СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 470
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Има карта. Не навсякъде може да я ползва, затова давам и кеш. Няма точна сума, защото е на периоди с харченето и като цяло не прекалява. От 0 до 30лв седмично. Това основно за храни в училище. За  излизания с приятели давам допълнително.

# 676
Дъщеря ми е в 7кл., ползва револют, има осигурен обяд, закуска си купува нещо дребно или взима от вкъщи. В началото на месеца й превеждам 120лв., както иска да ги харчи, повече пари не получава. В София сме.

# 677
  • София
Татко Мецан, знам, че може Simple Smile Просто не искам да ѝ правя карта. Няма нужда на този етап. Догодина, в гимназията вече - да. Сега - не. За цигарите не знам, но стана ясно, че може да си вземе ел. тротинетка Simple Smile Иначе наистина засега не виждам полза за моето дете специално. Добре си е с кеша.

# 678
Аз съм делегирала по 8 лв на ден ,като почти всеки ден му се налага да си купува нещо ( това с храната в кутия го приключих още в 4-ти клас, след като знаех че половината , а понякога и цялата отива в кофата за боклук , защото да не му се карам ,че я връща ) . Дните са му доста дълги , като два са от 9/10 ч сутрин излизане до 19-20 прибиране и два от 11, 45 до 19:10. Няма как да не яде навън . Успява дори да си спести някакви парички , за глупости ..ама за сметка на яденето:( . Обикновено закусва вкъщи, щото толкова рано рядко му се яде манджа Cry и после с принцеси, дюнери , закуски от Лидл, пица , нудъли ..все нещо си взима Simple Smile

# 679
Цигари и алкохол не може, пробвали сме. Моята имаше такава карта и я изгуби два пъти, втория път се оказа, че е в кварталното магазинче и ми я върнаха, но вече и давам книжни пари, ако ги загуби няма да яде. По пет лева на ден и давам, тя не ги харчи всеки ден, даже си имала касичка, надявам се да знае къде е в стаята и, защото там е апокалипсис

# 680
  • София
Джобните са по 150лв на месец в карта. Общо взето ги ползва за неща, които иска да си купи и ние му ги отказваме, рядко са за храна. След като беше решил да си направи абонамент в уча.се за негова сметка и ме изненадаха с обаждане да потвърдя абонамента за 2 години напред, вдигнахме на 200лв месечно. Много рядко се налага да допреведем някаква сума, ако случайно се окаже, че няма достатъчно наличност в картата да си плати почерпка в Хепи например или ако е на лагер или зелено, и транзакцията не мине неочаквано, защото е проспал, че няма достатъчно пари по сметка.

# 681
  • Бургас
Получават по 30лв. седмично, живеем близо до училището и обядват в къщи, в повечето случаи. За кино и рожденни дни даваме допълнително. В осми клас ще минат на месечен бюджет!

# 682
  • София
Ние даваме 30 в брой и 20 в револют. Храни се основно вкъщи, носи си сандвич, но има 3 дни в които обядва навън (заедно с курсовете). Не ги харчи всичките. За рождени дни даваме допълнително за подарък.

# 683
Давам 20лв на седм. за училище. Допълнително й слагам нещо за хапване / хрускане. Събота и неделя давам, ако ще излиза някъде. За рождени дни - допълнително давам. Като гледам, даже й остават - но обядва вкъщи.

# 684
  • София
Нищо не давам, освен ако не поиска. Училището е на две крачки. Не ги пускат навън, а в лавката винаги има опашка.

Ако тръгне навън с приятели, получава колкото поиска

# 685
Нищо не давам, освен ако не поиска. Училището е на две крачки. Не ги пускат навън, а в лавката винаги има опашка.
Същата работа и при нас. Приготвям ѝ сандвич за училище, вода си слага и не ѝ се налага да се реди на огромна опашка на лавката.
Ежедневието ѝ напълно е ангажирано и няма време за излизане през седмицата. Ако излиза, то е събота след школа и е или на театър, или на балет с мен и приятелски семейства.
Иначе си има спестявания, които са на нейно разположение при необходимост.

# 686
Грета Ей, в частно училище ли е? Изненадана съм, че не ги пускат навън.

# 687
И нашите не ги пускат. Не знам дали могат да ги спрат:), но не ги пускат.

# 688
Понеже при нас е тъкмо обратното ... определят им разни сборни пунктове къде ли не в София в работно време и това се случва още от 5ти клас, просто се изненадах, че има такива рестрикции някъде.

# 689
Аз класиранията от предишните години за ПЧМГ не успях да открия, но гледах ПИ от Януари и Март, и този сега. Вярвам, че и настоящите ученици се явяват на пробни и това не би следвало да изкриви резултатите. Поне има две възможни дати, и това увеличава шансовете, а и намалява стреса.
Здравейте, май е време да почна да следя темите, точно както преди 13г. Simple Smile
едва ли ще има много свободни места. Техните деца са добре подготвени и доста от тях искат да продължат. На пробните изпити главно са външни деца.  Напоследът забелязвам, че е доста желано ПЧНГ и доста добри учители събраха.

Относно пробните изпити имайте предвид, че 90% от децата на ПЧМГ се явяват. Все пак е тренировка за изпита. Сега погледнах последния пробен и ориентировъчно външните са около 50.
Също ако може да се види някъде за ориентир е и последния изпит от миналата година. На него повечето деца да външни- такива които са целяли държавна математическа гимназия, но на НВОто по бел не са се представили добре ( знаем, че в СМГ заради елементарното нво по математика се влиза с бел за съжаление)

Общи условия

Активация на акаунт