Хранене на бебе с рефлукс на 2 месеца

• 879
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте,
Искам да попитам бебчето ми е момиче и е на 58 дни тежи около 5 кила  . Първия ми въпрос е давам и по 120 мл АМ това досатъчно ли е като количество? Втория въпрос ми е ,защо досега пиеше вода , след всяко хранене и дори и между храненията , а сега вече отказва да пие , възможно ли е да има някаква причина? Третия въпрос ми е колко хранения за денонощие трябва да има? Храня я по 7 пъти , но педиатъра каза че трябва по 6 ,трябва ли да ги намаля? И последния въпрос ми е възможно ли е да давам АМ Friso VOM от началото на раждането докрая докато не спра хуманата ? С установен рефлукс сме и ми казаха да взема тази хумана , но не знам колко време можем да я пием.
Благодаря ви предварително.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 01:07 от Не се сърди, човече

# 1
Давате антирефлуксно адаптирано мляко, докато детето не се захрани и не премине на твърда храна. Поне на мен така ми казаха и така стана - рефлуксът премина около годината. До тогава пиеше адаптирано мляко "Хумана AR", т.е антирефлуксно мляко на марката "Хумана", но пък той почти отначало си беше на тази марка. По съвет на педиатъра, когато захранвах слагах по една лъжичка от млякото  в манджички, супички, кашички, пюрета. Хранех на около 3 часа и половина, количество не помня, последното хранене беше около 22 часа, първото в 6:30, но пък бебето ми спеше много, над десет часа нощен сън, а след 4-5 месец, ако се събуди предпочиташе шишето с чай. Относно пиенето на други течности - индивидуално е количеството им, все пак в млякото има вода, самото то е течност.

Общи условия

Активация на акаунт