Отговори
# 30
Да, тук само предполагаме в момента.

# 31
Това което ме притеснява е доколко е законна такава детска градина. Въпреки ,че закона го разрешава, изискванията са толкова много ,че в определени квартали просто няма как да съществуват легално. Колко деца са в тази детска градина , по наредба не може повече от две групи по 20 ?

# 32
  • Melmak
Понякога ги регистрират като детски център или нещо друго, а не детска градина. И така работят.

# 33
Понякога ги регистрират като детски център или нещо друго, а не детска градина. И така работят.
демек, заобикаляне на закона

# 34
Не знам защо всички се хванахте за правото на децата да ползват площадката. В случая по-скоро става въпрос може ли търговско дружество да ползва обществено благо, за да извършва дейността си, без да си плаща за целта. Принципът би следвало да е същия като тротоарното право на заведенията, които си плащат, за да ползват клиентите даденото обществено място в близост до заведението. И изобщо не мисля, че в общината ще се изсмеят на подобен сигнал. А нищо чудно и по дейността на градината да намерят проблем.

И понеже от близко съм виждала подобна ситуация, когато малката ми дъщеря беше бебе, начинът е майките на неградинарчета да започнат да ходят на площадката. Много бързо от градината се научават да сменят обстановката в по-натоварените часове, защото става трудно да опазят децата в калабълъка от други деца и възрастни. В случая, за който говоря, спряха да ползват площадките и се оттеглиха в по-спокойните части на парка.

# 35
Ами не знам, току що записах детето на лятна занималня. Имат двор, но ще ги водят в парка. Защо да не, и аз не искам детето ми да е в двор цял ден, като могат да се разхождат сред природа.
Пак питам, сигурни ли сте, че не отговарят въпросните градини на изискванията. Не сте. Какъв сигнал ще продавате тогава...

# 36
Сигналът няма да е срещу дейността на градината, а че обществено място се ползва от търговско дружество, без да има съответното разрешение от общината. Примерно. Току виж се окаже, че имат. Ама едва ли.

Частните занимални, детски лагери и т.н. не концентрират децата някъде за постоянно, така че няма как да се сравни със ситуацията на детска градина, която си е харесала кварталната площадка за ежедневно извършване на услугата, която извършва с цел печалба.

Преди няколко години един такъв реши, че децата от клуба му трябва да тичат по точно определена алея (по-забутана) в Борисовата градина и започнаха да му пречат кучетата (на които пък им беше разрешено от общината да бъдат разхождани там). Не му се получи, въпреки газовото оръжие и лютивите спрейове, които използваше.

# 37
Сигналът няма да е срещу дейността на градината, а че обществено място се ползва от търговско дружество, без да има съответното разрешение от общината. Примерно. Току виж се окаже, че имат. Ама едва ли.

Частните занимални, детски лагери и т.н. не концентрират децата някъде за постоянно, така че няма как да се сравни със ситуацията на детска градина, която си е харесала кварталната площадка за ежедневно извършване на услугата, която извършва с цел печалба.

Преди няколко години един такъв реши, че децата от клуба му трябва да тичат по точно определена алея (по-забутана) в Борисовата градина и започнаха да му пречат кучетата (на които пък им беше разрешено от общината да бъдат разхождани там). Не му се получи, въпреки газовото оръжие и лютивите спрейове, които използваше.
Ох, така като ви слушам живота в София звучи като да се води гражданска война всеки ден... Не ви е лесно.Аму подавайте освен възражение или сигнал.

# 38
Разбирам авторката. И тук, във Варна някои занимални ползват кварталните площадки. Честно казано и мен ме дразни, защото са много и са невъзпитани. Една госпожа не може да гледа всички, съответно,.когато ударят детето ти, в общи линии няма към кого да се обърнеш.
Още повече, че и ако бях родител на някое от децата, също щеше да ми е неприятно. В детската градина на дъщеря ми, играят само тяхната група, имат си площадка за тях и не се смесват - шанса за среща с вируси са само от другарчета в групата. А така, като се ползва обща площадка - Сульо и пульо си водят децата там. Да не говорим, че и много болни деца се водят по площадките. Така че за мен и двете страни са недоволни.

И като съм тръгнала да се оплаквам. В морската, точно до делфинариума направиха някаква занималня за украинчета. Не стига, че децата заемат площадките, не отстъпват ред за останалите деца. Ами и родителите им паркират в тревните площи. Лятото е някакъв ад там. Надявам се тази година нещо да се промени.

Общи условия

Активация на акаунт