Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 890
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Не, само тук има обрив. Има обрив от седмица поне, пилешко и заешко съм въвела, и елда. Хммм.... Въвела съм обаче и кисело мляко за последните две седмици, давам му по 2сл през няколко дни. Но го яде сутрин, а обрива категорично се влошава вечерта, чак цялата му буза пламна сноши (за първи път). Ако е хранителна алергия няма ли да се обостря директно след консумация?

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 06:01 от slanchogledka^

# 586
За мен това е топлинен обрив или възможно контактен дерматит, но по-скоро първото, бих завела детето на дерматолог.

# 587
Не, алергията се проявява в рамките на 48 часа след консумация.

За мен това не е топлинен обрив. Пъпчиците на топлинния обрив са ситни и по деколтето най-вече (и това го мина моето дете).

Снимай го малко по-близо и по-ясно.
Моят Филип има АБКМ, но направи и контактен дерматит след смяна на праха за пране. Беше по цялото гръбче с едни огромни червени петна, а на коремчето с малки ситни релефни пъпчици.

Акото му как изглежда, наред ли е всичко там?

Не, само тук има обрив. Има обрив от седмица поне, пилешко и заешко съм въвела, и елда. Хммм.... Въвела съм обаче и кисело мляко за последните две седмици, давам му по 2сл през няколко дни. Но го яде сутрин, а обрива категорично се влошава вечерта, чак цялата му буза пламна сноши (за първи път). Ако е хранителна алергия няма ли да се обостря директно след консумация?

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 11:21 от Vrabchenze

# 588
Момичета случвало ли се е при някоя от вас, детето даа спре да яде. Захранването вървеше супер. Ядеше си всичко, никога не се е мръщил, обаче в момента, в който дадох пуешко, всичко приключи. Нищо не иска да яде на обяд, с месо, без месо, с мляко вътре, по никакъв начин. Иначе за междинна закуска си яде ябълка, следобяд си яде каша, обаче обяда тотална греда, а е гладен, защото ако предложа мляко си го изяжда... Дайте съвет какво да правя, много ми е гадно, защоо вършеше перфектно всичко.

# 589
И ние минахме нефролога днес, всичко наред, но докторката каза, на 8 месеца да почнем да го слагаме на гърне и на година и половина да махаме памперса, на първото ми дете го махнахме от раз на 2 год точно, като много малко се бяхме занимавали с гърнето преди това, просто тя проговори и почна да си казва всичко, на год и половина нещо много амбициозно ми се вижда, на вас дадоха ли ви подобни съвети?

# 590
  • София
При Цанова ли бяхте? 😀 И на нас същото каза, също ми се струва доста амбициозно…

# 591
Rouse123, даааа, нашата така отказа междинното хранене преди обяд Grinning Сега яде в 6 сутринта шише мляко и после чак в 12 обядва пюре, и то не умира от глад нещо, може да издържи до 13:00, ако се наложи, даже понякога се лигави и не ѝ се занимава много да яде. Следобедната пак - и с нея, и без нея... ама гледам да е с нея Joy
LuisaMar, и на нас ни казаха на година и половина, друг нефролог. Аз така или иначе ще махам памперса на 1 година, като проходи.

# 592
Да, при Цанова бяхме, тя изнесе цяла лекция за човешката анатомия с терминология и детайли, накрая я попитах.. всичко окей ли е? И тя ме погледна и каза: Като резюме - всичко е окей Grinning

# 593
Благодаря ви, дами, за ангажираноста! Не мисля,че е топлинен обрив, защото няма значение колко гол/облечен ходи и е само покрай брадичката. Той е с атопична кожа (уж) ползвам само
 такава козмтика. Праха за прае не е сменян, пера и нашите дрехи със същия бебешки прах.
Всъщност днес педиатъра каза, че най-вероятно е от зъбите - защото лигите му са ужасно силни, и се събира влага на гушката. Да го мажа с бепантен /да създавам филм между кожата и влагата/, да подсушавам редовно и да не го търкам с хавлията/кърпи там.  Снощи беше пламнала цялата бузка, това се случвало често при бикнене на зъбки. Смея да вярвам, защото не спи добре от вчера - събужда се от нищото крещейки, давам нещо студено да смучка и заспива за секунди. Явно си го боли. Ама да излизат вече тия зъби,че до гуша ми дойде, от 4ти месец "са тръгнали"....

# 594
Слънчогледка, сега и аз се замислих дали не тръгват зъбите и при нас. Малката все по-често е изнервена през деня и вечерно време (не всеки ден) се буди с писъци от нищото и след това бързо заспива. Оглеждам я в устата, но или аз съм сляпа или са тръгнали. Дадоха ми едно гръцко гелче, ще пробвам с него следващия път.

# 595
Моето бебче вече има зъбче, една седмица беше по-кисела от обичайното и една вечер изведнъж голям рев и не можем да разберем защо. И пипнахме венеца - зъбче

# 596
Момичета, дайте идеи за следобедното хранене, като изключим кашите. Моето момиче не хареса нито една от тях😀

# 597
Момичета, дайте идеи за следобедното хранене, като изключим кашите. Моето момиче не хареса нито една от тях😀
Кисело мляко с банан, или чиа, или ленено семе, или ябълка, или смесено. Попара. Има много варианти. Аз питах ChatGPT да ми направи едно месечно меню, споделих си критериите и изискванията, и се водя по него.

# 598
Момичета, вие давали ли сте краве кисело мляко и сирене. Също се допитах до този чат и ми каза, че за киселото мляко може от 7-8 месеца, а сиренето от 8. На други места пък срещам чак след 10 месеца. Успях да намеря домашно производство и ми се иска лека полека да пробвам да дам, за да имам разнообразие.

Днес минахме на рутинния ехограф + кръвни изследвания. Вкъщи сменям напикани памперси понякога през 15 мин, а сега като се запъна, час и половина сме я чакали пред кабинета да свърши работа. Тя милата си клюкари наоколо, преспа си даже в мен, защото и беше време за сън, трябваше и да я нахраня след като се събуди, та в един момент се смили над нас. Обаче се оказа, че почти всичко е пропуснало през колектора, но за щастие имаше за пробата Joy

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 15:50 от _Miss_

# 599
Аз давам кисело мляко вече, супер много ѝ харесва и почти всеки ден си хапва следобед. Сирене още не съм давала, ама смятам и него да го включа скоро.

Общи условия

Активация на акаунт