Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 48

• 30 285
  • 673
  •   2
Отговори
# 660
Ние имаме голяма драма с тия шахти, мъжът ми вече три години не се хваща да поръча, а и двете са метър на метър. Търсих къде ли на готови, да поръчам тайно, но с този размер само по поръчка май.

# 661
  • There I was on a July morning
sunrise_67, направете си изолации на водомерната шахта и тръбите, както е по проект. Предполагам, че имате такъв.
Горният капак на шахтата може да се направи  от рифелова ламарина и под него на около 30 см се монтира топлоизолационен капак. Тук има детайл за изграждане на шахтата, продават и готови капаци, но може би няма да ви паснат размерите. При по-големи шахти може да се сложат 2 капака за по-лесно отваряне. Не правя реклама на фирмата, може и други да продават подобни.
https://www.reliks-vibro.com/bg/product/kapak-za-vik-shahta-120-50sm-izolatsionen
https://www.reliks-vibro.com/bg/products/vodomerna-shahta

# 662
Благодаря, сега научих , че имало и готови шахти за поставяне.

# 663
  • There I was on a July morning
Ние имаме голяма драма с тия шахти, мъжът ми вече три години не се хваща да поръча, а и двете са метър на метър. Търсих къде ли на готови, да поръчам тайно, но с този размер само по поръчка май.
Запитайте писмено ВиК оператора дали ще одобри конкретни модели готови шахти. Мисля, че ще одобрят и по-голям размер от 1 м х 1 м, тъй като има възможност да се развие водомерният възел със задължителните му елементи - спирателен кран, филтър, водомер, обратна клапа и спирателен кран с изпускател, както и има възможност за достъп до шахтата за обслужване (при необходимост).

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 22:50 от Скубиду

# 664
Аз не се изразих правилно, те са готови, изградени от бетон, просто нямат капак отгоре, с едни дървени капаци са и ме е страх за децата.Проблемът , е че готов капак с нашите размери не намирам, трябва да се изработи по поръчка.

# 665
Здравейте,
Някой има ли идея за шахтата на сондажа?
Как я направихте вие?

# 666
Шахта за сондажа видях при съседа , същата е като шахтата за вик , с тръбите само вътре , ако за това питате.

# 667
Момичета, може ли актуални цени за проектиране на едноетажна къща и гараж към нея. При нас беше преди 2г и вероятно цената ни съвсем не е актуална

# 668
  • Пазарджик
Момичета, може ли актуални цени за проектиране на едноетажна къща и гараж към нея. При нас беше преди 2г и вероятно цената ни съвсем не е актуална
ЦЕНАТА ЗАВИСИ ОТ ПРОЕКТАНТА.ВСЕКИ САМ ОПРЕДЕЛЯ КАКВА Е ЦЕНАТА НА КВ.М.

# 669
Знам, но търся скорошен ориентир!!!

# 670
  • Варна
Скорошен ориентир за Варна дадох преди 1 - 2 месеца. 10 000 лева без таксите към институциите за 150 кв. м. РЗП на два етажа. Съфорумките коментираха, че е ок.

# 671
Didi ,  много благодаря!

# 672
Здравейте,

Ще ме ориентирате ли колко би струвало създаването на проект за 300-400кв къща (2 етажа + подпокривен) в УПИ в краен квартал на София. Достъпа е добър по асфалт, УПИ с всички комуникации. Има стара къща. Колко би ми струвало всичко до откриване на площадка?

# 673
Знам, но търся скорошен ориентир!!!

Преди 3 години на беше 35лв квадрата за проекта.
Наскоро се чухме с проектнатката ни и коменирахме, че сега е по 50-55лв. вече

Общи условия

Активация на акаунт