Фентъзи и фантастика - 26

• 6 431
  • 92
  •   1
Отговори
# 30
  • на село
Все още се наслаждавам на Хрониките на Кралеубиеца,  но исках да споделя любопитен факт, който мен ме изненада. Ако не сте почитатели на симфоник метъла, сигурно това няма да ви интересува, но за мен беше много любопитно да открия съществуването на  Едема Рух в книгите. Защото Nightwish имат такава песен (Edema Ruh).
Скрит текст:
Понеже е песен в един от любимите ми албуми, я знам много добре и четейки книгата, нещата се "наместиха" в главата и нямах съмнение, че има връзка. Попрочетох малко и разбрах, че книгите са повлияли доста на Tuomas Holopainen и някак дългите и понякога объркващи текстове на някои от песните му намериха обяснение в моята глава. Той е основател на Nightwish, композитор и в голям процент автор на текстовете. Паралелно на работата си за Найтуиш, е основал друга малка група с името... Аури. Музиката е вълшебна.

# 31
  • София
Правещица, току-що ме нави да чета Кралеубиеца. Кажи малко повече за книгата?
Аз приключих първата от вселена  Сайтовърс на Сандерсън, чета втората. Нямам хубаво предчувствие, знаейки имената на трета и четвърта книга, но първата беше добра. Личната дилема на Спенса ме докосна, в другите му книги сюжета и динамиката са основното, тук психологията на образа е супер.

# 32
  • на село
Ами, книгата е една приятна приказка, без хиляди персонажи, които ти е трудно да запомниш. И без епични битки. Което аз намирам за плюс. Много истории в историята, доста изкусно вплетени. Увлекателна, лееща се като музика ми е тази книга.

# 33
Кралеубиецът е много, много добра. Ревах тук-таме, което за фентъзи не ми се е случвало. Обаче няма изгледи да издаде развръзката авторът. По-зле е и от Мартин.

Имам нова любима група, мерси, ПраВещице.

# 34
  • София
Аз харесвам Найтуиш от времето на Таря. Аури са ми много спокойни, иначе е красива музика. Но ще ги извъртя няколко пъти... Доколко е завършена историята в Кралеубиеца към момента?
Реших да си дам малка пауза преди "Към звездите" и пробвах Дневниците на един бот убиец. Изчетох около 50-тина страници и мисля, че на голямото дете много ще се хареса. Четивна, интересничка върви и е по актуалната тема за ИИ и хибридите между машини и живи организми. Ще я дочета, преди да я дам на детето, за да няма някоя шантавия натам 😀

# 35
Чакаме последната книга за развръзката. Аз от 2012-та някъде. Отвори нови линии във втора книга. Иначе е разкошно написана историята и е интересна, и нестандартна.
Metalwings чували ли сте ги? Българска група е.

# 36
  • София
Да. Metalwings са страхотни. А Faun?

# 37
Ако помните разкопките в Царичина, вероятно може и да ви хареса тази книга:

Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“

Една дупка. Безброй въпроси. И една истина, скрита в тъмнината.
В края на 1990 година, в малкото село Царичина, започва нещо, което ще остане като едно от най-мистериозните събития в съвременната българска история. Военни и екстрасенси се обединяват около странна мисия – да разкопаят „нещо“, заровено дълбоко под земята. Какво точно търсят? Извънземен обект? Древно същество? Или ключ към минало, което не сме готови да разберем?
„Мистерията Царичина“ не е просто книга-игра – тя е пътешествие из лабиринта на човешкото любопитство, страх и надежда.
Превърни всяка страница в стъпка към неизвестното. Но внимавай – някои истини не искат да бъдат разкопавани…
Там долу нещо чака…

Аз стигнах до едно място на което откриваш нещо като извънземен кораб, но още не съм я довършила, защото я чета на сина ми преди лягане и не стига времето

# 38
  • София
„Вятър и Истина“, последната книга от „Летописите на Светлината на Бурята“ - на преордър в Артлайн Wink
Продължавам си "Към Звездите" на Сандерсън, много е добра, а времето ми е много кът.

# 39
Чудя се вятър и истина има ли смисъл с прорезка да купувам. Другите ми са от старите, дори четвъртата ми е от обърканите.

# 40
  • Разпиляна във въображението
А защо не си вземете от новите издания, дори не с прорезките? Най-малкото, защото са изчистили грешките от предходните. При промоциите 4 за 3 намалението стига до 25%.

# 41
Честно казано, не вярвам друг вкъщи да ги отвори. А и все пак, не са евтини и с 25%.

Имаше и пропусната част от текста в една от първите книги, нали? По спомен за Делинар.

# 42
В момента в Озон изданията без порезките са с -40%, просто се добавят в количката и автоматично се генерира отстъпката.

# 43
  • София
"Игра на Пръстена" — Сезон I: Кръв и Злато
📍 Място на действието: Средната земя, след като Фродо изчезва с Пръстена и не се връща.
Пръстенът не е унищожен. Вече не е при Саурон, но никой не знае къде е. Всички го търсят.

🍷 Домовете се борят за власт:
🏰 Дом Гондор (в стил Ланистър)
Регентът Денетор оцелява и крои заговори да се върне към властта.

Боромир, възкресен от мрачен магьосник (защото драмата го изисква), сега е „златният син“, готов да завладее Шайра и да постави Пръстена на пръста си.

🐎 Дом Рохан (в стил Старк)
Ео̀вин е кралица. Отхвърля идеята за война, но войната идва при нея.

Тя вярва, че Пръстенът трябва да бъде унищожен, но няма сила да се противопостави на останалите.

🧝 Дом Лориен (в стил Тирел)
Галадриел играе дългата игра.
Тя не иска да вземе Пръстена – иска другите да се избият за него.
Зад кадифените одежди – паяжина от шпиони, елексири и пророчества.
Тя знае къде е пръстенът. Но мълчи.

🧙 Гилдията на маговете (в стил Малкия съвет)
Саруман не е мъртъв – той се крие, с нова армия и ново лице.
Този път не се доверява на орките. Създава хибриди от елфи и хора – „чистокръвни слуги“.

Гандалф, вече Стария Сив, броди из руините на Мордор, без доверие към никого.
Но... дори той започва да се пита: "Ами ако го взема? Само за да го скрия..."

🧌 Орките на Изтока (в стил Братството без знамена)
Без Саурон, те стават хаотична фракция от главорези.

Някои почитат Пръстена като бог. Други искат да го унищожат.

Най-опасният от тях: Орк с пръстена, вграден в тялото му. Половин святеник, половин демон.

🕵️ Играта започва:
Пръстенът се появява в Шайра, при мистериозен непознат, който твърди, че е синът на Фродо. Никой не знае дали лъже.

Елфите изпращат пратеници, гондорци – армия, маговете – убийци.

Шайр гори.

☠️ Всички искат пръстена. Но никой не оцелява с него.
Боромир убива Еомер. После сам бива предаден от сина си.

Еовин отровена от елфическа отвара.

Саруман използва магията на Пръстена и... става Саурон, само с друго име.

В последния епизод:

Галадриел седи на празния трон в Ородруин.
Тя държи Пръстена, но не го слага.
Само го гледа...
И се усмихва.

# 44
  • София
Какво е това? Не бих се занимавала. А Толкин би се обърнал в гроба 😀 😀 😀

Общи условия

Активация на акаунт