Adolescence / Юношество - или къде сбъркахме?

• 16 346
  • 318
  •   1
Отговори
# 15
Аз пък имам обратното наблюдение - нямам деца при близки познати в тийнейджърска възраст, но работя с тийнове в големи количества - Това което виждаш ти аз го виждам в единици, останалите, които минават през работата ми са мотивирани, но им липсват базови умения и логика. Неспособни са да взимат дори минимални решения - и като казвам базова логика имам предвид неща от сорта на - устройството, с което работят всеки ден изведнъж не работи. Никой не се сеща да каже на някого, че не работи - те просто го гледат и си казват - ми ок... След един час се оказва, че просто някой го е изключил от контакта в стената, който е точно над устройството. Никой не казва, не вижда, не вкарва капка мисъл да го включи... Разсипват/изливат на земята боклук - един час го заобикалят. Като ги питаш защо не са го измели/измили, те гледат с празен поглед, спъвайки се в метлата и те питат как да го изметат???
Не знам, някак си преди да започна да работя с повече млади хора си мислех, че наистина не е толкова зле положението, но сега ми става страшно за това което ни чака...

# 16
Мьос, подкрепям изцяло мнението ти!
Много от родителите, търсят корена на  проблемите в обществото, конюктурата, технологиите, новото врвме, политиката, извънземните,....само в себе си не търсят проблема.
Всички искат да се излюпят готови тия деца, а да се откажат от времето си не искат, да се посветят на отглеждането им- също.

Такива неадекватни, като от горния пост- не познавам.

# 17
  • Somewhere far away
Не е всички - има си съвестни родители, при които децата пак са отвратителни, невъзпитани и не знаят как да си изчистят след себе си. И аз лично съм ставала свидетел на такива.

# 18
Пък ние си живеем нормално и всички около нас са нормални!
Ни въ знам де сте...

Мизогиния, трад, прад, че пръц - това го има откак свят светува! Само сега е много модернУ да му се слагат някакви именца.

Виж се къде живееш и стига сте гледали у Америката - на 5 часа път от теб има жени дето мъжа им и да ги убие от бой няма да се впечатли никой. Ако продължиш още няколко часа ще стигнеш там дето жената е към добитъка, че даже овцата е по-ценна.
Добре сме си ние тук! Идеално си ни е даже!

# 19
  • Somewhere far away
Моля? Колко жени са убити или ранени в България - през ден са по черната станция. И не виждам тук също някой много да се впечатли - някой убил някой, о колко тъжно ... и после всяко чудо за три дни.
Много сме си "добре", да.

# 20
Брех, някъде по света има утопия, където това не се случва? Все пак сме в страна в която ще има разследване, съд и наказание, което определено възпира желаещите за побои и убийства.

Между другото периодично и мъже има убити от жените си. Дай сега мелодраматична тема и за това да пускаме!

Ти какво предлагаш, за да не е всяко чудо за 3 дни?

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 23:31 от the Дорис

# 21
  • Somewhere far away
Да - и? Ти наистина ли смяташ, че има разлика дали жена е убила мъж или мъж е убил жена?

Темата е доста актуална и касае подрастващите , което смятам е по -важно от твойте глупости. Но все пак ако за теб е мелодраматична - заповядай,  знаеш къде е вратата. 

# 22
Айде не се прави на класната! Simple Smile
Още малко и при директора ще ме пратиш ...

На децата си може да показваш вратата къде е, но в обществен форум аз ще си преценя дали да остана и какво да мисля и пиша. Нямам нужда от коректива ти!

Изборът ти да живееш с мисълта - колко са отвратителни децата, невъзпитани, нечистоплътни. През ден драми с жени. Това са твои интерпретации на обкръжаващата те действителност - не очаквай, че се споделят масово! Лично аз пък въобще не смятам, че децата са каквито ги описваш. Смятам, че са умни , кадърни, пробивни. Разлини от нас, но много стойностни! Светът винаги е бил шарен и всеки си избира къде да се вторачи.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 23:35 от the Дорис

# 23
Агресията е норма сред подрастващите. Бият се посред бял ден на улицата, онлайн тормозът и слътшеймингът са "добър ден" за тях. 13 годишната ми кръщелница я извикаха в 14ч посред бял ден и я биха пред дома ѝ. Тя ходила да бие друго дете заради някаква клевета, защото иначе "било срамно" и щели да я "гаврят" в училище. Бивша нейна приятелка ѝ направила фалшив профил в инстаграм, качвала снимки на полуголи модели и на тях слагала изрязано лицето на  кръщелницата ми. После с някакъв ai tool бяха направили голи снимки, които пратиха на майка ѝ. Наливат се с енергийни напитки и пушат цигари по пейките. Въпрос на време е да минат на следващото. И според кръщелницата ми всичко случващо се около нея е в реда на нещата. Такъв бил животът.

Разбира се, далеч не за всички деца това е реалността. Предполагам, че тези, които са заети с тренировки и частни уроци, от липса на време се разминават с другата реалност. В обкръжението на кръщелницата ми обаче, тя включително, след училище всички мерят улиците безпризорни, докато родителите им работят, за да ги издържат.
Скрит текст:
Съученичка на кръщелницата ми си навлече сериозни проблеми, след като трябвало да бъде в училище на занималня (с изненада научих, че имало занимални за шестокласници), но я нямало. Майка ѝ излязла по-рано от работа и отишла да я вземе само за да разбере,че от няколко седмици детето не се е появявало в занималнята. Не си вдига телефона часове наред. Накрая се прибира. Била с гаджето.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 17:52 от Rebel Rebel

# 24
  • Somewhere far away
Колкото и някои хора да си затварят очите, така е - истината е съвсем далеч от красива. Сега енергийни напитки, утре наркотиците и алкохола и ето ти рецепта в кърпа вързана  за антиутопия.

# 25
Ох, да ги ожалиш, тез работещите родители!
Ние да не сме ,от рода на Рокфелер??
След като ги пуснах на градина, не съм спирала да работя, ММ също. И ни баби,ни лели имам, най- близката е на 4100км.
Хайде, не ми обяснявайте, че понеже работели родителите, затова са си изоставили децата на уличен безконтрол!

# 26
  • Somewhere far away
Къде видя това да се обяснява? Май не четеш с разбиране.
Децата сами са се изоставили. Изключват си телефона, а ти обвиняваш родителите? Интересна логика.   

# 27
Къде видя това да се обяснява? Май не четеш с разбиране.
Децата сами са се изоставили. Изключват си телефона, а ти обвиняваш родителите? Интересна логика.   
Ти деца имаш ли?
Предполагаш, че биха си изключили телефона?
И после??
Моите не биха си изключили телефона, но не защото биха имали последствия, а защото никога няма д аим мине през ума, че има за какво да го изключват.
Не, не се изразявам правилно явно- поведението на децата винаги е следствие от възпитанието.

# 28
  • Somewhere far away
Не, не предполагам. Буквално ти цитирам какво сподели потребителка малко по -горе. Което пък още повече доказва, че си от онези , които само пишат за спорта - без да четат и без да вземат предвид и предишна комуникация.

# 29
Не, не предполагам. Буквално ти цитирам какво сподели потребителка малко по -горе. Което пък още повече доказва, че си от онези , които само пишат за спорта - без да четат и без да вземат предвид и предишна комуникация.
Буквално се заяждаш.
Потребителката казва, че децата са на самотек, защото родителите работят, за да ги издържат.
И намират за нормално пушене, пиене на енергийни напитки, и побоища на невръстна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт