Хайде на театър - 15

• 34 837
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Имах предвид, че порталът съм го добавила към списъка. Simple Smile

# 16
Имах билети за Караконджул снощи, но ги преотстъпих и много съжалявам, че не успях да го видя. Същото важи и за Малки красиви неща, които ще пропусна на 8 април.
Довечера съм на Бащата.

# 17
Давам отзив за Не забравяйте да се подпишете в Младежкия. Непретенциозна, леко забавна, много кратка постановка. Христо Гърбов е велик! Актрисата Симона Бакалова не ми е позната и играта не беше нещо впечатляващо. Младите актьори повече ми харесаха.
Като цяло препоръчвам на тези които искат нещо разтоварващо, комично и не толкова дълго.
Иначе не бих препоръчала.

Знам, че е тема за театър, но съм ужасно възмутена. И искам да споделя за концерта вчера на Placido Domingo Jr - Volver - Anima Tango в НДК. Залата с миризма на мухъл и седалки за мини хора няма да я коментирам. Гардеробиери - няма. За първи път ми се случва толкова много хора да си тръгнат преди края. Да не говорим, че след като се поклониха и показаха, че е спектакъла е приключил, хората си затръгваха, се оказа, че има още 15 мин. и Доминго-син слезе в публиката. Билетите както се досещате не са евтини, а залата беше пълна. Представление точно час и 30 мин.!!! Можеха малко повече да се раздадат, като се има предвид, че не пяха с антракт и се редуваха в пеенето и танците. Хореография пълна пародия. Осветлението си светеше на автоматик, където падне там. Тъмнина! Част от музикантите бяха скрити зад някакъв параван, по време на представянето излизаше техническо лице и оправяше техниката. Ще припадна!
Нищо общо няма с клипа, който гледах в yout, за да знам какво да очаквам - нямаше роял, акордеона дори не го видях дали го има..... Да не говорим, ме самият Доминго син нито харизмата, нито осанката на баща си има. Пълно разочарование!

Предходната седмица грузинския балет гледахме. Без декор, без нищо.
Не знам нещокуца при организаторите според мен. Иначе самото представяне беше красиво и приятно за гледане и слушане.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 11:44 от Gigi

# 18
Ужас, подигравка с публиката!

# 19
Благодаря за темата!
На мен ми се гледа Караконджул, но датите не ми са удобни, ще изчакам.
И да кажа, че коментарите в темата са ми много полезни за да се ориентирам каква постановка да посетя...

# 20
Мерси за новата тема . Април съм на Венецианският търговец , а Май месец на Неделя сутрин . Чакам двете постановки с интерес и със голямо нетърпение .

# 21
Благодаря за Новата тема! Зала 1 в НДК е пълен потрес вече, напълно изоставена и амортизирана. Звукът им е много лош що се отнася до класически концерти, театър за мен не е могло пък да се играе никога там, макар да съм гледала постановки. Непрекъснато се сменят директори на НДК и става все по зле и по - зле. Затвориха отдавна и театралните им зали... Явно към фалит отиват нещата от безхаберните ръководства.

# 22
  • Галифрей
Аз последно в Зала 1 на НДК  (представление) бях на Парижката  Света Богородица и беше велико изживяване. Поне бях високо и виждах и чувах идеално. После бях на концерт Рики Повери и беше супер готино. Но да съгласна съм,че подържането на залата е кофти. Махнати номера на седалките, глупави надписи. Лъха си още на соц усещане едно такова изхабено. А и като бях там два пъти ми беше студено. Би трябвало организаторите да подържат повече залата за съжаление не го правят.

# 23
Здравейте! Гледали ли сте театралната постановка "И все пак любов" от Мария Николова
Продуцент: ДТ "Йордан Йовков"

# 24
Записвам се да следя новата тема.
Набелязала съм и аз Майка Кураж. Оказа се че песните и присъстват и в оригиналната пиеса. Поне така четох.

# 25
Включвам се и аз в новата тема.

Вчера церемонията на Икарите беше потресаващо зле, но все пак съм доволна откъм победители. Заслужени награди за всички.

Другата седмица ми предстои "Трамвай Желание" в Младежкия. Blush

# 26
Още един положителен отзив за Бащата и от мен. След 10 мин загрях, че това е пиеса, която вече съм гледала заради едноименния филм, в който играе Антъни Хопкинс. Нямаше как да не сравнявам познатия вече за мен образ на бащата (изграден брилянтно от Хопкинс и повод да получи Оскар), както и този на Оливия Колман (в екранизацията тя е дъщерята)…

Владо Пенев обаче се справя виртуозно.
Работата му с образа в безупречна и сърцераздирателна в моментите, в които се опитва да рационализира и обясни преживяванията си. В миговете на открит и явен гняв е правдоподобен, но най-силни са моментите на тишина и скръб, в които светът му отново е преобърнат. Има една конкретна сцена, която дори вцепенява от ужас.

Харесах и Радина Кърджилова. Убедителна е в ролята си. Именно нейният образ е изпълнен с безнадеждност – без подобрение, без измъкване от клопката…

Силна, трогателна, отрезвяваща постановка. И никой не е знае дали няма да е герой в нея.

Не ми допадна обичайното високомерие на Вергов. Все едно паун се разхожда по сцената. Духовникова преиграваше и според мен не допринесе с нищо. Откровено неприятно е и че пуши във всеки спектакъл тази жена. И то без по никакъв начин ролята ѝ да го изисква.

Ако не сте гледали филма, то горещо ви го препоръчвам.

# 27
  • София
Аз гледах филма след пиесата и съм съгласна, че Владо Пенев е виртуозен в тази роля, абсолютно достоен на Антъни Хопкинс.

# 28
  • София
Снощи бяхме на "Трамвай желание" в Младежкия. Владо Карамазов беше безупречен, но и ролята му не беше особено трудна. За разлика от тази на Веселина Конакчийска, която е наистина предизвикателна и сложна. Според мен обаче те не беше достатъчно убедителна и оттам достоверността на посланията остана под съмнение. Твърде тягостна...
Напоследък гледахме много хубави неща и тази пиеса я поставям в личната си класация много след "Дишай" (шедьовър), "Представление и наказание" (изключително необичайно), "Граф Монте Кристо" (също в Младежкия,  но много по-добро) и "Буржоата благородник" (приятна глътка свежест в Сатирата).

# 29
  • София
Въпреки че съм дала висока оценка на "Дишай" - 4.5/5 за мен лично е далеч от шедьовър. Дори в топ 5 не ми влиза. 😃 Знам, че е непопулярно мнение, ама това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт