СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 486
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Въпроса е минимално колко е:-)
Навсякъде иначе има деца, които са силни, просто някъде преобладават, а другаде са бели лястовици.

Минималният бал при момичета първо класиране интериорен дизайн в ПГ Елисавета Вазова по спомен е 405

MИ то няма нужда да се помни Simple Smile Дидева е в помощ на всички седмокласници.
https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 0%B1%D0%B0%D0%BB/

Въпроса е колко е бала на 2-ро класиране. Във високобаловите паралелки на първо кандидатстват много деца от провицията както и такива, които избират частните училища.

# 616
ПГ Елисавета Вазова ме изненада с изключителната база, малко кокетно училище, добре оборудвани и модерни кабинети, интересно представяне на изучаваните предмети включително история и география. От тази година имат нова специалност  "Компютърна анимация " с испански език. Тази паралелка ще бъде с квоти 13/13. Интериорният дизайн също ми се видя интересно,  компютри на всяко учебно място, 3D принтери, различни програми за работа. Балът е висок, по спомен момичета 478 максимално.

Каква е реализацията на "Компютърна анимация "? Модерно е, но по-нататък?

Никаква, за мен е безпреспективна предвид AL

# 617
В гимназията много от децата още не са решили с какво ще се занимават. Ако средата е добра и приятна, това, че ще учат компютърна анимация няма да навреди. После могат да се ориентират към друго. Голямо плашило е този изкуственият интелект. Едно време хората така са се плашили от машините, чупили са ги, но животът си върви напред и работа за който търси, винаги има

# 618
Аз мисля, че ще мине още доста време, преди ИИ да изземе изцяло тези човешки умения, така че за нашите деца все още ще има работа, ако искат да се занимават с това. Доста години ще съществуват паралелно - ще се ползва и ИИ, и човешки интелект, затова аз не бих спирала детето да учи това, ако го прави с кеф. Покрай това ще придобие и много други знания и умения.

# 619
Преди две седмици само се “стопиха” сървърите на чатгпт като пуснаха анимацията в стил “студио Гибли” за първи път. За нула време си в японско аниме от най-висока класа. Не знам за хляба на аниматорите..

# 620
За всички професии е валидно.... Да видим накъде ще задуха вятърът, че, ако преди 30 години някой ни беше казал, че ще имаме по два лаптопа, три телефона и четири плоски телевизора, дали щяхме да повярваме..... беше си в сферата на фантастиката.

# 621
  • ту тук, ту там
То в този ред на мисли изобщо не можем да знаем накъде да си ориентираме децата…

# 622
Както се казва- да им пожелаем да са живи и здрави, преди всичко, да намерят пътя си и да правят това, с което ще се занимават с много хъс и мерак. Така няма да им се налага да работят нито ден Simple Smile
Наистина много актуално и вярно- малко са хората днес, които харесват работата си. Така, че и с мъничко късмет ще намерят себе си и посоката. А за ориентацията- то колко възрастни се преориентират, преквалифицират и т.н. в търсене на по-добро, така че- умението да се адаптираш, да си гъвкав, да не спираш да учиш, да не се отказваш при първия провал са мноооого полезни- да се надяваме децата да усвоят преди всичко такива.

# 623
Точно така, да са живи и здрави е най-важното, че какви лоши неща има... Sob

Мен лично ме притеснява навлизането на ИИ толкова бързо, ударно и в почти всяка сфера на живота. Но да не разводняваме темата, има такава точно по тези въпроси се коментира.

# 624
  • София
А не е ли по-добре за се учи софтуер за анимация/интериорен дизайн вместо две години география? Защото разликата е само в 11 и 12 клас.
Постоянно съжалявам, че големият не отиде в професионална гимназия, а се заби да учи профил, за който могат да осигурят преподавател, а не какъвто би си избрал.

# 625
За мен е твърде рано да го мислим ,какво ще се случи след 10 години. Аз бих следвала интереса на детето и неговите заложби.

По мое време беше топ специалност публична администрация , а сега къде е ?
Децата е важно да попаднам в правилната среда, всичко друго е и късмет. А такава има във всички училища.
Незнам дали видяхте поста снощи за СМГ.

# 626
Добро утро,

моят син избра география и предприемачество (като най- лесно) и като гледам какво учат съм приятно изненадана, защото най- малкото е добре за финансовата им грамотност. Аз съм учила тези дисциплини в Икономика- първите 2 години. За музикалното също чувам, че са учили подобни. За съжаление в един от модулите не уцели учител и е трагедия по любим предмет, но...това е положението- каквото ти се падне. Няма как да си избереш учител, ако по общия предмет ти харесва учителя, то не значи, че по профила ще ти предава той. Нерядко изборът се оказва греда Sad
Soul Free и аз така...смятам, че може ИИ да ни е от помощ, а не да го оставяме едва ли не да си "вее байряка". Малко към другата крайност отиват нещата, но...
Не съм видяла нищо за СМГ...

# 627
  • ту тук, ту там
Какво за СМГ, къде?

# 628
Soul Free и аз така...смятам, че може ИИ да ни е от помощ, а не да го оставяме едва ли не да си "вее байряка". Малко към другата крайност отиват нещата, но...

Не знам дали ще сме способни да го спрем, ако "реши да направи нещо". Все едно маймуна да спре човек....

Някакъв учител си изпуснал нервите, ако е вярно написаното от майка на дете.

# 629
За ИИ малко се вкарвате във филми, но е обяснимо. Моята малката вчера ми заяви, че човекът, за да направи нещо по-добро от човека, трябва да знае как е бил направен човека, а той още не знае и поради тази причина ии ще си остане несъвършен. Нямало как, според нея, да направиш нещо по-съвършено от биологията, защото още не си схванал как работи биологията.
Децата са наясно повече от нас

Общи условия

Активация на акаунт