За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 494
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Все някакъв резон трябва да има за това, единственото, което се сещам, е бебето да не може да махне завивката от лицето си.
Чувалчетата са твърде дебели за сега, а без нищо пък няма как да стои нощем. Какво да направя?

# 556
  • UK
Има чувалчета от много тънки материи, например муселин, памук, мериносова вълна. Мериносовата вълна е подходяща за всеки сезон.

Angel Baby имат тънки чувалчета

https://angel-baby.eu/klasicheski-chuvalcheta/1665-5906-leten-sp … ltnost_tog-05_tog

както и тук:
https://shushulka.com/category/spalni-chuvalcheta

# 557
0.5 тог са за лятото.

# 558
Моя син също се търкаля много нощем и не търпи никаква завивка. Спасението дойде от чувалчетата с крачета, само тях търпи. Ама нали съм кандидатка за майка на годината, не се сетих овреме да поръчам лятно чувалче, та вчера го претоплих в пролетния, а днес ще го оставя да спи с къс ръкав и клинче, пък утре като му пристигне чувалчето (0.5 тог) ще спи с него и потник.

# 559
  • София
Моят син първите няколко месеца не можеше с чувалче, беше ужасен протест, а се бях приготвила с такива. Обаче около 5 месец се наложи да заобича, защото много се отвиваше. Спи си без проблем. В момента с 0.5.
Наистина няма нищо по-безопасно от чувал.
Само да споделя, че от Shein купих доста сносни летни чувалчета за смешни суми. Не са лоши на Angel baby, но от Shein са доста по-бюджетни.

# 560
Момичета, моля за съвети. Трябва да взема проба за урина на детето, защото започва ясла във вторник. Днес сутринта измих добре детето, сложих колектор и отгоре чист памперс (само с колектор веднага тръгва да го дърпа). За съжаление обаче свърши работа 2в1 💩 и нямаше как да го използвам,понеже бе замърсен. Измих отново, давах му вода, но вече беше прекалено изнервен,че не е ял и не искаше и вода да пие повече. Отидохме до лабораторията, взеха му кръв, а за урината казаха, че може и да не е на гладно. Тий беше с нов колектор, докато бяхме навън. Изпиша се, пресипах от колектора в стерилно бурканче от аптека, което разпечатах и прехвърлих. За съжаление, излизат кристали, урати и бактерии.
Не знам как да взема правилно, не ходи самостоятелно на гърне, не виждам как ще успея да не замърся пробата с този колектор. Предходни изследвания пак така не излязоха добре само за урина, видимо детето няма оплаквания, пиша редовно и пие вода. 😫

# 561
Първо, не го мъчете да стои гладно за проби. Да, по-хубаво е, но на мен ми се вижда невъзможно да станете, да вземете урина, да я занесете, да чакате опашка (ако има), да му вземат кръв и чак тогава да яде. Не знам колко е голямо детето, но това ми се вижда възможно за по-голяма възраст (2-3 г). До тогава е адски сложна процедура да го държите гладно. Иначе по същество. Май е момче и ми се вижда по-лесно. Дайте му вода, идете в банята и със студена ръка го галете по коремчето ниско долу, пригответе стерилната чашка. Най-добре е, ако сте и двамата родители. При мен един път така се получи с момиченце. Даже бях сама.

# 562
Да, давате да пие повечко вода, сега в жегите така или иначе си трябва. И със студена мокра кърпичка или ръка галите бедрата и коремчето, а другият родител или помощник дебне със стерилната чашка. Трябва ви съвсем малко количество. С колектор и на мен ми излезна замърсена пробата, това се случва много често.

# 563
Пробвайте да пиша директно в контейнерчето. До 15 мин след пиене на вода би следвало да се изпиша. На мен ми казаха без памперси, измивам дупето и чакаме по голо дупе.

# 564
За кръвните ми казаха на гладно, затова и така стана днес. 😢 всъщност се бе изпишал скоро след поставянето, но колекторът бе изцапан заради акото, след това сигурно два часа минаха, докато отново иска да пиша, а според мен го дразнеше и колектора. Вода пи, но не повече от 100мл след второто поставяне.
Ще пробвам предложението с банята, тия мокри кърпи не помогнаха днес. Като цяло съм на мнение, че колекторът или аз не го използвам правилно, или просто много често дава отклонения, не съм имала една нормална проба с него. 😩
Синът ми е на 1г10м, не е особено малък, но много захитря и си е цяло премеждие цялостна смяна на памперс, а какво остава за  проби. 🫣

# 565
И нашето момиченце вече спи с чувалчета от Алиекспрес (памук+бамбук) и Тему (памук) .
Много съм доволна и като качество и като цена.
Пролетта беше с памучни чувалчета с ръкави, които ще използваме и есента, а сега сме с памучни летни, със същите, но по-малък размер бяхме и миналото лято. Що пране видяха и не мръднаха.
Първата година взехме на Лорели и Кикабу, които също не бяха лоши.
Хубави са на Angel baby, но и цените им не са много атрактивни, като се има предвид, че ние сме с по няколко броя чувалчета, които въртя. Ако трябва да купя толкова от Angel baby къде ще му излезе краят... 😂

Моят син първите няколко месеца не можеше с чувалче, беше ужасен протест, а се бях приготвила с такива. Обаче около 5 месец се наложи да заобича, защото много се отвиваше. Спи си без проблем. В момента с 0.5.
Наистина няма нищо по-безопасно от чувал.
Само да споделя, че от Shein купих доста сносни летни чувалчета за смешни суми. Не са лоши на Angel baby, но от Shein са доста по-бюджетни.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 15:11 от bubastet

# 566
  • Бургас
Здравейте мами, имам бебче на 38 дни, още след ражднето имаше бактерилн инфекция и лежахме една седмица в болницата. Като се прибрахме всичко беше нормално, хапваше си по 600-650 млл кърма на ден. Акушерка идва да я тегли няколко пъти и наддаваше добре. Преди седмица обаче ходихме на контролен преглед при педиатъра и се оказа, че е свалила 100 грама, а и последните дни не хапваше много, а по около 500 мл. На следващия ден имаше разстройство и повърна няколко пъти на фонтан, заведох   я н лекар и ни пртиха в болницата. Оказа се вирус, вляха ѝ система и лежахме 3 дни. Изписаха ни, но още на същия ден тя изобщо не спа цял ден и беше неспокойна, не ядеше много  , разстройството си профължаваше. Вечерта я заведох в спешното, а там казаха, че нищо ѝ няма и да си ходим. Сега втори ден почти постоянно спи, дори понякога я будя , за да яде и все пак изяжда по 500-500 и нещо мл на ден. Вече почвам да се притеснявам, страх ме е да не почне да сваля пак или отново да сне в болница. Някой имал ли е пофобни случаи? Тя е дребничка, роди се 2,790 , а последно оня ден беше 3,405.

# 567
За урината, аз успях няколко пъти да взема пробата докато малкият си лежеше на повивалника. Пишка веднага след събуждане, та сутринта постелих еднократно чаршафче, съблякох го и го оставих да си лежи, като започна да пишка събрах пробата директно в контейнера. Не съм имала случай да ми е замърсена.

# 568
Мами, Бихте ли ми препоръчали хубава слънцезащита, за мнооого бяло и чувствително бебе😃

# 569
Здравейте,

В момента сме със столче за кола Cybex Cloud G. Вече му е малко. Кое е следващото столче, което трябва да купим?

Моля за съвет от някой, който е ползвал същия модел.
Благодаря предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт