За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 508
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
Палмовата мазнина няма транс мазнини. Транс мазнините се получават при хидрогенация на ненаситени мазнини - процес, при който те стават наситени и твърди на стайна температура - така се прави маргарин. Транс мазнините са страничен продукт на този процес, особено ако става въпрос за частична хидрогенация. Палмовото масло няма нужда от хидрогенация, защото то вече си се състои от наситени мазнини и затова е полутвърдо на стайна температура, а не течно.

# 526
Не само на стайна температура, топи се при доста висока 40-50. Вярно е че прочетох тази информация без мноог да задълбавами да проверявам колко е достоверна. Все пак фактът си е факт, което е вредно си е вредно. По-долу информацията съща не знам колко е вярна.

https://gelaterianaturalesofia.com/bg/%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D … 0%B7%D0%BD%D0%B0/

# 527
Това е някакъв блог на някаква си. Не е научна публикация и не е становище на експерти. Изобщо не е вярно, че палмовото масло съдържа транс мазнини, не знам каква химия е учила тя и дали даже знае какво е наситена и ненаситена мазнина.

Аз не бих се притеснявала от палмовото масло в АМ за бебето. Но изсичането на дъждовните гори е сериозен проблем. Орангутаните са ми едни от любимите животни и техният хабитат се смалява все повече в резултат на фермите за палмово масло

# 528
От какви подложки против изпотяване за количка сте доволни?

# 529
Според вас това родилно петно ли е или вид бенка?
Педиатърката каза, че ще стане на бенка, но се чудя дали да не посетим и дерматолог.

# 530
Идете си най-добре на дерматолог. Само той като погледне с дерматоскоп, може да каже какво е. И педиатърката Ви гадае какво е.

# 531
Здравейте , поради започването на летните жеги вече вечер спим на отворен прозорец ( тераса ) . Тъй като вечер като лягаме към 22:00 , детето към 21:00 навън е 29 градуса , обаче с ужас установих в 4:00 приз нощта , че навън е станало доста студено и в стаята , а дъщеря ми макар завита с чаршафче и одеало беше напълно отвита и по рокля . Тази сутрин гледам , че покашля . На мен ми беше станало студено с чаршаф и одеало , а тя се отвила направо не знам . Сега съм притеснена , че е настинала , защото покашля . Отделно и един зъб почти ни е пробил

# 532
  • София
Ако има наистина кашлица, а не са единични случаи - педиатър.

# 533
Ако има наистина кашлица, а не са единични случаи - педиатър.

Ами прикашля една такава . Ама , то ще се разбере , ако продължи

# 534
Здравейте , поради започването на летните жеги вече вечер спим на отворен прозорец ( тераса ) . Тъй като вечер като лягаме към 22:00 , детето към 21:00 навън е 29 градуса , обаче с ужас установих в 4:00 приз нощта , че навън е станало доста студено и в стаята , а дъщеря ми макар завита с чаршафче и одеало беше напълно отвита и по рокля . Тази сутрин гледам , че покашля . На мен ми беше станало студено с чаршаф и одеало , а тя се отвила направо не знам . Сега съм притеснена , че е настинала , защото покашля . Отделно и един зъб почти ни е пробил

Здравей,
Така наречената “настинка” всъщност е вирусно заболяване, което се предава по въздушно капков път. Най-вероятно нищо му няма на детето, просто го следи за температура, отпадналост, ако има сополи - физиологичен разтвор.
Бебетата имат по-висока телесна температура и се чувстват по-добре на по-хладно от възрастните, особено от зиморничавите си майки. Това, че на теб ти е станало хладно изобщо не означава, че и на детето му е станало. А и колко да е паднала температурата в стаята, от 28-29 градуса да е станала най-много 23-24, което даже е доста над оптималната температура за спане (която е около 20 градуса).

# 535
За мен е рано още да се спи на отворен прозорец. Реално е топло от няколко дни и нощите са си студени. Това за България. Ако сте в чужбина - не мога да коментирам.

# 536
Може да прокашля и от слюнките, щом казвате, че са тръгнали зъби, вероятно има и много лиги, които може да го дразнят. Опитайте да видите дали е зачервено гърлото.

# 537

Здравей,
Така наречената “настинка” всъщност е вирусно заболяване, което се предава по въздушно капков път. Най-вероятно нищо му няма на детето, просто го следи за температура, отпадналост, ако има сополи - физиологичен разтвор.
Бебетата имат по-висока телесна температура и се чувстват по-добре на по-хладно от възрастните, особено от зиморничавите си майки. Това, че на теб ти е станало хладно изобщо не означава, че и на детето му е станало. А и колко да е паднала температурата в стаята, от 28-29 градуса да е станала най-много 23-24, което даже е доста над оптималната температура за спане (която е около 20 градуса).

В стаята нямам представа ,навън беше 20 градуса по това време на нощта

# 538
  • Пловдив
От няколко дни климатикът работи до към 22-23ч, след това отваряме прозореца, бебето спи отвито с тениска и панталонче.
В Пловдив вече е ад, дори през нощта няма хлад.

Наблюдавйте го, ако продължи - лекарката да му сложи една слушалка, баткото е имало случаи да прокашля два дена и да спре, при него си действам със сироп, ако кашлицата е суха или влажна, по-дълбока /с времето си различава кога започва разболяване/.

# 539
От няколко дни климатикът работи до към 22-23ч, след това отваряме прозореца, бебето спи отвито с тениска и панталонче.
В Пловдив вече е ад, дори през нощта няма хлад.

Наблюдавйте го, ако продължи - лекарката да му сложи една слушалка, баткото е имало случаи да прокашля два дена и да спре, при него си действам със сироп, ако кашлицата е суха или влажна, по-дълбока /с времето си различава кога започва разболяване/.

Ами дъщеря ми беше с рокля и корема и кръста си й били отвън като се е отвила . Бяхме пробвали с чувалче , ама тя не го търпи

Общи условия

Активация на акаунт