СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 192
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Да, изречението е просто със съставно сказуемо. Абсолютно безполезни знания са това. Трябват ти само ако ще ставаш филолог или ако ще се явяваш на НВО 7 клас. Joy
Не е лъжа Smile

# 721

Момичета, не се карайте! Напрежението избива вече яко! Да сме  здрави и с късмет, другото ще се нареди!

# 722
Честит Великден на всички! Nature Star2 Само светли помисли и леки и спокойни дни ви/си пожелавам! Nature Sunny

# 723
Светъл празник на цялата група:) Христос Воскресе!

Ох, смях се със сложните съставни изречения и съставните сказуеми...гледам сте го измислили с общи усилия:)

Даваме 30 лв. седмичен бюджет, като в повечето дни правя сандвич и обядва у дома! Хич не харесвам уличната храна, за разлика от детето. Ще направим дебитна карта, щом навърши 14 г. и ще даваме месечен бюджет, за да се учи да разпределя парите! Съпругът ми прилага стимули за спестяване, защото смятаме че живее прекалено консуматорски...

За МОН и великото оценяване вече във форума или добро или нищо:)
Аз ще замълча...

Хубав ден и да си нагушкате сладурите, те имат нужда преди всичко от любов!

# 724
  • София
Честит Великден!! Heart

Съпругът ми прилага стимули за спестяване, защото смятаме че живее прекалено консуматорски...
Какви стимули? То самото време стана много консуматорско. Ще има скоро наказания свисше Wink

# 725
Консуматорско общество сме, не можем да избягаме от това. Той начинът ни на прехрана е такъв - всеки произвежда някакъв продукт, продава го и така се изхранва. Такава е световната икономика.
Аз започвам малко по малко да се отказвам от идеята, че детето ми ще стане някаква супер духовна личност и че материалните неща няма да го блазнят. Целта във възпитанието ми е просто, когато се наложи да избира, да постави нещата на кантар, повече да му натежат ценности като любов, семейство, помощ за другите, пък нека си има и материалните неща. Т.е. едното да не изключва другото.

# 726
  • София
Аз нямам спомени да съм учила именно сказуемо. Имам чувството, че някой в БАН е трябвало да защити дисертация и го е измислил.
Караме децата да наизустят някакви щуротии, само да си вземат изпита.

Да не говорим за всичките тези, които пишат. Предпочитам да знаят за кръпките на Серафим, отколкото по школите да се надпреварват да диктуват чужди анализи и да ги искат наизуст.

# 727
Честит Великден!! Heart

Съпругът ми прилага стимули за спестяване, защото смятаме че живее прекалено консуматорски...
Какви стимули? То самото време стана много консуматорско. Ще има скоро наказания свисше Wink

Vache, например спестена сума от джобните увеличаваме  с определен процент. Така може да си купи нещо по-голямо. Опитваме се да покажем, че парите не са само средство, а инструмент...

Къде успешно, къде не!
Стараем се и ние да възпитаваме умереност, но поколението иска всичко да става бързо и веднага. Без много усилие...

По наше време ( преди сто години:)) си спомням как връщахме амбалаж, цялата тумба от блока, и си купувахме шоколад ЧАР. Работехме заедно, в екип, за да си поделим шоколада!

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 07:41 от Compass

# 728
Моята няма как да получи всичко и веднага, не е случила на родители. Днес цял ден учи, първо по мат, после по бел, хвана я сценичната треска с приближаването на представлението.

# 729
  • София
Пак по медиите се заговори за агресията, много неприятно
Т.нар. локали
Локалните терористи https://stolica.bg/ot-mrejata/lokalnite-teroristi-v-uchilishtata … rtalite-na-sofiya

# 730
Сега като почнат да учат религия и военно обучение всичко ще стане прекрасно

# 731
Христос Воскресе!
С пожелания за здраве и благословение.

С приучаването към спестовност и правене на сметка съм приключила. При нас много родА и развалят работата- опити за скрито даване на пари, сърдене защо пък да не дават и... се отказах. Явно по трудния начин ще учат уроците- като имат ще харчат, като нямат- ще знаят. Дупе знае 2 и 200. Даваме, когато поискат- харчат разумно уж, но то с тия цени, колко да е разумно. Сладолед, напитка, дюнер, сладкиши...Храна не се носи вече, сухоежбина (сандвич) дали ще е от вкъщи или училище- все е тая.
Уф, тия локали- попадна ми клипче на варненски юнаци и само като ги гледам вдигам кръвно. Не знам какво ще правим, но нещата отиват много на зле. Нулева толерантност към такива, но стават все повече Sad

# 732
# 733
....за страх си е. Нямаме възпитание, нямаме полиция, нямаме никакъв механизъм за противодействие. Дори ТВУта вече сигурно няма. Някое "мамино злато" трябва да направи нещо грандиозно, за да има някакви мерки.

След като дете в 3-4 клас може да блъска другите, да рита, да обижда безнаказано, майката да казва, че "няма такова нещо, той не е такъв....", дори и след като ѝ се казва от родители и класна, какъв младеж ще стане от подобно дете?!? (и, да, примерът е реален)

# 734
Момичета, бих искала да ми дадете инфо относно ПИ в Междучасие. Как са като трудност в сравнение с реално НВО?

Отнотно локалните: изпитвам страх за децата ни...такова чудо не е било!

Общи условия

Активация на акаунт