Живот на кантар - тема 4

• 33 427
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • Сливен
Охо, от другата седмица ще има човек напуснал и върнал се, ще е интересно

Е, как  другата седмица - утре вечер. Явно видяното във Тик-ток профила на Ванко, ще се окаже вярно..

# 631
  • На Изток от Рая
И аз го знам като шванта, сигурно е варненски "термин" 😀

# 632
Сигурно е нещо регионално за нея.
Навремето в казармата, местят ме в Асеновград и там трябваше някаква оборка на парка да се направи, и ми казват:
- Вземи търмъка
Аз:
- Какво е това търмък?

Оказа се че било градинско гребло...
Също там научих, че на бялатачерница и казвали дуда.

# 633
  • На морето!
Оф, развалиха хубавото предаване с този каст. Виолета не се трае, даже не старае да си носи маската на добродушна и усмихната свежарка вече. Това че стои талкова време е хубаво, повече хора ще видят истинското й лице.
Първо казва, че не искала да е под общ знаменател с “тези хора”, после как за нищо на света няма да си смени отбора.

Не бяха прави да се карат на всички. Техен пропуск е, че не следят кой и как си спазва режима, сега спазващите освен по-малко свалящи и прецакани, се чувстват и предатели. Много глупаво. Ванко прекали, неговите хора нямат такива проблеми, всичко- неспазване на превила, интриги и злоба са в червените.

# 634
  • Сливен
По нашият край/не е Асеновград 😀/ си е "търмък", гребло се използва за съвсем друг инструмент 😃. А на Черницата, казваме също и
"стамба/ълка".🙂

Предполагам следното, за "вторият" кантар, свързан с отпадналите - ще ги теглят един по един и който Най-много е свалил, той ще се завърне в предаването.

# 635
  • Някъде там
Рори ме уби с тази "шванта" и колко пъти го повтори. Може да е нещо регионално, за пръв път го чувам. Или е чула "швамтух" грешно и го е затвърдила.
Дори в магазин съм чела попивателна кърпа- шванта. Аз го знам гидория.

Мен Мартин ме шокира с денове.
Това не мисля, че е диалект. Как ще кажеш денове на дни. 🤪

# 636
Гюдерията е съвсем друг вид "кърпа". Обикновено се използва за миене на стъкла.

Швамтух са онези леко влажни разноцветни кърпи, с които се забърсва плот, маса и т.н.

# 637
Рори ме уби с тази "шванта" и колко пъти го повтори. Може да е нещо регионално, за пръв път го чувам. Или е чула "швамтух" грешно и го е затвърдила.
Дори в магазин съм чела попивателна кърпа- шванта. Аз го знам гидория.

Мен Мартин ме шокира с денове.
Това не мисля, че е диалект. Как ще кажеш денове на дни. 🤪
Ами аз съм си от югозапада, за мен не е странно. Тук в малки области има различни диалекти.
Дори Банско - Разлог - Белица - Елешница са на по 10-15км едни от други и се говори на много различен диалект.
Мартин е от Кюстендил, но това денове и подобни в множествено число съм ги чувал и по рилското корито (ако не се лъжа)
Но за повечето диалектни думи на Мартин, като них и тн са типично като по рилското корито, едните ми баба и дядо бяха от там

# 638
Шванта си му викам и аз, от Варна съм. А швамтух ми звучи абсурдно Grinning.  Сложи ги на място Рори. А Тодор е толкова гнусен и нагъл.Ужас

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 23:57 от cherrypie20

# 639
  • Някъде там
Гюдерията е съвсем друг вид "кърпа". Обикновено се използва за миене на стъкла.

Швамтух са онези леко влажни разноцветни кърпи, с които се забърсва плот, маса и т.н.
Може да си права, но така ги знам аз, така ги знаят и всички които съм питала.
И аз не знаех, че деньове е диалект, мислех,че просто го изговаря неправилно.

Ужасен епизод, но думите на треньорите бяха факти.Особено на Ванко за наградата, много ме изкефиха
Превърнаха ги в надзиратели. Сякаш са в поправително училище, не в предаване в което са влезли по собствено желание.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 00:19 от daviz

# 640
  • На морето!
Изобщо не мисля, че ги сложи на място Рори. Нае се, ама Тодор като заплаши, че ще си тръгне и на нея бързо й мина гнева към неспазващите, за да го насочи към разкриващите ги. Ванко и той- трябваше да посочи конкретни хора, да ги изправи и да обяснят защо не спазват режими и не си правят тренировките, за да може пред всички да им обясни колко са зле. Какво вика наред, като има хора като Вили, които спазват всичко стриктно.
Сега ако са наистина готини хора и искат да се реабилитират, тези без деца ще поискат да си разменят писмата с някой от загубилите, който не знае нищо за децата си вече повече от месец. Какво ще чуе Мартин от майка си или Виолета от любовчето си? Да дават на родителите да прочетат как са им децата и да се спира с тези ревове за мъже, майки и кучета вече.

# 641
Ама Марияна наистина се подмлади много с грима и прическата.
Вили и без грим личеше, че е хубава, с тези очи.

# 642
  • Някъде там
Много готини.

# 643
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Изобщо не ми хареса реакцията на Ванко, много неадекватна! Разбирам, че гледа само през своята призма, но участниците са там за целия джаз, комплексни са нещата и не трябва да се гледат на парче.
Голяма работа, че някой играел нечестно и голяма работа, ако си тръгнели останалите... Ами голяма е, да. Не е честно просто. Хората са си зарязали животите, семействата, децата, работата и всичко, за да са там, не с идеята да търпят разни шмекери на дребно. Страшно е тъпо, че никой не съблюдава да се спазват правилата. И не само това, ами излязоха виновни тези, които държат играта да е чиста и честна.
Това е състезание в същността си, не може всеки да си прави каквото реши. Своеволията са за вкъщи.
Фокусът се бил изгубил. Ами да, като хората са изправени пред такова нагло прескачане на правилата. Разбира се, че ще изгубят устрем и мотивация, когато виждат как изрядните си тръгват един по един, а мамещите остават.

Не разбирам защо никой от продукцията няма смелост да скръцне със зъби на Тодор да влиза в пътя или да напуска, ами ходят на пръсти около него. За първи път виждам подобно нещо в предаване.

# 644
Тошо дс не е спонсор?

Общи условия

Активация на акаунт