СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 948
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
И моята е леко хремава и подкашля, но не успях да я спра от училище. Голям мерак има да ходи, но и атмосферата стана различна в училище. Децата усещат, че са още броени дни заедно и са спрели да се карат,  едно такова приятно затишие има.
Но умора си има, и не само умора, но и ужасна досада от това еднообразно учене, не че моята се е скъсала да учи.

# 61
  • София
И моят син е с леко гърло и хрема.

# 62
  • ПЛОВДИВ
Здравейте и от мен.

Излезнаха резултатите на Примерно по БЕЛ. в Пловдив
Наборът има 81.5 т.
Взели са му 4 т. от тезата и 14.5 на преразказа.
Имам варианта и отговорите.
Пращам на някой от админите и те ги качват в пощата. Такава ли е схемата?

Успехът в училище и при нас падна лекичко по математика и разказвателните. Но вярвам след ваканцията нещата ще се отрегулират.

Знам, че в София конкуренцията е ужасна, но и в Пловдив започна да става така. Имаме 5 читави гимназии, като 2-3 от тях са елитни.
Градът става все по-пренаселен и конкуренцията се засилва.
И в предни теми съм писала - в 7 клас се кандидатства за среда. Навсякъде има добри и не чак толкова добри учители, но поне средата да е мотивираща, амбицираща и да не е агресивна.
Все по-често чувам за ежедневни агресивни ситуации  в училища, които приемат със среден към висок бал. Това ме тревожи и затова ми се иска детето да успее за някоя от елитните ни гимназии. Силно се надявам, средата му  да е добра.

В предходната тема се засегна въпросът относно какъв да е изпитът след 7 клас. Аз съм от набора, който имаше изпит по БЕЛ  - литературно-интерпретативно съчинение; изпит по математика и общообразователен тест - 60 въпроса - 60 мин по всички предмети. Има резон да се вкара нещо подобно.
Синът ми е на мнение, че всяко училище трябва да си прави изпит. Идеята му е, че не е нормално да имат само по 1 възможност по БЕЛ и 1 по Математика.
Би било чудесно датите да са през пролетта, а ако са 2 ще е идеално. Но сагата да приключва до средата на май. Мечтите са безплатни 😀

Прекрасна вечер!

# 63
  • София
И моят син е с леко гърло и хрема.
Същата работа. Оставих го вкъщи днес и утре. Няма смисъл да го доразболявам.

Който има желание, може да подпише петиция срещу задължителната религия в училище:
https://www.peticiq.com/473707

# 64
Да видим дали ще се стегне малко пролетната ваканция. Хич не е насроен за изпити, кара го малко все едно не е след 3 месеца, а след 3 години....
Моята щерка се е изпънала като струна. Само седи и се вайка, че то време не останало, а тя не е подготвена.
Ами как да си подготвена, душко, като Франклин пред тебе изглежда като световен шампион...
С 2-3 задачи на ден трудно ще се почувства подготвена. Ама това е положението. Каквото сабя покаже.

# 65
Поне се е усетила....моят казва - какво ми говориш, нали аз имам изпит,  не ти....

# 66
  • София
Ден на отворени врати в НПМГ /от ФБ страницата на гимназията/
28.03.
За БЪДЕЩИТЕ ОСМОКЛАСНИЦИ:
👀Седмокласниците и техните родители могат да се срещнат и разговарят с преподавателите по профилиращи предмети от 14:30 до 16:00 часа.
📌 В кабинети 10, 11 и 12 на първия етаж ще Ви очакват учителите по математика и информатика за паралелките с профилиращи предмети математика и информатика;
📌 В кабинети 20 и 22 на втория етаж ще Ви посрещнат учителите по биология и здравно образование за паралелките с профил природни науки;
📌 В кабинети 30 и 32 на третия етаж с Вас ще разговарят преподавателите по физика и астрономия, по математика за паралелката с профилиращи предмети физика и астрономия, и математика;
📌 В кабинети 38 и 39 на третия етаж подробна информация ще получите от учителите по география и икономика и математика за паралелката с профилиращи предмети география и икономика и математика;
📌 В кабинети 40, 42 и 43 на четвъртия етаж преподавателите по химия и опазване на околната среда ще Ви разкажат за обучителната програма на паралелките с профил природни науки.
🎲 На специална среща с учениците от VII клас и родителите им ръководството на НПМГ ще представи детайлна информация за различните паралелки и балообразуването за прием в тях. Тя ще се състои от 16:00 до 17:00 часа в 130 аудитория на Факултета по химия и фармация към СУ „Свети Климент Охридски“ на адрес бул. „Джеймс Баучър“ 1.

# 67
  • Стара Загора
Да видим дали ще се стегне малко пролетната ваканция. Хич не е насроен за изпити, кара го малко все едно не е след 3 месеца, а след 3 години....
Моята щерка се е изпънала като струна. Само седи и се вайка, че то време не останало, а тя не е подготвена.
Ами как да си подготвена, душко, като Франклин пред тебе изглежда като световен шампион...
С 2-3 задачи на ден трудно ще се почувства подготвена. Ама това е положението. Каквото сабя покаже.
Със глас се смея.
Добро утро и от мен.
Тази събота има пробен в Стара Загора по БЕЛ към Регалия, ще видим какви ще ги свърши. Като го гледам, все едно е на почивка...не знам.
У нас явно основно се почива...онова дето е в 12-ти клас и то вее знамето и шапка на уволнение....
Инфарктни месеци ми предстоят. Що все на мен да съм в казана с врящата лава....ей това не мога да си обясня....Simple Smile

# 68
  • София
Мерси за инфото за НПМГ.Ние, ако не вали много, ще се занесем заради физиката.

# 69
НПМГ е едно от малкото училища, чиито подбор е смислен, извън контекста на НВО!

Времето не би ми попречило да отида да видя и да чуя:)

# 70
  • София
Мерси за инфото за НПМГ.Ние, ако не вали много, ще се занесем заради физиката.
Ние отиваме заради химията Wink
Връщаш ме преди 8 г. Физиците са любимците на гимназията Wink Най-интересни, най-разчупени....

# 71
Пишете после отзиви как е минало....

# 72
Добре, че моите се разминаха с една година в кандидатстванията. Ако в момента имах деца в 7 и 12 клас не знам, не знам.... 😂🍸😵‍💫

За съжаление няма да можем да отидем до НПМГ. Девойката е втора смяна. Училището ми харесва много, исках и тя да го "почувства". Въпреки че изкара много добър резултат на областния кръг по география не иска да чуе за тази паралелка. Иска си другата, с биология.

# 73
  • София
И ние планираме днес посещение в НПМГ. Интересуваме се от вариантите с биология и химия,  физиката отпадна засега. Убедих юнака, че трябва много да се харесва дадена материя, за да я учи като специалност, а той просто искаше да се пробва и с физика, защото му е лесна и му се удава, в случай, че не успее с биология и/или химия.

# 74
Само да кажа за физиката по принцип. В седми клас физиката е елементарна, децата със склонност към математика се справят с лекота. Обаче в 9 ти и 10 ти клас трудността на изучавания материал скача многократно, хеле пък в профил физика, този профил е по-труден от профил математика, по две причини- много материал, за който са искат знания по математика по-задълбочени от профилните и често лошо обяснение. Внимавайте какво правите, да не се стигне до прегаряне. После физиката помага във всяка една инженерия, по-смислена е от информатиката,ако детето няма да става IT, но все пак подходете с внимание.
Моята много иска физика, но това е защото сега и е лесна, но няма да е така после. Попитах я иска ли да се забива в наука или просто да отбива номера с научен профил в гимназията и учудващо ми каза, че не иска наука, и ние ще  си търсим езиковите

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 10:47 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт