Отговори
# 210
Трябва да се водите на постоянен адрес тук, това означава смяна и на лична карта. После талона на автомобила.

# 211
талона на автомобила, не  трябва да се сменя. Лична карта е достатъчно. А, ако автомобила е семеен, но е на името на съпруга, а личната карта за синя зона на жената искат и копие от акта за брак.
Нашата кола е с немски регистрационен талон и номера.
Плащаме годишна синя зона. На адреса от моята бг Лична карта.
Няма как няколко пъти годишно талона да се сменя нали?

# 212
Възможно е, на мен в началото на пускането на зоната - регистрирана при приятеля ми - ми поискаха.

# 213
  • Варна
https://varnaparking.bg/за-синя-зона#живущи

Ето тук в официалния сайт на синята зона ясно е написано какво е нужно за абонамент. Точка Б е за талона. Как така не трябва да се сменя?

# 214
ей така не трябва. Регистрират си номера от талона. Всяка година си подновявам синята зона. Замислете се малко. Как някой идва на море във Варна за 1 месец и си сменя талона на колата, после отива в Сф и пак си сменя талона, после пак идва във Вн и пак ли да го сменя. И така няколко пъти годишно. То да не билетче за градски транспорт. Или пък ние, идваме от немско, как ли пък не , да си сменяме талона с Бг, заради синя зона. Важен е адреса по лична карта на собственика на колата или на неговата съпруга. Работи и е изпробвано, синя зона зад общината, регистрират ни в системата  немския регистрационен номер, по адрес от моята бг лична карта.

# 215
  • Варна
Изобщо не споря за номера на колата, а за адреса в талона.

Ако някой идва във Варна на море само за един месец, това не го прави живущ тук и не би следвало да се възползва от същите привилегии като за постоянно живущи.

Както и да е, дамата, която питаше, да отиде в офиса на синя зона и там най-точно ще я упътят.

# 216
важен е адреса на собственика по лична карта. А , не адреса в талона на колата. Ако те съвпадат е чудесно, ако не - има изключения, позволени от закона. Имам съседи с жилище в Сф и Варна. И при тях е така, жената си смени лк с постоянен адрес Варна, колата е семейна и остава със софийски адрес по талон и на името на съпруга. Имат синя зона.

# 217
ей така не трябва. ........ Замислете се малко. Как някой идва на море във Варна за 1 месец и си сменя талона на колата, после отива в Сф и пак си сменя талона, после пак идва във Вн и пак ли да го сменя. И така няколко пъти годишно. ........
 Важен е адреса по лична карта на собственика на колата или на неговата съпруга. Работи и е изпробвано, синя зона зад общината, регистрират ни в системата  немския регистрационен номер, по адрес от моята бг лична карта.
То по принцип няма смисъл да се мисли по тази тема, защото каквото ти кажат в офиса на зоната ще така или иначе. И не оспорвам вашият случай , явно при вас се получават така нещата, защото вие сте регистрирана на постоянен адрес в града, въпреки, че живеете в Германия.  И не пиша нещата за да споря.

Моята опитност я казах, когато се регистрирах при приятеля си, ми беше ПОИСКАНО КАТО УСЛОВИЕ ДА съм сменила ЛК и талон на колата ЗА ДА МИ ПРИЗНАЯТ в офиса на синята зона на Нептун който е.
Приятелка, която живее в София в район със зелена зона и е регистрирана там да ползва такава, когато се прибира във Варна в собственото си жилище си плаща дневна 16 лв, или в платен паркинг през часове в които работи зоната.

Ако някой идва във Варна на море само за един месец, това не го прави живущ тук и не би следвало да се възползва от същите привилегии като за постоянно живущи.
Както и да е, дамата, която питаше, да отиде в офиса на синя зона и там най-точно ще я упътят.
абсолютно,
и после ще е супер ако сподели и нейния опит.

относно абонамента за синя зона. ....  но живеем под наем .... в близост до Севастопол). Най-добрият вариант е да си направим абонамент за синя зона за живущи. Видяхме, че ще се наложи да променим временната си регистрация на адреса тук, което предполагаме ще стане с договора за наем. Също така обаче в сайта на ОП и Синя зона пише, че трябва адресът в регистрационния талон на колата да съвпада с адреса на временната регистрация. Това задължително ли е и означава ли, че не можем да си направим абонамент докато не променим и талоните на автомобилите?
и да допълня НЕ регистрация за настоящ ( или временен както сте написала ) адрес, а по ПОСТОЯНЕН - това може да стане само със съгласие на хазяина, като последният или трябва да присъства на смяната в кметство Одесос или с нот. заверено пълномощно мисля става също.
Той не е длъжен обаче, и ако не сговорчив може да откаже.

Цитат
Това право се предоставя на физически лица, които управляват ППС по силата на право на собственост, или на правно основание, различно от правото на собственост, и са с постоянен адрес, идентичен с адреса на обособения жилищен имот, който използват за жилищни нужди.
цитат от сайта - затова на Галина се получава - основание може би като съпруг собственик на автомобила

Общи условия

Активация на акаунт