За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 977
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Всяко дете е различно, минете си през лекар.
Голямото ми дете примерно винаги вдига температура 39-39.8, търчи и играе на тази температура. Един или два пъти е бил омърлушен и търси да спи.

# 316
Много ви благодаря за отговорите! 😊 Аз също се бях насочила към тях и значи ще ги взема.

# 317
Мами, какви обувки за прохождане ще предложите? Бях се спряла на Колев и Колев, но много лоши отзиви ми излизат за тях.

# 318
Биомеханикс, моето дете с тях проходи. Доволна съм

# 319
Мами, какви обувки за прохождане ще предложите? Бях се спряла на Колев и Колев, но много лоши отзиви ми излизат за тях.
Ако сте от София, мога да препоръчам да отидете на място в магазин за боси обувки, например в кв. Разсадника. Ние ходихме на място и там пробвахме различни модели. Дамата беше много любезна и ни обърна много внимание. Крачето на бебето ми е специфично, дебеличко и в стандартните обувки изобщо не можехме да го натъпчем. За Колев и Колев и аз съм чувала лоши отзиви.

https://barefootyshoes.com/showroom/

# 320
  • до най-прекрасния мъж
Моето дете проходи с ДД степ, малко по-бюджетни боси обувчици са. Но имат и небос вариант. Тя също беше с пухкав крак, мерихме и маратонки, но в нищо, което е неин размер на дължина не успя да си напъха крачето. Доволна съм както от пролетно-есенните им модели, така и от зимните им боти. Изненадващо са много топли, въпреки тънката подметка.
Алтернативно сме пробвали Понки, но не са нейното.

# 321
Нашето момиченце проходи с Понки - боси обувки.
Зимните ѝ боти също бяха Понки - боси.
Сега отново на тях ще заложим.

# 322
Моето проходи с мокасините на ХМ, после му взехме боси обувки на Колев и Колев. Носил е няколко чифта от техните, не сме имали проблеми. След тях имаше едни боси на PaperKrane, които му бяха много удобни.

Обикновените обувки на Биомеханикс не са подходящи за прохождане, защото имат твърда пета и подметка, и стелката не е равна. Сега са пуснали боси обувки, които са много меки и гъвкави, купихме от тях на баткото наскоро.

# 323
  • Пловдив
Голямото ми проходи с Nike, пак на тях ще заложа и с малкото.

# 324
  • София
Биомеханикс, виждам че са пуснали подходящи отворени сандалки ,идеални за лятно прохождащи бебчета.
 Голямото ми момче проходи с Кларкс, лятото взех сандалки на Геокс, които също са ми вариант, но държа да ги пробвам преди да взема.

По темата с температурата, бебе веднага бих завела при температура над 38.5

# 325
Благодаря на всички за отговорите за обувчиците за прохождане!

Имам едно друго питане и по-скоро молба за помощ….дъщеря ми е на 9 месеца и половина. Разви рефлукс от ваксина за ротавирус, оттам се започна едно сменяне  на млеката, пробиотици и тн, преминали сме от Бебелан АР (в последствие от него получи киселини, които дори лекувахме с Фамотидин), сменихме на Аптамил АР (запече я и също много се оригваше от него, доста често се будеше дори, за да се оригне). Сега ѝ давам Хип АР, но в последно време много пъшка, напъва се, нощно време постоянно се буди. Попринцип съм я забелязала, че и много си търка зъбите един в друг (има 2 отдолу и 2 отгоре), като сме в очакване на следващите, но не знам вече дали всичкото това е от зъбите, или от корема. Моля, някой с подобен или същия случай да сподели …. Благодаря

# 326
Нашата бебка също е с рефлукс, но от раждането. За да избегнем запека от АР мляко, смесваме Хип Комбиотик с Хип АР (съотношение 50:50). До момента не сме имали проблем със запек, но то си е и до организъм. Ако се напъва и трудно изхожда и не е много тежък рефлукс е вариант.
Най-добре се консултирайте с педиатър преди да правите промени свързани с млякото.

# 327
Защо не опитате от това АМ, което е с козе мляко. Да не е развила алергия към кравето мляко?

# 328
Нашата бебка също е с рефлукс, но от раждането. За да избегнем запека от АР мляко, смесваме Хип Комбиотик с Хип АР (съотношение 50:50). До момента не сме имали проблем със запек, но то си е и до организъм. Ако се напъва и трудно изхожда и не е много тежък рефлукс е вариант.
Най-добре се консултирайте с педиатър преди да правите промени свързани с млякото.

Сега с това мляко няма проблем с изхождането, но това пъшкане и напъване не знам от какво може да е.

Пускали сме изследвания и няма данни за алергия.

# 329
Ние също сме с Ротавирусна. От раждането още също връща мляко, но е силно казано да го нарека рефлукс. По-скоро тих рефлукс. И почти от раждането си е на козе мляко. Взимам на BabyBio. Нямаме алергия, но козето мляко е по-близо до майчината кърма и реших, че искам от него да давам. Също така забелязвам, че когато я нося и натисна коремчето (несъзнателно), също връща мляко/храна. Повечето млека са с планова мазнина и категорично отказвам да давам от тях. Според мен сменете млякото.

Общи условия

Активация на акаунт