Трябва ли да се помага на майката

• 9 995
  • 318
  •   1
Отговори
# 315
Права е Ема. То зависи и как са поканени-"елате на гости" или "майко/како,ела да ми помогнеш,че не издържам".
При така зададената тема,авторката е очаквала, че баби и лели сами ще продължат помощ. А защо не са го направили......

# 316
Още повече не е съвсем ясно какво се разбира под "помощ"... Ако е да гледа някой два часа, за да отиде майката на лекар, е едно, ако е да поеме грижите за бебето, щото майката е изморена, съвсем различно. Ако някоя жена си мисли, че след раждането животът й ще е като преди това, много се лъже. Все пак трябва да се става родител, когато си готов не само физически, но и психически за това.
И какво значи - помагала съм на сестра ми, сега тя е длъжна?!? Ми, не, не е длъжна... Ако авторката не усеща справедливост, просто се отдръпва и това е. Всеки си има семейство и си го гледа.

# 317
Аз не мисля, че някой може да се подготви за родител и знае какво го чака.
 Лично хем бях изчела и изгледала тонове литература за възпитание, отглеждане и обгрижване и теоретично можех да защитя дисертация, на практика не знаех на кой свят съм и какво да го правя това бебе и това е лично усещане, нямащо нищо общо с това колко е адекватен бащата и колко обгрижва.
Някои жени вероятно имат по-силни инстинкти и се справят веднага с новата роля, на други им трябва повече време, което също е ок и не означава непременно, че са лигли или в следродилна депресия.
Семейството затова е семейство - да си помага дори когато е неудобно, затова не разбирам майката на авторката.
Сестра ѝ надали също не може да отдели няколко часа някоя събота да види племенника си и сестра си.

# 318
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт