СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 631
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
Лелее, Ивалета дано не е нещо сериозно! Бързо да се оправяте.
И аз искам да влезе в близка до нас гимназия, но за там според мен няма шанс. Продължава да се проваля на пробните, и вече с нежелание учи или не учи.

# 391
Ами то НПМГ с география е с втори профилиращ математика. Не е само географии..

Обисляхме ПЧМГ, но математиката не му е силна ...

# 392
Аз искам да споделя притеснения ми, защото НВОто съвсем наближава, а моята девойка продължава да не знае къде иска да кандидатства. Та, на мен не ми е ясно кое да гледам при избора на училище. Може да ви звучи тъпо, но наистина не мога да ѝ помогна с насоки, защото за мен самата е неразбираемо.

Кое е водещото при вас? Гледате ли близостта до местоживеенето? Колко училища ще пишете?
Ако няма изявен интерес към нещо конкретно, целете се в езиковите, като разгледате и какви профили евентуално предлагат след 10 клас.
Относно локацията - ние лично, ако има колебание между две-три училища от една категория, по-нагоре в желанията ще пишем по-близкото.
Методът на изключване също е добра стратегия.

# 393
И ние ще изчакаме първо резултатите, за да видим къде би се вмъкнал. Но, като цяло освен бала, разбира се, гледаме местоположение, база и това, което не знам как би могло да се разбере е дали училището/класовете са момичешки. Пример давам за 18-то  и 22-ро. Така и не мога да стигна до истината. Някои казват, че са предимно момичешки, други, че изобщо не е така. Но в клас с 23 момичета и 3 момчета няма да му е комфортно изобщо.
Но поне е категоричен какво не иска да учи, което пак доста ме улеснява.

# 394
Ами то НПМГ с география е с втори профилиращ математика. Не е само географии..

Обисляхме ПЧМГ, но математиката не му е силна ...

Уф, писна ми от дребни заяжданки:)

# 395
Математиката в нпмг с география  не е кой знае колко силна, дете със средни способности си се справя перфектно. А може да се окаже, че детето изобщо не е със средни способности, а просто не е имало кой да го запали

# 396
  • София
Щом математиката е профил, тя се изучава точно по същия начин, със същия хорариум и със същия материал, както и в математическите паралелки.

# 397
Априлски душ, така е разбира се! Докато в ПЧМГ математиката е водеща!

Хах, но някои дами си нямат друга работа и им е интересно да репликират ненужно...

# 398
  • София
Девойката харесва География, учи я с удоволствие. Добра е по математика, но категорично отказва да е в математическа паралелка/гимназия. Знаете ли конкретни училища, в които има профил География?

Допълвам се: Прочетох, че в НПМГ има такава паралелка. Другаде къде?

# 399
# 400
  • София
В НПМГ има три профила - първи профил се изучава с 8 часа, втори със 7, трети с 5. Като втори профил в паралелката икономическо развитие математиката ще се изучава 7 часа, а в математическите паралелки - 8 часа /един час разлика/. За сравнение в СМГ, където има четири профила, математиката в профил е с 5 часа хорариум. Учебната програма за профилирана подготовка е еднаква за всяко училище и паралелка за съответния профил. В първи гимназиален етап /8 клас/ разликата в хорариума математика между математическите и географската паралелка е пак 1 час - 2,5 часа ФУЧ за географската и 3,5 часа фуч за математическите. Часовете ООП са еднакви. Та на мен ми се струва доста водеща математиката в географията в НПМГ и не знам кое би я направила не силна. Имайте предвид, че досега втори профил в паралелка икономическо развитие беше английския, а сега вече е математиката, така че сравнения с досега не могат да се правят.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 17:25 от sanaka

# 401
Ами не е кой знае какво, бе Санака, тази математика в географската на НПМГ. Познавам деца там, със съвсем скромни способности по мат, учат малко повече, добре е това, не нещо непосилно, нищо особено не е.
Тука го изкарвате за някакви гении.
Профил мат има в езиковите, моята беше точно такъв и има пълно шест на ДЗИ. Чак пък чудо невиждано

# 402
  • София
Кое точно й е по-различно от математиката в математическите паралелки, като учебната програма е абсолюютно еднаква? Никой не е казал, че е за гении, а че математика в паралелка икономическо развитие се учи мнооого и се учи повече от почти навсякъде другаде.

# 403
Това казвам и аз. Деца със съвсем скромни математически заложби си се справят с профилната математика. Тоест за географската паралелка в нпмг не се изискват големи математически наклонности.

# 404
  • София
Ами профилната математика е същата и в математическите паралелки, така че тогава и там ще се справят деца със скромни математически заложби. Ама има хора, които, незнайно защо предвид твоите твърдения, искат да избягат от многото математика, а в парлелка икономическо развитие в НПМГ това със сигурност няма да им се случи. Не и откакто математиката е профил.

Общи условия

Активация на акаунт