат събеседника си, ако излезнат, все погледът им е в телефона, уреждат си дори срещи онлайн, да си говорят. Положението е плачевно, има хора страх ги е от връзки, но тук причината е друга мисля с авторката. Някои хора толкова ги е страх да не попаднат на подобен вирутален писач, който няма намерението въобще да излиза, че блокират веднага, ако не се съгласи другата страна на среща. Знам, че в приложенията за запозннаства има няколко типажа - такива, които пишат здрасти айде да излезем и тъй като няма никакъв разговор повечето хора не биха, но този ще ги блокира. Други, които могат така с месеци да си пишат с много хора и няма да излезнат с един. Има и други, които след подобно запознанство се женят и деца имат. Интернет е хубаво нещо, но е нож с две остриета относно комуникацията, зависи как го използваш.

# 163
Точно! Като бях студентка запознах се с едно момче в социална мрежа. Според онлайн общуването ни беше много начетен и интелигентен и след няколко седмици решихме да се срещнем. И там вече почна да разказва, как обичал да изневерява на приятелките си и се оказа дългогодишен наркоман. Много е трудно човек да си намери някой, който ще е еднакъв онлайн и офлайн.

# 164
  • Бургас
Много е трудно човек да си намери някой, който ще е еднакъв онлайн и офлайн.
Граничи с невъзможното направо.

Общи условия

Активация на акаунт