Хайде на театър - 15

• 34 867
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Днес вероятно всички ще сте на Хеда Габлер, така че утре очаквам пожар в темата. Аз за последно ще се отчета с Богът на касапницата, а когато отново съм тук през юни – пак почвам с Карамазов. Не знам това ли чакам с повече нетърпение или сватбата, на която ще кумувам тогава. Ще взема да го поканя, за да ме види и той в целия ми блясък. 🦊
second, заедно ли сме пак довечера?

# 661
И аз съм на Хеда Габлер довечера.
Гледах залата - очаквах да е по-пълна.
Силен актьорски каст с много любими актьори и заявка за много амбициозен спектакъл. И аз очаквам пожар в темата утре.
И отзив за снощи - Любов до край в комеди бара на Сатирата. Приятно, но не бих препоръчала. 3.5 от 5.

# 662
В Сатирата загледах Луди за връзване, но още не съм купила билети. Страхувам се да не е тъпо и исках да питам тук за него, както и за По-полека в Младежкия.

# 663
По-полека е хубав спектакъл. Гледала съм го 2 пъти. Трябва да харесвате музиката и текстовете на Обичайните заподозрени. И, разбира се, Стефан Вълдобрев.

# 664
  • Beyond the stars
Включвам се с отзив за “Стъпка по стъпка” в ТБА. Бях решила да заведа две приятелки заради хубавите коменатри, които четох тук, че е много забавна комедия. Интересен е сюжетът- три приятелки тръгват на поход в планината, заради тяхна друга приятелка, която е починала. И до тук. Изпълнението от режисьорска гледна точка не ми хареса- твърде разтегнато, ненужно разпънато в 2 часа постановка. Актьорска игра- добре, че беше Анастасия Ингилизова- много се смях с нея и всъщност това ми спаси театъра на мен. Сценографията също хич я нямаше. А самият театър толкова издиша, иначе е супер, че в 19 часа затварят вратите и който влязал- влязал. Като обща оценка бих го препоръчала, ако ви се гледа нещо не особено запомнящо се, но пък забавно( основно заради Анастасия Ингилизова).

Подкрепям мнението. С тази разлика, че категорично не бих препоръчала. За петък вечер и взети набързо промо билети беше ок.
Супер странни режисьорски решения, тотален нон сенс.

# 665
Е как , залата на НТ за днес за ХГ е пълна - на партера на последни редове има 3 свободни места, както и 30-40 на задни редове на втори балкон. Все пак това са почти 800 места. Интересът е голям. Дано да си е заслужавало.

# 666
Аня, не съм:-) довечера на танци Simple Smile

# 667
Моля да ме посъветвате кои места от оставащите на снимката са с най-добра видимост?
Не съм ходила в театър Възраждане, а схемата ми е леко страна.

# 668
Е как , залата на НТ за днес за ХГ е пълна - на партера на последни редове има 3 свободни места, както и 30-40 на задни редове на втори балкон. Все пак това са почти 800 места. Интересът е голям. Дано да си е заслужавало.

Ооо, чудесно. Simple Smile гледах я последно снощи и имаше доста свободни. Радвам се, че ще е пълно!

# 669
Аз чак за 4-ти юни имам билети за Хеда Габлер.
Утре мисля да не влизам в темата 😃

# 670
Хареса ми Богът на касапницата. Даже повече от филма, който също харесвам доста. Много кратко ми се стори, можех да ги гледам двойно повече. Хубава игра от всички, но за мен Александра Василева е черешката на тортата в това представление. Карамазов, то се знае, е тортата. 🦊

# 671
Връщам се от Народния театър, от премиерата на "Хеда Габлер". Не мога още да осмисля всичко, но! Това е театралното събитие на годината!
Ще пиша по-късно или утре, когато "сместя" всичко, което мина през мен тази вечер! Но "Хеда Габлер" трябва да се гледа!
Бойка Велкова и Деян Донков са класи над всички останали и изнасят спектакъла!!

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 11:21 от KylieM

# 672
За Деян Донков съм напълно съгласна!

# 673
Пишете подробно, момичета. Simple Smile Ще решавам сега ли да го гледам или да оставя за следващия сезон, че театралната ми програма за юни и юли е доста запълнена.

# 674
  • Майничка
Аз пък се връщам от "Тартюф" на МГТ, който определено не ми е събитието на годината. Хубавото - сценографията и костюмите, декорите наистина бяха много красиви.
Лошото - А.Кадиев, в ролята на Оргон. Прекалено млад, прекалено кълчотещ се -  е, те всички маниерничеха, но за мен би било логично Оргон да е бастун и така да контрастира, а не да го играе конте-либертин, флиртуващо с Тартюф.
Хареса ми Леонид Йовчев като Тартюф въпреки че малко го докарваше на Юрая Хийп.
Валер като роля беше пълна пародия, язък за хубавото момче, което го играеше.
Дамис също беше представен ужасно, то не че е кой знае какво в пиесата, но  тук оставяше впечатление за истерично, гърчещо се създание. Ако го играеше Кадиев, щеше да е по-намясто.
Клеонт (Христо Пъдев) и дамите бяха по-умерени, може би защото по сценарий не им се налагаше да се събличат на сцената по мускули (в случая с Кадиев - и по зелени слипове). Мадам Пернел и Дорин, които са ярки образи и търпят разиграване, просто се загубиха сред цялото кълчотене.
И финално - може и заради гостуването да е, но озвучаването в Пловдивския театър е добро, а повечето гласове идваха доста кресливи.
Бях с ученици, смяха се, пляскаха, но после коментираха, че чекненето им е дошло в повече.

Общи условия

Активация на акаунт