Отговори
# 165
Само че този дето ще го наемете и ще го изнесе от вас, после ще иде до друг казан в града или околностите и ще го разтовари. Когато наемахме контейнер исках да видя договора за извозване на сметището, познайте колко "фирми" ми затвориха телефона.
На завоя над Картинг писта постоянно чистят край контейнера и постоянно се пълни с всякакви едрогабаритни отпадъци, защото е лесно достъпен. От същото се оплакват и по асфалтираните улици на Добрева и ТВ кула.
Ако ги изхвърлят живущите ще трупат всичко на едно място, а не подлайттника на дивана при един контейнер, седалките при друг

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 12:41 от скаридка

# 166
  • Варна
Както съм казал и в другата тема, трябва ни сериозна морално-възпитателна рамка на национално ниво, която да се прилага още от детската градина, с инструкции за родителите как да възпитават децата си, какво поведение се награждава и какво не. Докато разни футболистчета излизат да се фукат как като изпили 7 бири и им взели колата и книжката, с след това се качили да карат служебната кола и на полицаите раздавали тениски като ги спрат за да ги пуснат и това е примера за подражание така ще е.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 11:29 от Penkoman

# 167
това с боклуците около контейнерите и мен ме шокира всяко лято. Въпрос на градска организация и личен морал е.
Колкото и да ми е болно, Бг не е готова да е пълноправен член на ЕУ. И евро хич не и трябва. Докато тези битови проблеми стоят на заден план за политици, управници и някои граждани .
( Само вметка, моя данък за първо куче  е 75 евро и за второто още 50 евро - общо 125 евро годишно)

# 168
  • Варна
Това в коя държава е за кучето?

Иначе идеята на новите контейнери беше добра, но отворите им са много малки, а гледам се развалят отворите им отдолу и стоят така пълни и никой нищо не прави. Трябва и да ги мият отвреме на време защото българина ги оплесква яко. Трябва и да има забрана търговски обекти да ползват гражданските контейнери, редовно няма място за нашите боклуци заради магазините до нас.

Друго мой любим БГ специалитет - някой гнусяр да си паркира колата паралелно на трите кофи "за малко" ....и човек да няма достъп. На такива директно съм им заявявал, че ако не се разкарат ще изсипя боклука по колата им.

# 169
таксата за кученцата ми, малки Йоркита е в Мюнхенски квартал. Боклука ни е разделен. Всяка къща или блок си имат СВОИ   контейнери за хартия, за стъкло, за био отпадъци и за общи боклуци. Скрити са в едни, като къщички или пристройки. Не стоят на дъжда и слънцето. Никой и не си помисля, да сложи около тях стари дивани, ракли, радиатори или каквито му скимнат боклуци.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 12:45 от Galina Georgiev

# 170
  • Варна
Ами и тука да ги направят такива таксите и 50% да отиват за да се осигури нормално съществуване на уличната популация в места извън града. За мен концепцията да ги вземат, да ги кастрират и да ги върнат пак с оправданието, че други щели да им заемат мястото е абсурдна. Ми те тия другите нали са на някакво място в момента и те, не стоят в друго измерение и да чакат да се освободи специално за тях.

@Galina Ще се радвам да споделите малко повече за кучетата в Мюнхен. Виждате ли такива без каишка? Какво става ако лаят у дома? Допускат ли се в ресторанти върху столовете? Чистят ли си хората след тях?

А, отново боклука ето един коментар от ФБ:

"Елате в Чайка да видите какво става..Там за кош не са чували, всичко живо хвърля през терасите, защото и без това било мръсно.. Масово 70+ са най-дейни в тази инициатива , за да не слизат до боклука."

Щом в Чзйка е така какво очаквате от Кайсията и Владиславово....

# 171
Дотук с мантрата как едно време били много възпитани. Забелязъл съм, че най- големите зулуми хи правят точно ей такива пенсионери. Масово са били някакви си навремето, към момента същества без елементарно възпитание и култура. Все повече забелязвам, че хората на средна възраст се опитваме да направим нещата както си му е реда. Младежта и възрастните са на другия полюс. Тъжно, много тъжно.

# 172
До нас има две площадки…сутрин са дядовците, вечер са тийновете…не знам кой прави повече мизерия. Ужас е.

# 173
  • Варна
Аз не копирах, но имаше още такива за различни квартали. Но, вечно съм обвиняван в мрънкане, негативизъм и какво ли не. Това с възрастните хора, че са възпитани е мит, те заедно с младежите са едни от най-големите нарушители на пътя.

# 174
Момичета,
Моля за малко помощ с избора, въпреки, че въпросът ми не е точно по темата.
Намислили сме през август да вземем за десетина дни апартамент под наем, като през деня ще си работим от него, а сутрин и вечер ще ходим на плаж.
За целта се оглеждам за апартаменти в непосредствена близост до морето, за да можем пеша да ходим на плаж.
За сега сме свели опциите до две:
- Азур  и околностите в Св. Константин и Елена
- Кабакум
Ще бъдем с кола и на Константин и Елена има опции за паркиране, на Кабакум не се ангажират.
Моля за малко помощ в избора.
Вълнува ме най-вече кой от двата плажа (кабакум или south beach beach) е по-чист и приятен (вода, водорасли вълнение и тн).
Сложно ли е да се паркира за цяла седмица на кабакум, има ли платени паркинги за целодневно паркиране.
Ако не тези две опции, сещате ли се за други варианти, но плажа трябва наистина да е на макс 200м
Благодаря ви предварително 🤗

# 175
апартамент под наем, като през деня ще си работим от него, а сутрин и вечер ще ходим на плаж.
За целта се оглеждам за апартаменти в непосредствена близост до морето, за да можем пеша да ходим на плаж.
За сега сме свели опциите до две:
- Азур  и околностите в Св. Константин и Елена
- Кабакум
Ще бъдем с кола и на Константин и Елена има опции за паркиране, на Кабакум не се ангажират.
Моля за малко помощ в избора.
Вълнува ме най-вече кой от двата плажа (кабакум или south beach beach) е по-чист и приятен (вода, водорасли вълнение и тн).
Сложно ли е да се паркира за цяла седмица на кабакум, има ли платени паркинги за целодневно паркиране.
Ако не тези две опции, сещате ли се за други варианти, но плажа трябва наистина да е на макс 200м
Св. Константин и Елена е синя зона 3 лв. на час ( 8:00-0:00 ) освен ако настаняването не предлага и паркинг. Азур е супер комплекс.
Макс 200 м от плажа не се сещам освен някой от хотелите.....

Самият курорт е спокоен, плажовете са по плитки, полегати, и по рядко ще има вълнение.
По има какво да се прави отколкото на Кабакум, по-уредено и чисто, града е по близо.
Този плаж south beach beach (трябваше да го проверя къде се намира Wink ) не съм ходила от поне 15 год. Навремето беше много добре ( но сега са построили някакво пристанище ... )
В северния край на комплекса повече ми допада плажната ивица

Кабакум е доста обширно понятие, ако сте долу на алеята на плажа, уикенда ( за мен ) е ад придвижването с кола. Плажа е голям, различните му части с различна дълбочина. За вълнение е трудно да се придвижда, но е по голяма вероятността ако има такова там да е по голямо.
Платени паркинги там не знам да има вече ( в/у последния се строи някакво огромно чудовище )

Водораслите са Божа работа Wink нИ може да се каже нищо

Мен като ме питат за апартаменти и хотели , не знам какво да отговоря, защото като си живея във Варна не ползвам такива услуги. Нито знам цени и вашия бюджет.

примерно тези на Константин и Елена https://www.apartvillamare.com/
Кабакум - но тук има слизане по стълби до плажа, но имат паркинг. Влизала съм да взема приятели отседнали там.

# 176
Много благодаря за отговора. В Св. Константин може да се  паркира в самия комплекс Азур, докато на Кабакум не се предлага никаква опция, и това малко ме притеснява. Иначе конкретното място е ето това
https://www.google.com/maps/dir//43.2602528,28.0334483/@43.26017 … MDSoASAFQAw%3D%3D
Харесва ми, че  е буквално на плажа, има и басейн, но ако паркинга до него вече не е наличен какви са ни опциите?
По протежението на улицата възможно ли е да се паркира?

# 177
Двете локации няма как да бъдат сравнени по никой параграф. Св. Константин и Елена е прекрасно място, където има всичко, от което имате нужда - магазини, хубави алеи за разходка, ресторанти, аптека, приятна плажна ивица. На Кабакум за мен няма нито едно от изброените (може би само плажът да е ок).  Няма какво да мислите особено, ако има и осигурено паркомясто.

# 178
  • Варна
Едното е стар, аристократичен курорт, който напоследък пак започва да придобива такъв вид, явно мутрите са се понаучили или поне плащат на някой да им каже какво и как да правят. То си е като квартал на Варна и след 10 години когато се ремонтира и дозастрои ще е най-хубавият квартал без компромиси. Има си и Лидл дори и става за страхотни разходки и пеша. Другото е типичното място тип лудница за масовият турист със всички произхождащи от това обременености. Щом сте хора работещи от дома предполагам КИ ще ви е над средния и няма да ви допадне. Азур е супер. Резервирайте с паркинг или си уредете предварително паркинг защото там е синя зона с смс-и иначе, има един голям паркинг до Лидл, но не знам дали пускат частни лица. Знам, че на паркинга на стария Гранд Хотел Варна има вариант за абонамент. Повече не знам и аз, защото ходя за 1-2 часа и пускам смс-и като всички останали за паркинг.

# 179
Много ви благодаря за отзивите,
Към Кабакум ме влечеше единствено, заради уж по-хубавия плаж, притеснявам се, че този пред Азур ще е мръсен. Моя позната сподели, че са били на почивка в Константин и Елена, а са ходели на плаж на Кабакум, и от там всъщност тръгнаха размислите ми.
Много ми хареса и горното предложение за Вила Маре, защото е до плажа на Слънчев Ден и вероятно ще се ориентираме натам или към Азур.

П.С. Penkoman,
Какво е КИ?

Общи условия

Активация на акаунт