СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 547
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • София
При интензивното не се ли учат само език, БЕЛ и мат в 7 клас?
Синът ми е така ФЕ, математика, БЕЛ, философия, ФИВ и първи срок музика, сега рисуване. Има по 17ч на седмица език.

# 571
  • София
Е как може да се сравнява дете с 490 т с такова с 350?  Сегашните единадесетокласници влизаха с 350-360 в Елисавета Вазова.
Все си мисля, че сега баловете там ще са по-високи. Сегашните единадесетокласници са кандидатствали преди 3-4 г. Това си е много време. Със сигурност не може да се сравни с т.нар. елитни, но придобиването на популярност на едно училище повишава интереса и бала в него, привлича и по-добри учители. Като цяло повишава качеството на обучение. И не на последно място предлага интересни професии, актуални  в днешния свят. Не съм следила стария фотографски техникум в София (не знам сега как се казва), ама имам усещане, че Елисавета Вазова е по-популярна.

# 572
  • София
И да питам нещо не баш по темата. Вашите деца носят ли личните карти постоянно със себе си? Навърши 14 преди месец и от скоро и той е с ЛК. Знам,че по закон трябва да я носи, но нещо му нямам много вяра, че няма да я затрие. До сега 3 пъти сме вадили ученическа карта по никое време - случва се или да изчезнат, или да бъдат изпрани.

Моята все още няма ЛК, но ученическата си я носи постоянно с нея -  пъхнала я е в калъфа на телефона, а безцениият телефон се пази като очите ѝ, така че там е най-сигурно засега Wink Предполагам и ЛК като вземе пак там ще я държи.

# 573
  • София
Vache, не знам кои деца са били в сроменатото предаване. Ако са 11 или 12 клас, определено са влезли с много по-нисък бал от сега.

# 574
  • София
Vache, не знам кои деца са били в сроменатото предаване. Ако са 11 или 12 клас, определено са влезли с много по-нисък бал от сега.
Аааа, ясно. Аз не разбрах, че става дума за предаването Simple Smile

# 575
  • София
При интензивното не се ли учат само език, БЕЛ и мат в 7 клас?
Вероятно имаш предвид 8.ми клас. Освен бел, мат и език, се учат и философия, ИТ, ИИ, музика и ФВС.

# 576
Да, за 8 клас. После разказвателните за 8 и 9 клас в една година ли ги вземат?

# 577
Да, в 9ти клас удвояват хорариумите за история, география, биология, физика, химия. В общия случай, защото в някои училищя с ИИЧЕ може да имат ИУЧ в 8ми клас някой от изброените, ако това им е профил.

Можеш много добре да се ориентираш къде какво учат по публикуваните учебни планове на страниците на училищата. Длъжни са и май навсякъде ги има.

# 578
  • София
Някъде може да имат по някой час ФУЧ в 8-ми клас, но това не променя нещата - в 9-ти клас всички с ИУЧ са с двоен хорариум задължителни часове и взимат материала за 8-ми и 9-ти клас.

# 579
  • у дома
Като цяло в 9ти кл е зор на тези с ИИЧЕ-първия срок се учат разказвателните за 8ми,а втория срок за 9ти и едно лудо препускане из материала,което на биологията,историята и географията не знам как се отразява,но за физиката и химията е пагубно...

# 580
  • София
Да, за 8 клас. После разказвателните за 8 и 9 клас в една година ли ги вземат?
Да! Взимат по два учебника биология, химия, физика, история. Кошмар е. Голямата така ги учи. Да не споменавам, че тогава ги купувахме Wink

# 581
Sanaka, благодаря много за информацията!
При нас сагата продължава, след разговора ми с класната вчера, днес и е казала, че ако толкова държа ще и поправи оценката. Не, не дължа на оценката, държа да се спазват от една страна разпоредбите, от друга казаната от учителя дума. За мен този учител вече е без авторитет, въпросите които ми се въртят в главата е как да доизкараме годината, без да се заяжда с детето ми. Другата седмица ще звъня в РУОто в града ни. Имам няколко въпроса, като например законно ли е нанасянето на оценката от пробното НВО и лъжата, която всяка година се тиражиране как оценката от реалното НВО участва в оформянето на годишната оценка.

# 582
На нашите ще им нанасят оценките от пробните НВО като текущи и децата очакват клане. Особено по бел. И една слаба оценка преди класното е просто разкош, а класното е малко преди НВО то. И с каква психика ще идат тези деца на НВО.

# 583
  • София
На нашите ще им нанасят оценките от пробните НВО като текущи и децата очакват клане. Особено по бел. И една слаба оценка преди класното е просто разкош, а класното е малко преди НВО то. И с каква психика ще идат тези деца на НВО.
Спокойно, после надуват оценките. Училищата си пазят рейтинга

# 584
А защо им нанасят оценките от пробното НВО като текущи? Няма никаква логика в това. НВО е върху материала от 5.,6.,7. клас, а текущите изпитвания е редно да оценяват компетентности, включени в учебната програма за 7. клас. Пробният изпит в училищата  трябва да се прави, за да е от полза за децата, а не да ги ощетява. Идеята е да могат деца и родители да видят все пак какво  е нивото, учениците да добият представа за самия изпит, дали ще им стигне времето и т.н. А и учениците не са длъжни все пак да правят пробни изпити, след като в никоя наредба не съществува такова понятие. Ако изпитът ще е наказание за  децата, аз не бих пуснала моето. Какви ще бъдат последиците за детето? Няма такива.

Общи условия

Активация на акаунт