Евровизия (Тема 31) - Basel 2025

• 19 386
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
Проверих това за бащата - не го знам, но изглежда фирмата му е оборотна. Напълно ми се припокрива с първоначалните очаквания за набутана с контакти и пари.
Отсега ви казвам, че е тя задължително, няма кой друг да е. Само да не е пореден опит да възпроизвеждаме Вода, че ще е прахосано участие. Bones се провали точно заради добавянето на фолклорните елементи и превръщането на отлична композиция в манджа с грозде.
Дано Дарчето Екимова се амбицира и догодина да е тя.

# 241
  • България
Да, всички доказателства сочат, че е набутана. На 22 години не се става жена на годината в списание при положение, че не си направила нещо значимо - както е сайтът "Черна писта" и новият будител на годината Мартин.
Вода е успешна, защото беше хубава песен за времето си, Елица е добра певица със силно присъствие, Стунжди - добър барабанист. Мона е никоя.

# 242
Не съм я чувала тази Мона. Сещам се за една друга Мона от преди 10-15 години, която също доста я пробутваха, когато бяхме тийнейджъри и май беше близо до участие на Евровизия, но се размина. Мислих, че за нея говорите, но виждам, че за друго момиче става въпрос. Няма ли да се сетят тия наши изпълнители да спрат с тия имена Мона, Алма, Ева, Виктория и прочие. Няма как да капитализираш даже от едно добро участие на Евровизия, защото дори в България си дублират псевдонима, а какво остава в световен мащаб като някой иска да потърси музиката им и му излязат 20 изпълнителки със същото име.

Аз също харесвам Дара Екимова и не знаех, че е изявила желание да участва. Аз бих я поставила обаче в една малка група от 3-4 български изпълнители, които имат доста да губят от посредствено участие, защото прави хитове (като за български поп стандарт) и се радва на редовни участия. Едно слабо представяне, което не е задължително да е по нейна вина, може да я прати в забрава, поне за известно време.

# 243
Аз не съм чувала нито песните ѝ, нито за самата нея. За първи път я виждам.
И аз.

# 244
Мона участваше в музикален формат, ако не се лъжа "Гласът на България", не знам дали го е спечелила или е била близо. Според мен това е моментът, в който тя беше забелязана от правилните хора, които са видели потенциал у нея, заразили са я с идеята за Евровизия и са я подготвили. Момичето е прекрасно, красиво, талантливо, има индивидуален почерк в творчеството си. Винаги съм си представяла нашият идеален представител, с когото бихме спечелили, да е артист като нея. Модернизираният фолклор се върна на мода в конкурса, а ние си го обичаме, що да не? Предпочитам победа като на сърбите и португалците вместо такава като на шведите и на азерите, сиреч спонтанно и с песен, която самите ние бихме харесвали, а не с такава, ошлайфана нагодена изцяло за целта.

# 245
  • България
Според мен част от гледанията ѝ в ютюб са купени. Нито има енергията, нито гласът, нито има харизмата да изпълни "Вода", "Shum". Единственият ѝ плюс е, че е млада и хубавка. По-добре да изпратим Прея.

# 246
Да, наистина е участвала в "Гласът", тогава не се е пръкнала съвсем от нищото. Мислех си, че това е онази Симона от Алфа мюзик, те и си приличат визуално. Между другото и тя е потенциален кандидат - много добър вокал.

Въртят се слухове, че ще има национален финал.

# 247
О, дано не е истина.

# 248
И аз таз Мона за първи път я чувам. Дано поне изберем някой дето наистина може да пее и да се представи добре.

Преди време с една приятелка си бяхме говорили, че Керана всъщност би се вписала добре, защото наистина я бива в пеенето и е супер харизматична. Но не вярвам да я вземат (не защото не става), по-скоро биха взели някоя на възрастта на въпросната Мона (ако не и самата нея).

# 249
  • България
Още една кандидатка - Мила-Роберт. Е, пред нея всеки ще е по-добра алтернатива. Много желаещи. И Галин имал интерес да прати певица от Алфа Мюзик - Лидия, Десита, Симона и Мирела. (От тези съм чувала само три, Лидия и Десита биха се справили.)

# 250
Само не Мила Роберт. Има някой песни дето стават, ама не е за Евровизия. Силно се надявам да изберат друг.

# 251
Била съм спонтанно на участие на Мила Роберт и беше готино, но определено не заради високо певческо ниво. Аз и не мисля, че тя би отишла с песен, където ще опита да избие цялата зала с огромно гласище, а по-скоро с нещо креативно дето ще е на ръба на joke entry, но не му е времето сега за такива експерименти, така че и от мен има "не" Grinning

Аз си мисля, че ще е тази Мона. Прекалено удобно е как България обяви, че се завръща и тя след половин ден вече се беше появила в може би най-популярният фен блог за Евровизия да коментира евентуално участие. Даже предполагам са снимали този материал още преди самото обявяване. Не съм мега впечатлена и аз си мисля, че малко цифрите й онлайн изглеждат изкуствено издути, но по-добре директно да я пращат отколкото да се провежда бутафорен конкурс.

# 252
Певицата Антигони ще представи Кипър
Скрит текст:

Канадското правителство и телевизионния канал CBC обсъждат участие в Евровизия, както показва проектът за бюджет на страната.
https://budget.canada.ca/2025/report-rapport/pdf/budget-2025.pdf - на стр. 182 - The government will explore modernising CBC/Radio-Canada’s mandate to strengthen independence, and is working with CBC/Radio Canada to explore participation in Eurovision.

# 253
Канада от доста години са си част от Euroradio и Eurovision, тоест от EBU (Еuropean Broadcasting Union), често БНТ излъчват канадски филмчета, по обмена с Евровизия и БНР излъчва концерти на Канадския симфоничен радиооркестър, по обмена с Еврорадио. Всичко под шапката на EBU.
Друг е въпросът дали Канада вече ще участва в конкурса за песен, т.е. Eurovision Song Contest.  Нали са различни конкурси... Песенен, филмов, танцов, детски...  Казахстан например участва в Junior Eurovision Song Contest.

Може и да го добутаме до 30 държави тази година. Сигурно с един полуфинал.

# 254
Мартин Грийн, супервайзър и директор на песенния конкурс "Евровизия":
In a statement given to The Euro Trip, Martin Green CBE, Director of the Eurovision Song Contest, said: “We’re always excited to know that broadcasters want to be part of the world’s largest live music show.

“The Canadian conversation with CBC is in its very early stages and we look forward to continuing our discussions with them.”

Общи условия

Активация на акаунт