СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 565
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Скрит текст:
Като човек минал през ситото на матурите с близнаци миналата година, знам какво ви е на всички.
Ние също правихме пробни матури и бях силно отчаяна, оказа се, че на матурите се справиха далеч над очакваното.
Вярвайте в децата, насърчавайте ги и късмет.
Мога да дам обратна връзка за 133 и Елисавета Вазова

Благодарности за окуражителните думи и предложената обратна връзка.
Смятам, че всичко актуално за училищата и по-комплексно като информация би било полезно! В темите за самите училища трябва много четене и пак са откъслечни неща, случи ли се през времето.
За съжаление за тези две нямаше много информация и разпитвах познати с деца, които учат там.
Но от Елисавета Вазова съм възхитена, толкова активно училище, дъщеря ми за първи път с такова желание учи, правят пректи, ходят през няколко седмици на театър. Млади преподаватели, въобще много активни
Много благодаря за споделената информация. Под дърво и камък търся отзиви за това училище, защото дъщеря ми много сериозно е раздвоена какъв път да поеме - творчески или математика. А творческите училища не са особено сериозни, ако мога така да се изразя, те просто си имат друга насока. А тя иска хем обучението да е на прилично ниво, хем да е и с творческа насоченост. Много я мислим "Елисавета Вазова", но нещо не можем да се престрашим. Blush

# 526
На моя колежка дъщеря ѝ е там и дава много хубави отзиви за училището. Правят много проекти, имат много хубави занимания. Единственото е, че ги задължават да купуват униформи и то задължително всяка година....примерно тази година имали нов вид ризи и трябвало да си купят за първия учебен ден, което си е чисто изнудване.

# 527
Като човек минал през ситото на матурите с близнаци миналата година, знам какво ви е на всички.
Ние също правихме пробни матури и бях силно отчаяна, оказа се, че на матурите се справиха далеч над очакваното.
Много благодаря за милите думи и то в най-наболялото време. Моята също иска творчество, но не и стиска достатъчно. Иска и наука, но и това не и стиска. Струва ми се, че просто не иска да порасне, подозира, че е трудно и е свързано с отговорност. Иска да се върне да си играе в пясъчника и никой да не я търси за нищо.

# 528
  • Бургас
Иска да се върне да си играе в пясъчника и никой да не я търси за нищо.

И аз това искам SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 529
  • София
Струва ми се, че просто не иска да порасне, подозира, че е трудно и е свързано с отговорност. Иска да се върне да си играе в пясъчника и никой да не я търси за нищо.
Да ти кажа честно, напоследък и аз се чудя какво ѝ беше на детската градина... папкаш, спинкаш... Rolling Eyes, Sweat Smile

# 530
Струва ми се, че просто не иска да порасне, подозира, че е трудно и е свързано с отговорност. Иска да се върне да си играе в пясъчника и никой да не я търси за нищо.
Да ти кажа честно, напоследък и аз се чудя какво ѝ беше на детската градина... папкаш, спинкаш... Rolling Eyes, Sweat Smile

Скоро и при нас Simple Smile то животът е кръговрат Simple Smile в старческите домове също - папкаш, спинкаш Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 531
Много благодаря за милите думи и то в най-наболялото време. Моята също иска творчество, но не и стиска достатъчно. Иска и наука, но и това не и стиска. Струва ми се, че просто не иска да порасне, подозира, че е трудно и е свързано с отговорност. Иска да се върне да си играе в пясъчника и никой да не я търси за нищо.
Май споделяме еднаква съдба в това отношение.

# 532
Да дам обратна връзка, при нас вече са нанесени оценките от пробната матура. Има деца от класа с двойки. Били си пуснали вътрешна разпоредба, нямало начин да се различават годишните оценки от знанията на НВО. В потрес съм. Класът е с изключително ниски показатели, няма отзиви, няма желание за родителска среща. Много се замислям дали да пусна дъщеря си на следваща пробна матура.

# 533
  • София
Били си пуснали вътрешна разпоредба, нямало начин да се различават годишните оценки от знанията на НВО. В потрес съм.
Бихте ли споделили в кое училище е това?

# 534
Леле, Боряна, това като филм на ужасите. Защо не се съберете и не отидете при директора. Много тенденциозно и злонамерено ми изглежда.
Нали за това в бала влизат и училище и НВО, защото са по различен начин формирани, как така

# 535
В квартално училище в провинциален град. Дори не е от елитните начални училища в града ни, да каже човек че са се престарали. Вместо да се опитат да ги стимулират, направо ги смазват. Поне моето дете, което е притеснително това не му влияе добре.
Не съм сигурна, че ще има и други желаещи, днес говорих с класната ни, предлага ми да ходя другата седмица и да говоря с директорката. Като съм сама обаче може още повече да повлияе на детето. Бясна  съм и още не съм решила как да постъпя.

# 536
  • ПЛОВДИВ
Здравейте!

По БЕЛ на курса свършиха с целия материал.
Започват преговор и решаване на матури и упражнения върху всичко.
В училище са на Опълченците.
Пробна по БЕЛ правиха - който поиска му нанесоха оценката.
Очакваме още една пробна. Вероятно след 6.05.

Математиката го мори моя. Такава апатия към агресия изпитва, че не мога да я опиша. На пробния в школа изкара 32 т. На пробните от помагалата на регалия се движи между 74 и 80 т.
Предполагам здраво е забъркал гипса ...и е позабравил задачите от 5 и 6 клас.

Ходи на уроци по математика. Госпожата е в шок. Много мъчно й стана. Казва - такива задачи решаваме. Нямам обяснение.

Началото на май е на следваща пробна по математика. Дано се справи по-добре, че да повярва в себе си. В училище този срок е с три петици, първият срок изкара 6. Не мога да си обясня как става това - хубави оценки в училище, доста по-високи точки на пробните вкъщи, а там, в школата, - тотал щета.

Как работите за психиката при децата?

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 13:06 от viosisida

# 537
viosisida, писала си ми на лично, но си забранила получаването на съобщения, няма как да ти отговоря.

# 538
  • ПЛОВДИВ
Привет, отново!
Май го коригирах това.
Съжалявам за неудобството!

# 539
  • София
Как работите за психиката при децата?
За всяко дете е индивидуално. Аз записах моята на пробни изпити близки по трудност до реалните. Ще се яви на 3/3 пробни в тази школа за учебната година. Отделно в школата по математика имат пробен като свърши модул. Там задачите са по-трудни. И в училище ще има пробни. Това, което аз се опитвам да говоря е, че явяването на пробните е полезно, за да видиш какво ще бъде на НВО, да видиш къде грешиш и да имаш по-висок резултат следващия път. Убеждавам я, че реалното НВО няма да е по-различно, просто притеснението и страхът могат да ти попречат да покажеш всичко, което знаеш и затова е добре да си казва още от сега, че вече е видяла няколко пъти такива задачи и че те няма да са кой знае колко по-различни. Отделно се опитвам да увеличавам натиска сега и обяснявам, че за да скочиш високо трябва да се засилиш добре. Но това върви с моето дете. За нея е хубаво до последно да се готви. Такива работи като "няма да учиш в дните преди изпита" няма при нас. Учи се до последно, защото иначе губи концентрация. Затова казвам, че е различно. За някои деца това е изтощаващо. И най-важното е, че се опитвам да поддържам мотивацията ѝ за конкретно училище. За нея това е най-работещо. Обаче искам да кажа, че моето дете от 2-ри клас е по състезания за подготовка за мат. училища. В началното училище също работиха на много високи обороти. Излиза на сцена от много малка и се е научила да преодолява сценичната треска сама. Смятам, че тези неща помагат. Но предстои да видим какво ще стане, защото все пак досега не е имала толкова решаващи изпити. Надявам се да вярва в себе си и да даде максимума. Също така не съм я спряла от танците. Не я спирам да излиза с приятели и да прави неща приятни за нея. Опитвам се да има време за почивка, да е балансирано всичко. Накрая ще видим дали съм била права или не. Но каквото и да стане децата ще си намерят пътя. Ние много често ги натоварваме и с нашето напрежение, което се наслагва върху тяхното.

gato, никакви старчески домове... при снахите и дъщерите Wink Ама-ха!

Общи условия

Активация на акаунт