Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 33 069
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Аз се записвам отново с четвърти неуспешен трансфер на едно балансирано шестдневно ембрионче с grade 4AB при замразяване и grade 4AA при размразяване. В деня на трансфера прогестерон 26ng/ml, на четвърти ден 17ng/ml при увеличена доза прогестерон с Пролутекс (обясниха ми, че това е “хубав прогестерон” и няма за какво да се тревожа). Имах контракции и болки в яйчниците през цялото време, въпреки терапията с магнезий, но-шпа, бусколизин, нифедипин и Гинипрал в деня на трансфера. На 6ти ден покачване на прогестерона 44,41ng/ml. Резултат на 10ти ден прогестерон 23ng/ml, beta-HCG - 0,4iU. Имаме замразени два бластоциста 1 BB, за които прочетох, че няма смисъл да се трансферират.
Изплаках си за пореден път очите, чувствам се много отчаяна.

# 166
Аз се записвам отново с четвърти неуспешен трансфер на едно балансирано шестдневно ембрионче с grade 4AB при замразяване и grade 4AA при размразяване. В деня на трансфера прогестерон 26ng/ml, на четвърти ден 17ng/ml при увеличена доза прогестерон с Пролутекс (обясниха ми, че това е “хубав прогестерон” и няма за какво да се тревожа). Имах контракции и болки в яйчниците през цялото време, въпреки терапията с магнезий, но-шпа, бусколизин, нифедипин и Гинипрал в деня на трансфера. На 6ти ден покачване на прогестерона 44,41ng/ml. Резултат на 10ти ден прогестерон 23ng/ml, beta-HCG - 0,4iU. Имаме замразени два бластоциста 1 BB, за които прочетох, че няма смисъл да се трансферират.
Изплаках си за пореден път очите, чувствам се много отчаяна.

Много съжалявам за негативния резултат ,не се отказвай ,всичко ще е наред и ще се случи чудото .Дай шанс и на последните си ембриони ,имам приятелки ,които успяха точно с тях .🍀🙏

# 167
Записвам се и аз, четвърти трансфер. Как прекарвате дните си? лежите ли само или вършите по някоя домакинска работа -готвене, миене без тежко разбира се? След три неуспешни само се чудя дали не върша нещо нередно- ако кихна, ако се изправя рязко, до тоалетна при напън 😃 това къркорене в корема и тем подобни глупости… Знам, че живота трябва да върви нормално, но след всичко което сме преживели, този страх…. знаете.

# 168
KSun, нормален начин на живот, без вдигане на тежко, само леки разходки, от домакинската работа, каквото може да си спестиш или мъжа ти да ти спести, ще добре. Общо взето, почивка, развлекателни дейности - книги, филмче, приятелки. Кихането ми казаха, че не е проблем. Но аз си го чувствах като голям проблем, защото целия корем ме болеше, ако съм легнала или в полулегнало състояние, за това гледах като усетя, да стана веднага. Имах случаи и когато не успявах, не е проблем, просто мен ме болеше.
Някои неща не зависят изцяло от нас, правим ги по навик, така, че всичко е в рамките на нормалното.
Желая ти успех! Кога ти е датата за тест и колко ембриончета ти върнаха, на кой ден?

Dream fairy, съгласна съм с Даниела, и аз бих дала шанс на ембриончетата. Все пак ти решаваш, както тук някой беше написал, тялото е твое и ти най-добре ще усетиш и ще може да прецениш.

# 169
Записвам се и аз, четвърти трансфер. Как прекарвате дните си? лежите ли само или вършите по някоя домакинска работа -готвене, миене без тежко разбира се? След три неуспешни само се чудя дали не върша нещо нередно- ако кихна, ако се изправя рязко, до тоалетна при напън 😃 това къркорене в корема и тем подобни глупости… Знам, че живота трябва да върви нормално, но след всичко което сме преживели, този страх…. знаете.
Лекарите ни казаха да си продължаваме нормалния начин на живот, за да не стресираме организма. Казаха нищо да не променяме, в рамките на разумното. Ясно, че ако вдигаш щанги или пиеш твърдо, ще понамалиш.
Миналата година след трансфера ми лежах през повечето време. Това си е нормално за мен Grinning Трансферът беше успешен, бебето вече е на 5 месеца.
Сега след трансфера на МЖ тя си прави ремонти по къщата, лепи плочки, прави кофраж за стълбите, излива бетон, вдига бебето (6.5 кг) и количката му. Това си е нормално за нея Sweat Smile Карам ѝ се, но няма смисъл. Все още ембриончето се развива, така че явно не е прекалила. Скоро сме на първи преглед след теста.

Казаха ни също за цигарите и алкохола. Не се спират рязко, за да не се стресира организма и той да отхвърли ембриона. Стресът на клетките е по-опасен от ефекта на цигарите. Обаче едва ли някой тук прави поредното ин витро и пуши/пие Rolling Eyes

# 170
При разговор с ембрионолози точно на тема грейд 1BB, ми бе казано, че щом са замразени, значи имат реален шанс, просто са по-малки. И моите са 2 бр., като при такъв грейд било препоръчително заедно да се поставят, за да се подпомогнат. Така че Dream fairy, запази вяра в тях и може да те изненадат приятно! 🍀

# 171
Това какъв грейд са се определя чрез ПИД, нали? Защо след замразяване се променя?
Аз съм в Селена Пловдив, някъде срещнах, че и те правят ПИД, но недъм сигурна. Не съм стигнала до стимулация и т.н. още, та не сме го обсъждали с доктора.
Каква е ориентировъчната цена, защото едва ли се покрива от фонда 🤔

# 172
Si_mo_na, грейд и ПИД нямат общо. Всеки ембрион има грейд, който се опредяла с микроскоп с висока резолюция. Грейда зависи от структура, брой клетки, обвивка.
ПИД е генетично изследване, което представлява биопсия на ембриона (взимат се няколко клетки) и те се изследват за хромозомни аномалии и генетични заболявания.
За цената най-добре да питаш в клиниката. Аз не съм правила, защото имах един ембрион и направихме СЕТ.

# 173
Здравейте. Днес ми е 8ми ден от трансфер на 5 дневен ембрион. По думите на ембриоложката с отлично качество. Утре ще правя кръвен, но съм притеснена, защото днес и вчера въобще не се чувствам подута и нямам симптоми..само гърдите се ми оголемени и си мисля, че ще е неуспешен опит. За втори път ми е, като стимулацията беше зверска, защото въобще не тръгнаха фоликулите и изкарахме само една яйцеклетка. При първи опит ин витро от 8 фоликула изкарахме 3Я и ми върнаха два ембриона, от които имах БХ.
На 9ти ден от трансфера им чхг беше 207. Преди това имах кухо яйца от инсеминация и от двете ми неуспешни бременности имах болки като при ПМС преди датата, а сега нищо… Ще бъда благодарна ако споделите какви симптоми сте имали преди теста… че аз хем не е излязъл и не мога да спра да рева… просто нямам психика вече…

# 174
Stefaniya, мен само гърдите ме боляха преди теста и имах придърпвания в матката. При мен това е сигурен симптом, защото само 2 пъти в живота ми са ме боляли гърди - сега и при предишната ми бременност (неуспешна).
До колкото знам, симптомите могат да варират от бременност до бременност, тъй че не се притеснявай и си изчакай теста. Пожелавам ти успех! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 175
Благодаря ти! ❤ аз нямам придърпвания и това ме претеснява и не ми излиза от главата просто. Иначе болките в гърдите според мен са от прогестерона

# 176
Здравейте, как ви се струва този резултат? 7 ден след ЕТ

# 177
Ако е на 5дневни на 7ми ден е по-скоро отрицателен според мен. Но това си го изговорете с доктора. И зависи как ги броите. Денят на трансфера е 0 ден.

# 178
Ако е 5-дневно, за жалост е отрицателен.

# 179
Здравейте как ви се струва има ли шанс 7-ми ден след ЗЕТ на 2 бр 5 дневни

Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
total hCG ( общ бета ЧХГ )               9.870           IU/L           Жени в репродуктивна възраст небременни до 1 IU/L;
                                                                                                                         постменопауза до 7 IU/L

Общи условия

Активация на акаунт