За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 464
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Хубаво е да се чуят различни гледни точки, за някои бебета едно помага, за други друго

# 661
За хълцането помага сукване отново, така ще се удължи и времето за следващо хранене.

# 662
И аз винаги го оригвам все още, на пет месеца е почти,  дори по два пъти на хранене, именно защото повръща. И оригва с малко помощ до минутка.Колики не е имал или не сме разбрали. Не знам има ли общо. Ако не оригне и заспи, ако не повърне, се е случвало да се събуди с плач , да трябва да го вдигна и оригна и заспиването е още по- трудно. И нашият бебок хълцаше тук-таме, но нямам наблюдения нещо да е помагало. 15- 20 мин и спира. Свързват хълцането с рефлукс май, хубаво е да се оригва според мен. Ще му хванете цаката

# 663
  • Пловдив
И аз съм от тези, които никога не съм оригала децата, но не са ми и хълцали.

# 664
  • София
Честито бебче Rocket-че!
 Кърмиш ли го, или даваш с шише?
Пробвай ако е на шише да намалиш потока на бибата, вземи по-малък размер, за да не може да се нагълтва.На Авент с клапичката мисля че би свършила работа, ако ползваш на Авент шишета.
  Другото, което можеш да направиш е след хранене да го държиш малко изправено, да не ляга веднага и леееекичко да повдигаш матрачето.

Ако приема залъгалка, това също е вариант.

Кога изникнаха последните четири кътника на вашите деца? Моята вече е почти на две години и половина и още не са?
Ако говориш за онези, където растът директно постоянни, има време за тях ...

# 665
И моето бебе много хълцаше първите няколко месеца, дори в утробата още хълцаше. Нормално е и не е проблем.

Възможно ли е т.н. “бебешки пубертет” да започне доста по-рано, от около 1г? Бебето ми се тръшка, вика, пищи и блъска като не получи нещо.

Как забавлявате навън рано проходили бебета (т.е. под 1г)? Визирам извън разходка с количка/в раница/на ръце.

# 666
Здравейте! Добре ли е бебе на 5м и половина, което се повдига от легнало положение и се хваща за ръцете ми, да го оставям да стои седнало на дупето си и го придържам? Бебето не се отпуска като гъба, има някакъв баланс, поддържам го, но дали е добре да стои на дупето си само? Слагам го и на крака ми да стои, но ме притеснява да не би да не бива още, тъй като педито каза, да не се слага самостоятелно, или е имал предвид без моя помощ (поддържане)? Все пак нали от 6м някак трябва да се научи да стои, за да заякват мускулчетата , не знам.

# 667
Благодаря ви за мненията, момичета! Flowers Hibiscus
На АМ е мъникът и затова гледам да не давам прекалено много, защото то допълнително си натоварва стомахчето.
Като цяло аз нямам проблем със самото хълцане, разбирам че донякъде е нормално и ще отмине. Имам проблем с това, че като хълца се разбужда и после стои буден с часове. Затова търся начини да го огранича/намаля. Flowers Hibiscus

# 668
Кога изникнаха последните четири кътника на вашите деца? Моята вече е почти на две години и половина и още не са?

И на двете ми деца се появиха до навършване на третата годинка- точно в този период между 2,5-3 години. Въобще не го мислете, ще се появят- няма къде да идат Wink

# 669
Хълцането е неприятно и за майката, и за бебето. Може да не давате цялата доза мляко и като захълца - тогава останалото, понякога са нужни само няколко глътки, за да спре. Поне при нас беше и е така.

# 670
Бебка хълцаше много още когато беше в корема ми, продължи и няколко кратки месеца след раждането. Понякога помагаше да и дам залъгалка.

# 671
Четене на приказки, строене на кули, разглеждане на книжки, бутане и дърпане на играчки за бутане и дърпане, люлка, пързалка.

Как забавлявате навън рано проходили бебета (т.е. под 1г)? Визирам извън разходка с количка/в раница/на ръце.

# 672
Вземете му играчки за бутане, топка, в пясъчник, ако имате някоя площадка с по-бебешки пързалки може да го учите да се качва по стълбичките и да се пързаля. Правене и гонене на балончета.
Пп. Сега е идеално време и да ходи босичко по пясък,по тревата.
На моето му беше много хубаво, но си е и полезно за развитието на стъпалата.

# 673
Проблемът е, че още основното му забавление навън е да слага всичко в устата, всякакви боклуци, камъни, фасове, играчки, топки и тн. В пясъчник не смея да го пусна поради тази причина, ще изближе всички играчки и ще си натъпче устата с пясък..Книжките също ми дърпа от ръцете, къса ги и в устата. Много е сложно навън с рано проходило дете, което още ментално си е бебе 🙄 Като гледам децата в квартала  интерес към бутащи играчки има чак към 1г и няколко месеца. Моето веднъж взе една такава да я ближе и гризе..

# 674
Моята още не ходи но се изправя и иска само така да стои. Също слага всичко в устата а сега никак и зъбки. Като излизаме нося одеяло за пикник и сядаме на тревата в някой парк при което тя се катери по мен и си стои права. Харесва й да гледа хората и пипа тревичката. Нося и играчки с които днес да не е играла вкъщи и така

Общи условия

Активация на акаунт