СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 466
  • 756
  •   1
Отговори
# 30
Качен на пощата ПИ математика ОТ Бургас 3/2025 г. с отговори, любезно предоставен от selleste. Зачистих, колкото можах...мисля, че е добре гору-долу. По-натам ще зачистя и пробен от rire.
Благодаря за споделянето, момичета! Gift Heart

# 31
Дъщеря ми ходи на пробни изпити в школа Елит. На БЕЛ 93, на математика - 53... 🙁....Нямам идея като сложност как са ....Мисля да я запиша и на следващите ПИ.Но като гледам девойката не е разтревожена от резултата по математика....работи уж, решава...но й е трудно....

# 32
Кратка история на нашето семейство, откак малкият е ученик (даже преизпълни плана и надхвърли очакванията ни Joy):

# 33
  • София
Чакам и аз да видя резултата от първата пробна матура (по БЕЛ)...По математика също мина първата пробна- сторила му се по- сложна отколкото очаквал 😉

# 34
Благодаря за темата и честито Благовещение!

# 35
Здравейте, благодаря за темата...
Моля за малко помощ тези задачки:
Скрит текст:
От пробни изпити на Архимед са, качила съм Тест 1 и Тест 2 в пощата.

# 36
Заповядай:
Скрит текст:

# 37
За първата: от отношението 7:5:6 части идва това че всяка част =10 градуса ( 7х+5х+6х =180). Ъгъл В = 50 гр.
Щом BL2 e ъглополовяща значи ъгъл QBC е половината или 25гр.
Гледаме триъгълника QBA1 и смятаме че ъгъла Q e 65
Следователно Aqb е 115

# 38
Много благодаря, момичета. Нищо не ми говорят решенията, но ще дам на младежа да разучава...някои задачи ги помня, намирам им логика, но съм много далече като възможности, та...

# 39
    Здравейте и от мен и в новата тема.
    Забелязвам, че при синът ми следното: когато е в клас или на примерен изпит не успява да се концентрира, събере и допуска грешки, задачи не решава, когато е вкъщи обаче, всичко е наред, решава си ги, не допуска тъпи грешки.
    Как да се справим с това. На доста изпити е бил, уж е спокоен, ама ,на последния НВО по математика 54 точки, а вкъщи си ги реши сам всичките...Прибра се и каза, аз знам как се решават, ето сега ще ти покажа, седни и ги реши всичките:( Имам чувството, че самото ми присъствие го мотивира, хаха

# 40
Повечето са разсеяни. Еле момчетата....

# 41
    Здравейте и от мен и в новата тема.
    Забелязвам, че при синът ми следното: когато е в клас или на примерен изпит не успява да се концентрира, събере и допуска грешки, задачи не решава, когато е вкъщи обаче, всичко е наред, решава си ги, не допуска тъпи грешки.
    Как да се справим с това. На доста изпити е бил, уж е спокоен, ама ,на последния НВО по математика 54 точки, а вкъщи си ги реши сам всичките...Прибра се и каза, аз знам как се решават, ето сега ще ти покажа, седни и ги реши всичките:( Имам чувството, че самото ми присъствие го мотивира, хаха

И при нас е така. Като види задачите на контролно или ПИ се вцепенява и решава, че няма да се справи. Съответно не се справя. Вкъщи сяда и ги решава почти без грешка.
Нямам идея как да помогна. Говоря, успокоявам, но си е и до психика и характер според мен.

# 42
Същата работа е и при нас. Учителят в курса каза- решава задачите, виждам в черновата правилни решения, но на листа отбелязва друг (грешен) отговор. Как става това, не мога да разбера. Говоря и аз, опитвам се да успокоявам и да мотивирам. Надявам се в точния момент да се справи максимално добре за възможностите си и така. Друго не можем да направим. Осъзнавам, че колкото повече го пресирам, толкова пО наопаки ще е резултатът, така че се опитвам "балансирано" да стягам, за да не се отпуска, но и да не се чувства притиснат и стресиран.

# 43
Ако откриете решение го споделете, че и при нас е така, хем е момиче. Решава вярно задачата, посре от бързане или притеснение загражда друг отговор. И като я попиташ защо така, вдига рамене, започва да плаче, абе изобщо не е лесно. Наистина не зная и къде е баланса между натиск и успокояване, и внимавам да не пресоля манджата,  дето се казва.

# 44
  • София
Благодаря за темата.🌸 Днес тест по български, утре по математика на неравенства. В неделя на пробна матура по български на Регалия.

Общи условия

Активация на акаунт