Отговори
# 150
  • Варна
Проблема с тези евро програми е, че основно са за наши хора, като едните вземат парите и нищо няма да направят съществено, а другите които са НПО-та никога няма да решат проблема защото това ще е краят им като организация и цоцане на средства и ще продължават с пропагандата по FB, ще бъркат в човешката душа с добре написани текстове и снимки и ще се бият по гърдите за това, че разпиляват чинийки из улиците.

На котките може и да е по-ниска преживяемоста, но не и на кучетата. Гледам си ги едни и също с години около мен. А, въпросната средна преживяемост е заради голямата смъртност при бебетата, което е било и нормата при човечеството до преди 200 години. За сметка на това кучета и котки могат да родят няколко пъти в годината по няколко малки.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 11:29 от Penkoman

# 151
Аз се съмнявам, че въобще се извършва кастрация. Мисля, че просто се усвояват едни пари и " уж" се извършва кастрация. Наистина ситуацията с бездомните кучета в България е станала извън всякакви норми. Постоянно се чуват новини за зверски нахапани хора, последната такава случка беше скоро в Казанлък мисля. Даже се че учудих, че жената е останала жива. Трябват сериозни мерки. Но кой ще ни чуе..

# 152
  • Варна
Кмета на Кранево се оплакваше по радиото, че зимата всяка улица си има глутница и улицата е застлана с изпражнения - негови думи. И никой не му обръща внимание да помогне. Имало нахапан от всяка улица.

# 153
Те там 1 нещо нямат, което да им е наред. Кучета не знам дали съм виждала, но си е мизерия.

# 154
  • Варна
Еми кмета не си го е измислил. По БНР мисля, че беше репортажа.

# 155
То хубаво, че не го е, ама това е все пак проблем на Добрич, а не на Варна…първо да оправим проблемите тук.

# 156
Penkoman,  с Кранево ми е свързано детството, винаги е било сирак при две майки, лашкането между Варна и Добрич води до това, че никой не влага никакви пари и всеки гледа да изцеди каквото може.
С кеф ходех на фестивала на цацата, сега Балчик го прилапал, е няма да ида на смотания Балчик, където дори не можеш да паркираш нормално
Миналото лято умишлено не се извозваше боклука по график в Кранево, това посред сезона.. Оправданието беше - приоритет са ни Балчик и Албена, фирмата нямала коли, все едно Кранево не е на морето и няма туристи.
Аз на некастрирано куче с ушна марка не съм попадала. На уличните женски котки им се подрязва ухото, въпреки че за кастрацията на дворните котки си платих, ветеринарят препоръча да ги маркира като кастрирани, в случай, че решат да ги ловят от общината за безплатни кастрации.

# 157
  • Варна
Днес Каменарския път около Пчелина беше затворен, аз идвам от Каменар. Един полицай стои. Няма обозначен обход , тръгваш през Пчелина и не знаеш къде да караш. Озовахме се във Възраждане, тесни улици,  баири. Този път колко пъти вече го правят, разбиват . И най - лошото липса на обозначен обходен маршрут.

# 158
  • Варна
Ние пък, дето от половин година висим в задръствания посока курортите, днес се родихме. Отвориха пътя, но се чува, че наесен пак ще затварят. Има ли някъде официално инфо кой участък ще бъде затворен есента?

# 159
  • Варна
Голямо триене в темата за имотите във Варна, успях да спася тоя коментар в отговор на @rupite (неговият/нейният коментар е най-отдолу) как е положението в Холандия:
Добре, радвам се, че средата ви харесва. Аз имам личен поглед над Холандия, но това беше отдавна и не си спомням и не ми е правило впечатление дали има и колко кучета има. Все пак имам следните въпроси :
Дали са без каишка и свободно тичащи около хората в ресторанти, на улицата, в гората?

Дали кучето ще си свърши работата и ще остане така?

Дали ли са позволени в детски площадки?

Какво се случва ако кучето ви у дома притеснява съседите с постоянен лай?

Аз проблем с кучетата нямам. Имам проблем с това как ги контролират собствениците им и как навлизат в личното ми пространство и застрашават здравето ми, комфорта ми и времето ми за почивка.

Апропо понеже сме в бг-мама, някой да му се е налагало скоро да прибира бебешка количка в багажник на автомобил? Я погледнете колелата на количката как изглеждат и до какво се допират и пак ще говорим....,

Ето го и нейният / неговият коментар:
@penkoman: аз ще дам пример от Нидерландия. Имаме осиновено улично куче от БГ, може би попада в средна до тежка категория. В очите на хора, които не харесват кучета, би изглеждало, като типичния едър “помияр”.
Като изключим здравни заведения, аптеки, музеи и от този тип (където дори не сме правили опит да влезем с куче) на пръстите на едната ми ръка се броят случаите, където е имало стикер “забранено за кучета”.
Политика на обекта е да реши дали да позволи или не, но сме посещавали ресторанти ( от “$” до “$$$$+”) с него, като до този момент не ни е била отказвана резервация, след предварително уточняване, че ще бъдем с домашен любимец.
За кафенета. магазини, бързо хранене, обществен транспорт - няма да споменавам тъй каро никога не сме имали проблеми.
За плажовете - има определени часове, през които е разрешено, в зависимост от сезона.
Пътували сме с него из Франция и Германия - същото положение, като описаното за Нидерландия, с уточнението че изрично резервираме хотели, които разрешават кучета (опита ни показва, че звездите на хотела не са фактор за тяхното решение, дали разрешават или не).
И да, в НЛ няма да срещнеш бездомно куче, но за това пък домашните такива (основно прибрани от улицата) ще са навсякъде другаде около теб

# 160
Голямо триене в темата за имотите във Варна,

Аз проблем с кучетата нямам. Имам проблем с това как ги контролират собствениците им и как навлизат в личното ми пространство и застрашават здравето ми, комфорта ми и времето ми за почивка.

Ето го и нейният / неговият коментар:
@penkoman: аз ще дам пример от Нидерландия. Имаме осиновено улично куче от БГ, може би попада в средна до тежка категория. В очите на хора, които не харесват кучета, би изглеждало, като типичния едър “помияр”.
........
И да, в НЛ няма да срещнеш бездомно куче, но за това пък домашните такива (основно прибрани от улицата) ще са навсякъде другаде около теб
Ами ще трият, защото извинявай Пенко но повличаш крак и следва вълна от постове. Все едно и също се дъвче.

Сигурно са изтрили и моя коментар там и затова и тук ще ти напиша - проблема ми е със собственици които не са обучили себе си и кучето си в елементарно общо послушание. И сред хората с които излизам има такива с дребните породи, не знам какво си мислят че като е малко няма нужда.

и спирам вече по тази тема, и приканвам и другите да спрат, ако ти не можеш

БОКЛУКА е най-големия проблем на Варна
И е прав кмета че Хората са причината - при нас има 2 от новите контейнери с "педал"
Събират 2 пъти на денонощие през седмицата
Единия е със развален и е постоянно отворен, и прелииииива
Хората ги мързи да натиснат и да отворят другия явно ( всъщност наистина се иска повече сила )
Някакви новодомци или ремонтаджии са изхвърлили огромни кашони от нИзнамКолкоИнчовия си телевизор, хладилник и т.н.
НО и тези които спазваме пак излиза че не спазваме - защото по план Общината трябва да събира обемните отпадъци в определен ден от седмицата но Уви НЕ го прави.
Скрит текст:
Обаждам се на Макметал за дребни електроуреди - първо задръстват гаража ми, за да им е удобно на тях да спрат и качат, второ не дойдоха в деня който казаха стоях цял ден у дома, накрая ми звънят на различен от уговорения ден и час че са отпред и не могат да намерят адреса Flushed Пускала съм всичкото карта и знам че адреса ми е от ясен по ясен и на Гугъл и на Уейз.
сега някаква площадка открили, вече има много отзиви че няма смисъл от нея - това не приемали, онова не приемали

# 161
  • Варна
За тия които "изкупуват" уреди мога да потвърдя същото, което споделяш. Крайно несериозни, идват когато им е кеф...аз да им подаря исках, но от разговора още ми стана ясно какво са, що са...и добре, че сам се спасих...бях забравил за тях и след няколко дни получих обаждане в почивен ден май беше, били тръгнали из кварталите да събират - теглих им една майна и пътеките...

За площадката видях, че имат много изисквания, на българина това не се харесва. Ако прочетеш и спазиш едва ли ще те върнат.

# 162
  • Варна
За изкупуване не знам. Бях се обадила за извозване на бойлер. Дадоха ми безумен срок от 3 седмици, но си казах - искам да направя нещата както трябва и ще чакам колкото трябва. Минаха 2 месеца и ни вест, ни кост. Накрая го замъкнахме до казана и след половин час го нямаше. От фирмата ми се обадиха няколко дни след това, че щели да дойдат до 20 минути?!? И ми се скараха, че не съм се обадила да си отменя заявката. Joy

# 163
  • Варна
Като цяло явно няма кой знае каква полза от тоя бизнес, иначе щяха да щъкат много повече и на секундата. Аз дори бих платил да дойдат да изнесат обемни ел.уреди, но да го направят професионално с униформи, стандарт на поведение, график, да пазят и чистят след себе си. Не да идва някой потник, да го чакаш 2 часа и да чистиш след боклука му.

# 164
Не е за изкупуване, Макметал Рециклиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО)

Именно Диди за това говоря - ИСКАМ , и се опитвам да правя всичко какво е по правилата , и не само - да не преча на останалите. Но излиза, че е много трудно.

За площадката видях, че имат много изисквания, на българина това не се харесва.
Ами аз трябва да наема някакъв транспорт да изхвърля нещо до там, така че ще си наема някой направо да го изнесе и отнесе, няма да се разхождам при тях.
Безмислица е това и коментарите под поста на кмета и във соц.мрежи го доказва - хора които са си направили труда да разучат.

Айде сега не искаш човек по потник, в тая жега и гол може да дойде, само да свърши работата.

Общи условия

Активация на акаунт