Живот на кантар - тема 4

• 32 673
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
За червените са гласували по един роднина на Тошко и Виолета сигурно Joy
Йорданка и Мартин не са лоши ,но имат късмета да са в кофти отбор и за съжаление не са достатъчно цветни за да наклонят везните. А конкретно Дани смятам ще бере само негативи от приятелството си с Виолета

# 31
Интересна хипотеза за Алцхаймера, май наистина а имало такава, но има и проучвания, които май я оборват.

Аз съм на мнение, че всичко, което е максимално близо до естественото в природата е добро за нас - упражнения навън, движение, което те придвижва реално и също движения и упражнения, които са по-естествени за човека. Но когато такива не са възможни и фитнес тренировки и пътеки и кростренажори са по-добре да накарат и тялото и мозъка да работат малко от колкото блуждаенето в екрана на телефона.

# 32
  • Пловдив
Аз също съм чувала, но само като обща препоръка, че интензивното физическо натоварване влияе добре на централната нервна система.

# 33
Сега, не забравяйте, че в основата са парите...
Беценното скандинавско ходене сред природата дава огромни ползи и за нервната система, защото е сложно движение, отчитащо много промени в пространството, работят мозък, периферна нервна система, очи, вестибулаен апарат, ориентиране в пространството, създават се множество невронни връзки... но това е безплатно.

Страшно много проучвания са финансирани от производители на добавки, спортни уреди, школи за фитнес и здравословни програми.
Няма как просто така да ви оставят да си мислите, че сте по умни от тях Simple Smile

Това мое твърдение не успорва ползата от тези уреди. Разбира се, че са в пъти по-добрият избор от кибик у дома на дивана.
Но АКО имаш алтернативата... разликата с ограничената като цялостно възприятие тренировка в зала спрямо тази навън... за мен е огромна, като разликата основно е в развиване и укрепване на невронната мрежа и мозъка. От там и връзката с деменцията и Алцхаймера. Има и други предпоставки, не само тази...

Е, феновете на съвременният фитнес у дома или в залата могат да не се съгласяват с това колкото си искат. Аз и не споря, това си е тежният живот Simple Smile И аз бих ходил в зала, защо не, не е вредно, дори е полезно, ако е като допълнение и не е основно, и... ако не се прави така, както го показват в това абсурдно предаване Simple Smile

# 34
  • Пловдив
Да, ама от думите горе излезе, че уредите вдигат риска от Алцхаймер спрямо нетрениращите.

# 35
Три дни по-късно да се запиша и аз в тази тема. Откак смениха предаването на петък и събота, не го гледам в реално време и чак вчера намерих време да изгледам съботния епизод. А в предната тема се бяхте развихрили и едва наваксах и с четенето Laughing

Иначе и аз съм убедена, че Тодор след бързото сваляне, ако не се осъзнае, ще има и бързо качване. Той като цяло е и предразположен да сваля по-бързо де, защото видимо няма метаболитни проблеми и има мускулести крака, донякъде и ръце, съответно може да ходи и тича доста, но с този глад няма как да не си прецака метаболизма. Може би няма да се види в предаването, но нали ще си се прибере при "любовта на живота му", вкъщи ще има хладилник зареден с храна (Все пак имат малко дете, него няма как да го ограничават, защото тати е на диета), отделно ще почне пак работа, стрес... Затова храненето на човек трябва да е такова, че да не озверява от глад и да се нахвърля на първото нещо което му видят очите. Фастът в имението му е лесен, защото като отвори хладилника и вижда зеленчуци, яйца, скир, сурово месо/риба, тофу - все неща на които и аз не бих се нахвърлила, дори гладна - но виж, ако около мен има нещо тестено и съм озверяла от глад - познайте  Laughing

Анкетата много едностранна, по-добре да гласувахме кой според нас ще спечели. То засега от %тите се вижда, че между Славко и Тодор е конкуренцията, както и Ани има шанс, но аз си мисля, че Тодор веднъж да падне под жълтата линия и директно го гонят, защото дразни всички. Докато Славко и да е под чертата биха го запазили. Та по-скоро на него бих заложила.

# 36
  • ПАЗАРДЖИК
Аз днес ще се хваля. Постигнах една цел- от тази сутрин индексът ми на телесна маса е под 25 и вече не съм в сектора на предзатлъстяване. Но продължавам с режима и с нова цел.

# 37
ChatGPT:
Идеалният BMI обикновено е между 20 и 23 за мъжете, защото това е свързано с най-нисък риск от заболявания.

Вие сте с 22.4, което е в перфектния диапазон. Ако се чувствате добре, имате добра енергия и мускулен тонус, значи сте в отлична форма! 💪😃

# 38
  • ПАЗАРДЖИК
Барби пак с големите заявки и до тук само тя поиска да си почине на тридесетата минута!

# 39
  • Сливен
"Барбито" няма ли да си ходи.. 😑😑😑

# 40
Според мен малко грешно се разпределена. Трябваше да оставят първия да се изцеди и да почине 8 часа, другите да го покрият. Те на 4 часа ще каталясат. Трябва да имат поне двама с дълга пауза.

# 41
  • На Изток от Рая
Барбито само пее и плещи някакви глупости, ама да върти педалите не се сеща. Тодор вече съвсем ми опротивя, за какъв се взе, царската корона му тежала...

# 42
  • София
И аз мисля, че грешно се разпределиха. Безсънието изморява повече от физическото усилие. Можеше двама да се редуват през половин час за 2-3 часа, после да идат да се наспят хубаво.

# 43
  • Сливен
Барбито започва по думи да заприличва на Мария. Тя можела това, тя можела онова..

# 44
Тошко Африкански съвсем се самозабрави. Тежка била царската корона.. Пази Боже сляпо да прогледа! Sunglasses
Той поздрави ли Марто за РД?! Май не!
Беше провесил пирги и въртеше педалите и сякаш не беше там. Много грозно.

Олеле, много се измориха тия хора, аз само като ги гледам и се уморявам. Как ще издържат, не знам, аз май не бих се справила.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 21:01 от Джаста Праста

Общи условия

Активация на акаунт