Хайде на театър - 15

• 34 877
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Много харесвам Елена Телбис, така че някой може да сподели за тази "Prima facie".
Утре мога да споделя Simple Smile

# 631
  • Beyond the stars
Ооо, много ще е яко на Summer fest, не съм била на открита сцена, какви са били цените миналото лято? Мен много ме учуди, че най-евтината цена е 35 лв., но явно в синхрон с всички повишени цени.

За една и съща постановка - 30лв миналото лято, 39 лв сега. Не ми е силна математиката ама 30% лесно се смятат. Да, има нещо готино под открито небе, но реално не е най-удобното място за гледане на театър. Места няма, освен, че се яде и пие, се пуши, понеже нали - навън е.
Всеки път като завали е - ще има, няма да има, ще има - тръгвайте, ами няма да има…
Тъй де, не знам на кое отгоре е това увеличение.

# 632
За мен важи- един път Елена Телбис- завинаги Елена Телбис, тоест всичко, което съм гледала, свързано с нея, много ме е впечтлило. Prima Facie не прави изключение, фурия е там, а смисълът на постановката е много дълбок и темата, която засяга, е тежка. Но да, има доста мнения по-назад в темите.

# 633
  • София
И аз се изненадах неприятно от цените на Summer fest тази година. Миналата бяха по 29лв, сега са по 39лв за постановките. Ще се ходи, но увеличението не е малко.

# 634
  • Галифрей
anmasu - за Иван Юруков постановки има много ето сега от 31 май до 4 юни ще  играе нова Хеда Габлер. Neoдалници и др. аз ще ходя на Като гръм удари ехото заглъхва. Едни момичета много ми хареса и я препоръчвам но ще я играят пак сигурно след месеци.

# 635
  • София
Аз за Самър феста за сега съм взела само за "Билет за Америка". На мен ми харесва атмосферата, ако не се играе - връщат парите.

# 636
На 24 юни съм на " Премахни от приятели " . Постановката надявам се да си заслужава .

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 22:30 от Жасмина 94

# 637
  • София
Запалихте ме, взех си билети за "Дишай". "Премахни от приятели" много ми хареса, "Билет за Америка" средна работа и беше точно 1 час.

# 638
  • софия
Ужасно ми харесва [ur=https://www.instagram.com/reel/DKMGBSTIgTz/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw==]клипът за лятното турне на "Поетите"[/url] 🤍
Изобщо много е хубаво как се разви този проект. Уж всеки път е поезия и всеки път е различно. Единствено не ми допада, че започна да се случва в големи зали, където ми липсва уютът и задушевността от началото.

# 639
Моля да споделите мнение, ако сте гледали " Кралицата на красотата" на Бургаския театър при гостуването им в София или в  Бургас.

# 640
Някой дали е гледал „Малкият принц“ в Младежкия и дали е крайно неподходящ за по-малки деца? Отадвна съм му хвърлила око, но пише, че е подходящ за деца над 10 години, а моите са на 6 и 8. Да знам дали да ходя с тях или без тях Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 641
  • София
Някой дали е гледал „Малкият принц“ в Младежкия и дали е крайно неподходящ за по-малки деца? Отадвна съм му хвърлила око, но пише, че е подходящ за деца над 10 години, а моите са на 6 и 8. Да знам дали да ходя с тях или без тях Stuck Out Tongue Closed Eyes

Гледах го наскоро, постановката е прекрасна - игра, сцена, костюми. Като спектакъл е. Имаше доста деца на възрастта на вашите. Моите са малко по - големи, но и те не схванаха посланията. Според мен това си е книга за възрастни и се наложи да си поговорим какво сме гледали всъщност. Но като постановка е много красива и впечатляваща. Така че ще се хареса, според мен, а за смисъла - вие ще имате грижата да разясните.

# 642
И за мен също книгата е за възрастни и не сме я чели с децата. Затова се чудех и за театъра, но май ще опитаме, а пък после ще си я обсъдим заедно.

Благодаря за мнението!

# 643
Привет театрални фенове Simple Smile Предлагам на вашето внимание една класация на театралният сезон от Г - н Боян Атанасов, който не познавам лично, но го следвам в Фейсбук заради интересните му публикации за изкуство, политика, социален живот. До колкото съм разбрала от тях, човека си ходи страстно на театър почти всяка вечер от много години. Има и критичен блог. Вероятно ще ви е интересно Simple Smile

Профил · Създател на цифрово съдържание
От София, България
Публикации
Boian Atanassov
6 ч  ·
След силен сезон; годишната ми театрална класация.
1. "Медея" от Еврипид, режисьор Деклан Донелан; Народен театър "Иван Вазов" 2. "Розенкранц и Гилденстерн са мъртви" от Том Стопард; режисьор Боян Крачолов; Народен театър "Иван Вазов" 3. "Носталгично дивертименто" по Цочо Бояджиев; режисьор Маргарита Младенова; театър "Сфумато" 4. "Без кръв" от Александър Барико и Александър Секулов; режисьор Диана Добрева; Пловдивски театър "Н.О. Масалитинов" 5. "Куклен дом: втора част" от Лукас Нейт; режисьор Ясен Пеянков; Народен театър "Иван Вазов" 6. "Както ви харесва" от Уилям Шекспир; режисьор Габор Томпа; Варненскив театър "Стоян Бъчваров" 7. "Швейцария" от Джоана Мъри-Смит; режисьор Владимир Люцканов; театър "199" 8. "Последна стъпка" от Йордан Славейков; режисьор Йордан Славейков; Народен театър "Иван Вазов" 9. "Малкият принц" по Сент-Егзюпери; режисьор Веселка Кунчева; Младежки театър "Николай Бинев" 10. "Оръжията и човекът" от Джордж Бърнард Шоу; режисьор Джон Малкович; Народен театър "Иван Вазов" 11. "Рожденият ден на Рупърт" от Кен Дженкинс; режисьор Стоян Радев; Младежки театър "Николай Бинев" 12. "Представление и наказание " по Достоевски и Иван Станев; режисьор Касиел Ноа Ашер; "Топлоцентрала" 13. "Биологичен отпадък" от Петър Маринков; режисьор Бюрхан Керим; театър "Сфумато" 14. "Обществен враг" от Хенрик Ибсен; режисьор Крис Шарков; Малък градски театър "Зад канала" 15. "Нечовек" от Стефан Иванов; режисьор Любомир Колаксъзов; Народен театър "Иван Вазов".
Разделям сезона на четири категории:
I. Адекватна конкуренция с най - качествените световни спектакли в момента са номера: 1, 4, 12
II. Класически, традиционен, добре моделиран театър с номера:  5, 6, 7, 11, 14
III. Театър на младите, който подкрепям (ще ми се да са по - храбри) с номера: 2, 3, 13, 15
IV. Приятен театрален резултат, за по - непретенциозна публика са всички останали номера.
Ще гледам "Тортила флет" в "199" чак в края на юни. Прехвалените, акламирани, номинирани и награждавани "Елементарни частици" на Крис Шарков в Народния и "Майка кураж" на Стоян Радев в Сатирата са провал; първия до средата е претенциозна досадна скука, а във втория Албена Павлова (не по нейна вина) е една и съща от началото до края, въпреки че героинята губи три деца! Също обралото призове "Котка върху горещ ламаринен покрив" на театър "София" е направо скандално; Стайко Мурджев е съкратил и пренаписал Тенеси Уилямс, а Брик припада! Брик припада!!!  "XXL" на Боян Крачолов в "Топлоцентрала" е пълен кошмар и въобще няма да го коментирам. За жалост "Някой ще дойде" по любимия Юн Фосе ме разочарова, а много приятни са две представления в НАТФИЗ; "Диканка" по Гогол и "Очарователната обущарка" от Лорка.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 23:01 от Tilda.M.

# 644
Тази вечер гледах Prima facie. Изчерпателни ми се струват две думи: актьорско майсторство.

Общи условия

Активация на акаунт