За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 498
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Спи с рокля? Прощавайте, но е странно. Точно, защото се върти, роклята се вдига, освен че кръста ще й е гол, може да й е неудобно като се набере в някой край. Най-добре е с боди с къс ръкав.

# 541
  • UK
Да, страшна драма, ще й изстинат яйчниците.

# 542
Ми явно е драма, защото потребителката сега се вайка простудила ли е детето или не е. Най-малкото е неудобно да се спи с рокля. Вие спите ли с роклите, с които излизате - с къдрички, дантелки, панделки или спите с удобно облекло?

# 543
То и нощницата е вид рокля 😂 Но да, по-подходящо ми се струва да се спи с боди с къс ръкав

# 544
Да, но бебешки нощници не знам да има. Все пак ние сме възрастни хора и можем да се нагласим, ако нещо ни е некомфортно при спане - вдигнала се е много нагоре, например.   Има разлика между нощници и рокли все едно за каква възраст са 😀

# 545
Под една година не бива да се ползва одеяло и чаршаф. Никакви такива свободни тъкани, защото може бебето да се задуши с тях. Какво значи не търпи чувалче? Вземете и подходящото чувалче за температурата в стаята. Макар че на 29 градуса изобщо не трябва нито чувал, нито нищо - само боди с къс ръкав. Съгласна съм, че роклята не е подходяща за спане.

За бебетата претоплянето е много по-опасно от лекия студ. И настинката е вирусно заболяване, не се получава от излагане на студ.

# 546
Под една година не бива да се ползва одеяло и чаршаф. Никакви такива свободни тъкани, защото може бебето да се задуши с тях. Какво значи не търпи чувалче? Вземете и подходящото чувалче за температурата в стаята. Макар че на 29 градуса изобщо не трябва нито чувал, нито нищо - само боди с къс ръкав. Съгласна съм, че роклята не е подходяща за спане.

За бебетата претоплянето е много по-опасно от лекия студ. И настинката е вирусно заболяване, не се получава от излагане на студ.
Чувалчетата не са ли нещо сравнително ново? Бебето ми беше завивано с 2 одеялца още в болницата (зимно бебе) и аз така си продължавам 4 месеца. Защо да е опасно и каква е алтернативата, само чувалче ли?!

# 547
Опасно е да не се задуши. Чувалчета не е имало за нас, но чак пък да е нещо ново. С чувалче просто е най-сигурно, че няма да се отвие или задуши само̀. Но пък много бебета не понасят чувалчета. Ограничава ги. Особено ако се опитвате да го вкарате на по-късни месеци. Може би, ако си е отначало с чувалче и свикне, е по-добре.

# 548
  • UK
Мисълта ми беше, че от (субективно) леко разхладена стая и покашляне не е нужно да се прави драма. Вирусните инфекции се получават от контакт с вирус, не от прословутото стоене на течение, изстиване, климатик или спане с чаршаф.

Има чувалчета с крачета между другото.

# 549

Чувалчетата не са ли нещо сравнително ново? Бебето ми беше завивано с 2 одеялца още в болницата (зимно бебе) и аз така си продължавам 4 месеца. Защо да е опасно и каква е алтернативата, само чувалче ли?!

Да, само чувалче или пък само по пижама или боди в зависимост от температурата. До една година не бива да има нищо в кошарката/кошчето освен може би биберон. Рискът може да е малък, но не си заслужава. Има бебета, които са се задушили от малко парченце плат.
Мисълта ми беше, че от (субективно) леко разхладена стая и покашляне не е нужно да се прави драма. Вирусните инфекции се получават от контакт с вирус, не от прословутото стоене на течение, изстиване, климатик или спане с чаршаф.

Така е, от студа не се настива, каквото и говорят бабите. Настива се от вируси. А и лекарствата за настинка не лекуват, само облекчават симптомите, та в повечето случаи няма нужда от тях. Ако има бактериална инфекция и трябват антибиотици, това вече е друго.

# 550
  • Пловдив
Има деца, които не търпят чувалчета. Иначе и с двете съм ползвала от 0-6м., че ме мързеше да разпъвам завивки. Големият ми спеше като пън, не се отвиваше до годината може би, дори и сега общо взето прилично спи.
Малкият спи като пън, но се върти като пумпал, на него и обиколниците не съм слагала поради тази причина. Завия ли го броя до 3 и се е отвил, не търпи ни възглавница, ни завивка, в тази жега в нашата област още малко и по памперс и боди потник ще го пускам да спи само. Баткото вече често, само по слипове спи.

# 551
Скрит текст:

Да, само чувалче или пък само по пижама или боди в зависимост от температурата. До една година не бива да има нищо в кошарката/кошчето освен може би биберон. Рискът може да е малък, но не си заслужава. Има бебета, които са се задушили от малко парченце плат.

Така е, от студа не се настива, каквото и говорят бабите. Настива се от вируси. А и лекарствата за настинка не лекуват, само облекчават симптомите, та в повечето случаи няма нужда от тях. Ако има бактериална инфекция и трябват антибиотици, това вече е друго.
А, малко парченце плат е друго - ще има опит да се погълне, само да го докопа. Но завивки ползваха и в болницата, поне аз където съм била, не знам дали е прецедент, но едва ли. Не споря, просто ми е ново това, че нормална завивка е опасна. Случвало се е да си я метне на носа, но следва яко ритане, ако не успее бързо да я махне - сигнализира звуково.

# 552
Ами в България много лекари не се информират за новостите. Има си и с по-големи завивки трагедии. Рядко, но има и не си заслужава. Безопасният сън е на твърд матрак, по гръб и без нищо друго в кошарата.

# 553
Сега е на 4,5 месеца, отвива се сама (в смисъл може), с тънко одеялце е, много тънко. Няма как да й натежи върху главата, дори да попадне така. И сега се чудя опасно ли е при това положение.

# 554
Препоръките са никакви одеяла преди годината, не никакви одеяла с изключение на бебетата, които може да се отвиват

Общи условия

Активация на акаунт