СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 481
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Дали ще направят/направим правилният избор сега, за след 10 години - никой не може да ни каже! Животът за добро или лошо е толкова динамичен, че най- правилното решение в момента, може да се окаже тотално безперспективно в бъдеще и обратното!
Затова, най- добрата тактика за мен е, да се вслушвам в децата! Даже и да имат бал за най- високобаловото училище, ако то не им е на сърце, няма да ги натискам да ходят там! Наясно съм, че желанията им в момента се определят, до голяма степен от приятелския кръг! Опитвам се, да им въздействам, да не се влияят сляпо, да изградят собствено мнение и да го отстояват! Изграждането на характера е доста по- важно, отколкото най-доброто академично образование, според мен!
В крайна сметка, всяко дете ще учи това, което трябва и ще следва пътя, който му е отреден Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 11:19 от GJK

# 631
Права си, но с едно изключение. Ако се получи следната теоретична постановка, която няма да се получи, защото е толкова вероятна, колкото да извадиш числото 42 от тото 5 от 35, но все пак, ако се получи, та, тя е следната. Моята, например, изкарва бал за Испанската, но иска да ходи да учи за продавач-консултант в 113 училище Сава Филаретов, в което се влиза с бал 52, защото мечтата в момента и е да е касиер в Лидъл, тъй като аз не и давам пари за плейстейшън и ми е сърдита и иска по-скоро да спечели заветните средства. В този конкретен случай не само ще въздействам, но ще приложа всички законни методи за натиск.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 10:43 от Априлски душ

# 632
  • Бургас
Права си, но с едно изключение. Ако се получи следната теоретична постановка, която няма да се получи, защото толкова вероятна, колкото да извадиш числото 42 от тото 5 от 35, но все пак, ако се получи, та, тя е следната. Моята, например, изкарва бал за Испанската, но иска да ходи да учи за продавач-консултант в 113 училище Сава Филаретов, в което се влиза с бал 52, защото мечтата в момента и е да е касиер в Лидъл, тъй като аз не и давам пари за плейстейшън и ми е сърдита и иска по-скоро да спечели заветните средства. В този конкретен случай не само ще въздействам, но ще приложа всички законни методи за натиск.

Ако се стигне до тази ситуация, значи не съм си свършила работата до момента и това къде ще учи, ми е най- малкия проблем SmileSmileSmile

# 633
Да, тая моята ако учеше толкова, колкото философства, нямаше да се притеснявам за нейното нво

# 634
Добро утро,

моят син избра география и предприемачество (като най- лесно) и като гледам какво учат съм приятно изненадана, защото най- малкото е добре за финансовата им грамотност. Аз съм учила тези дисциплини в Икономика- първите 2 години. За музикалното също чувам, че са учили подобни. За съжаление в един от модулите не уцели учител и е трагедия по любим предмет, но...това е положението- каквото ти се падне. Няма как да си избереш учител, ако по общия предмет ти харесва учителя, то не значи, че по профила ще ти предава той. Нерядко изборът се оказва греда Sad

Привет,

Може ли да споделите в кое училище е синът Ви?
Моят също иска география, а и смятам че не е толкова ангажиращ профил.В сражнение с физика, биология и химия.

# 635
  • София
Точно се върнах от рс.
Първо започна класната (тя е и по мат.) - организационни въпроси, какъв материал остава..., след това влезе учителката по Физика и едно от първите й изречения беше колко била доволна от дисциплината. Всички млъкнахме втрещено. След няколко секунди една от майките попита "Да не би да бъркате класа? Нали става въпрос за 7Б?". Нямало грешка. Другите преподаватели - и при тях дисциплината била по-добре.
За пръв път присъствам на такава рс.Joy

# 636
  • София
Днес излезнаха резултатите за АК. Моят синковец е приет, изненада. Сега като гледам как се отпусна при тази новина, май дотук беше с ученето, а уж му беше резервен вариант. Беше и на ПИ в ПЧМГ в Неделя, 73т от 100. Това е 56 място при прием 72 деца, тоест и там подобен резултат би бил ОК, освен ако всички други не решат ударно да учат, а моят лежи на таз кълка, че ще влезе и така. Класните и състезанието на НПМГ тепърва предстоят, да видим.

# 637
Честито на детето!
Даже може да се представи още по-добре на другите изпити, защото вече няма напрежение.

# 638
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честито, Ивалета. Хубаво е да има резервен вариант. Не вярвам да се отпусне твоето момче.

Моята госпожица е една от първите резерви, така че е почти сигурно, че ще я поканят юли. Тя още не знае резултата си, защото е на училище. Предполагам, че ще се зарадва, макар, че при нея АК е евентуално план Д. Това й беше първото есе в живота 😂, без никаква подготовка отиде.

# 639
Честито на приетите деца в АК:) Моят не е приет, резерва е, но продължаваме напред!

# 640
  • София
Предполагам, че ще се зарадва, макар, че при нея АК е евентуално план Д. Това й беше първото есе в живота 😂, без никаква подготовка отиде.
И моят не се е готвил специално за изпита, само дето сме писали съчинения у дома последните 3 години. Нито курсове, нито школи, нито уроци. А есета специално не е писал никога. Е, 14т от 20 има точно на есето.

# 641
Точно се върнах от рс.
Първо започна класната (тя е и по мат.) - организационни въпроси, какъв материал остава..., след това влезе учителката по Физика и едно от първите й изречения беше колко била доволна от дисциплината. Всички млъкнахме втрещено. След няколко секунди една от майките попита "Да не би да бъркате класа? Нали става въпрос за 7Б?". Нямало грешка. Другите преподаватели - и при тях дисциплината била по-добре.
За пръв път присъствам на такава рс.Joy
И при нас е същото. Просто ги гледам, че са се спекли яко от предстоящия гърч и не им е до лудуване

# 642
Днес излезнаха резултатите за АК. Моят синковец е приет, изненада. Сега като гледам как се отпусна при тази новина, май дотук беше с ученето, а уж му беше резервен вариант. Беше и на ПИ в ПЧМГ в Неделя, 73т от 100. Това е 56 място при прием 72 деца, тоест и там подобен резултат би бил ОК, освен ако всички други не решат ударно да учат, а моят лежи на таз кълка, че ще влезе и така. Класните и състезанието на НПМГ тепърва предстоят, да видим.

Ивалета, споделете изпитът в ПЧМГ като трудност как е?

# 643
Честито на приетите деца в АК.

Ивалета,
ПЧМГ приемат първо своите ученици, ако желаят разбира се, без да участват в класирането и на база на резултатите от четвъртия пробен изпит само при резултат над 85т - за ученици от ПЧМГ е приемен. Това е практиката им в 5ти и в 8ми клас. Така че реалните места са малко по-малко. За ориентир може да погледнете класирането от други години, ако го има някъде, за да се ориентирате за мин. брой точки на приетите.

# 644
  • София
Цитат на: Compass
Ивалета, споделете изпитът в ПЧМГ като трудност как е?
[/quote
По-труден от ПИ по сборниците, от които е решавал до момента. Спрямо теста в АК значително по-лесен и с формат на НВО по математика. Общо взето ниво състезателна математика всички задачи, включително и първите 20.

Общи условия

Активация на акаунт