За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 467
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Тези джапанки от Декатлон не знам как са, но аз поръчах от Шейн тип кроксове и крачето на дъщеря ми е нон стоп запотено в тях.

# 646
Ние сме с тип крокс у дома, не оригинален, използваме за пантофи. Не се запотяват засега крачетата, но за банята ще търся или от Декатлонските джапанки като ще мерим на място или някакви други. Крачето не ни е пухкаво. Днес дори видях едно по-голямо момиченце с такива джапанки се разхождаше в парка. ☺️
Тези джапанки от Декатлон не знам как са, но аз поръчах от Шейн тип кроксове и крачето на дъщеря ми е нон стоп запотено в тях.

# 647
  • до най-прекрасния мъж
Вчера взехме на детето нови декатлонски, че нейните умаляха. 25-26 р-р доста ѝ стърчат напред, въпреки че за обувки е между 26 и 27. А 23-24 са ѝ малки откъм петата. С нормално към тясно краче е.

# 648
Колко често сменяте четките за зъби на децата си? Нашите са на 1,9 г. и буквално ги изядоха за 2 месеца.

# 649
Моето едвам има зъби, но аз и моите четки ги сменям на два месеца

# 650
Здравейте! Момиченцето ни е на 1г и 4 месеца. От другата година мислим да я пуснем направо на градина ,когато ще е на 2г и 8м. Някакви съвети за режима там и как да я подготвя за сънят там като при заспиване все още лягаме двете и рядко заспива сама в кошарата. Лесно заспива иначе , да се притеснявам ли или там ще свикне. С чужди хора няма проблем, много е социална,но ме притеснява факта ,че не заспива сама.

# 651
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте! Момиченцето ни е на 1г и 4 месеца. От другата година мислим да я пуснем направо на градина ,когато ще е на 2г и 8м. Някакви съвети за режима там и как да я подготвя за сънят там като при заспиване все още лягаме двете и рядко заспива сама в кошарата. Лесно заспива иначе , да се притеснявам ли или там ще свикне. С чужди хора няма проблем, много е социална,но ме притеснява факта ,че не заспива сама.
Ще свикне там, моето дете и до сега спи само с някого вкъщи, но в градината иска ли, изморена ли е, заспива. Ако не желае, не спи там, понякога и вкъщи пропуска дрямката, зависи колко е уморена. Като цяло, децата гледат едно от друго и се приучават. В градината се научи да спи и без преграда. Вкъщи все още е със, но я виждам как се пази, като стигне до ръба, ако заспи на моето легло. Децата са адаптивни, не се притеснявайте.
П.П. На градина тръгна на тамън навършени 2.9 г, мисля, голямо развитие има, на много неща се научи там от другите деца (не че вкъщи не я уча, но там усвоява много по-бързо и лесно).

# 652
  • Пловдив
Синът ми никога не е имал режим, тръгна на ясла на на година и малко никога не е имал проблем със спането там.
Вече е втора група на градина вкъщи  рядко спи на обяд, в градината повечето дни спи.

# 653
Здравейте момичета, завръщам се в темата с второто ни детенце, което е едва на 12 дена. Hug
Всичко засега върви уж добре. Хапва си, спинка си колкото за новородено, но имаме проблем с хълцането, който от своя страна създава проблем със заспиването.
Следим да се оригва след ядене, което за жалост не винаги се получава. Ако не стане, гледаме да го държим максимално изправен и тнт и тнт. Оставяме го да спи и първоначано се унася ... и после като почне едно хълцане по 15-20-30 минути и заспиването и сънят отиват на кино.
Днес пак се разхълца докато заспиваше и после 3 часа се кокори до следващото си хранене, защото не можахме да го приспим по никакъв начин.
Някой имал ли е подобен опит да сподели насоки и съвети?

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 21:35 от Rocket

# 654
Честито бебче Simple Smile
Моето бебе хълцаше страшно много още докато беше в корема. Това продължи и за първите няколко месеца. Наистина дълго хълцане, но за щастие заспиваше въпреки това и като се унесе - спира да хълца. Нямам трик който да споделя освен може би да не давате да проличи че нещо странно се случва като започне хълцането. При моето бебе работи - тотално игнорирам и продължавам по план и сякаш бебето си казва "ок, явно е нищо" 😆

# 655
Моето бебче много хълцаше като новородено и в крайна сметка не е кой знае какъв проблем. Може да му дадете да суче, ако ще се захване, от това минава.

Оригването за мен е напълно излишно. На мен почти никога не ми се получаваше, а и опитите за оригване само събуждат бебето. Най-лесно заспива на гърда, ако ще го оригваме след това, само пречим на заспиването.

Иначе ако не иска да суче точно в този момент, просто гушкане помага да му е по-леко на бебето. Хълцането не е опасно, просто не бих се притеснявала за него

# 656
Зависи от бебето, някои нямат нужда от оригване. Моите и двамата имаха, иначе нямаше заспиване от колики. Малкият и повръщаше, ако не се оригне по няколко пъти на хранене.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 22:33 от Tessaria

# 657
Ами като почнат да се оригват сами, да, но преди това само мъка си беше и почти никога не се оригва и освен да се събуди бебето, друг ефект няма.

Повръщането не е проблем обикновено, стига бебето да наддава. А и оригването увеличава повръщането

# 658
Кога изникнаха последните четири кътника на вашите деца? Моята вече е почти на две години и половина и още не са?

# 659
Ами като почнат да се оригват сами, да, но преди това само мъка си беше и почти никога не се оригва и освен да се събуди бебето, друг ефект няма.

Повръщането не е проблем обикновено, стига бебето да наддава. А и оригването увеличава повръщането

Ами не, не е така. Твоето бебе е по един начин, другите различно. Твоят опит не важи за моите деца, написах как беше при тях. Просто ги слагах да спят на рамото ми, след като се нахранят и те си се оригваха насън.

Общи условия

Активация на акаунт